Vart tog listorna vägen?

Som ni märkt så har jag inte publicerat mina listor av domäntips på några dagar, det grundar sig i att jag haft alltför mycket arbetsrelaterat att stå i den här veckan i kombination med att jag varit dålig.

Och jag vet inte hur det är med andra bloggare, men jag gissar att de emellanåt hamnar i små svackor, där det känns som att det inte finns så mycket att skriva om. Det drabbar iaf mig emellanåt, men sen kommer det perioder som jag känner att ”argh – så mycket att skriva och så lite tid”..och ja, nu är jag inne i en sån period 🙂 så jag gissar att jag kommer att vara hyggligt produktiv denna helg, men inlägg om smått och stort.
Så jag har lite inlägg att skriva – vi får se hur många jag hinner och orkar med redan nu under helgen.

Vi börjar iaf med en liten lista över de 490 domäner som frisläpps imorgonbitti

Imorgon med start kl.06.00 så släpps 490 domäner. Av dem har jag plockat ut några som jag tycker är värda att highlighta lite. De kan registreras genom din favoritregistrar
http://www.se/lista.php och om du vill se var din närmaste registrar ”bor”, så kan du använda min karttjänst för det https://www.internetsweden.se/registrarer/.
Hittar du inget i listan och vill ha andra förslag på domäner att registrera så tycker jag att du ska besöka ”Webbadressjackpotten” på http://www.se eller listningen av lite lediga ord på http://www.se/ledigawebbadresser.php eller kanske min egen lilla randomizer som kombinerat ord http://domanregistreringar.se/


cloudstation.se
Känns som namnet på en molnettjänst..

dateguiden.se
Tja, med tanke på hur många datingsiter som verkar leva livets glada dagar pga av kärlekssökande, så finns det sannolikt plats för en guide som hjälper folket..

fairweb.se
Låter som namnet på en ”rättvisesite”

felpris.se
Här tänkte jag att man kanske skulle sätta upp en motsats site – ungefär som en rejta/reco men tvärtom – man anger butiker som har dubbelt så högt pris som en annan butik (med källa då) Lite som en equalizer som får vissa butiker att inte vilja hamna på siten, utan lägga sig i lite bättre prisklasser – till förmån för konsumenten..

figuren.se
Tyckte att det var ett ok bloggnamn..men jag vet inte..

fiskeexperten.se
Den här tror jag absolut på med tanke på hur många sportfiskare det finns i Sverige..

flyer.se
Känns faktiskt också lite ”fiske”, men tänkte mer på ”flyers på stan”.. dvs en site som erbjuder reklamutdelning ”face to face”..

longtail.se
..nu tänker vi SEO..

lyxa.se
Känns rätt ok för en butik/showroom för den som vill lyxa till det..glamoröst på nåt glittrigt sätt.

minhandlare.se
Känns lokalt på något sätt, en listning, kanske en karttjänst a la googlemaps, med betalande företag utplacerade på kartan, men skrytbanner, infosida och direktlänk..

mobilbolaget.se
Självbeskrivande..eller kanske inte, kan ju även ha med mobila tjänster att göra kom jag på – alltså inte nödvändigtvis hårdvara alltså..

netcoachen.se
Coacher verkar ju politikersatsningar aldrig få nog av..sen hur mycket resultat det verkligen ger för den coachade vågar jag inte sia i..

partiprylar.se
Här känns det som bulkimort från Kina..fynda!!

payline.se
Escrow/betal/deponeringstjänst..

pokerlist.se
gissar att den är ok

resasmart.se
Prisjämförelser..

resekamrat.se
Den här var kul, inte för att jag jublar när jag ser den här domänen, men kan funka. Och beskrivningen är faktiskt den första tjänsten som jag kom i kontakt med som utvecklades för internet. Jag jobbade för ett datautbildningsföretag på Söder i Stockholm (tror det var -95 el. -96) och så ett par våningar upp i samma hus sitter ett bolag som utvecklar just en sån här tjänst – det var DET som skulle revolutionera folks användning av internet (more or less). Att man skulle kunna hitta en färdkamrat i Sverige eller någon annanstans i världen. Jag undrar om tjänsten överhuvudtaget lyfte något..har svårt att se det idag..men kan så klart lyckas tillsammans med en massa kringtjänster..

stopit.se
Här såg jag kanske en varning/kundrecensionssite..

tankgront.se
Självförklarande..

workers.se
Känns klockren för en arbetsklädesbutik på nätet..

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *