Varumärkesbedrägerier

Med anledning av dagens nyhetssändningar i SR EKOT ser jag ett behov av att klargöra följande:

Jag är sedan många år svensk brottsbekämpning behjälplig, där det bland annat kan nämnas att jag ingår i Polisens samverkansgrupp mot fakturabedrägerier.
Och där ingår jag i en arbetsgrupp som har till uppgift att komplettera den officiella anmälningsstatistiken med information som inte framgår i statistiken.

Jag har under mycket lång tid studerat och kartlagt olika typer av bedrägerier och har konstaterat att efter Skånepolisens flera år långa kraftsamlingar mot fakturabedrägerier som riktat sig mot svenska näringsidkare, med stora utredningar och många, långa fängelsedomar som följd, så har istället nya typer av fakturabedrägerier, från Sverige och från svenska (egentliga) företrädare, men med målgrupper i andra länder, vuxit fram lavinartat.

De världsomfattande varumärkesbedrägerierna som dagens nyhetssändningar tar upp är endast en del av förändringarna ovan.

Men frågor som rör huruvida eventuella utredningar bedrivs från Sverige mot dessa aktörers verksamheter, besvaras inte av mig, utan för det ber jag att få hänvisa till ansvariga talespersoner inom svensk brottsbekämpning.

Related Articles

4 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Julia , torsdag 3 september 2015 @ 21:37

  Hejsan! Har dåligt omdöme vad det gäller billigare märken såsom nike. Därför undrar jag hur man ska ställa sig till sidan freerun-norge.eu ? Är detta en pålitlig sajt eller är det bedrägeri?

  Mvh Julia

 • Internet Sweden | Peter Forsman , lördag 12 september 2015 @ 22:48

  Bedrägeri/piratkopior!

  Mvh
  Peter

 • Steve olsson , måndag 18 juli 2016 @ 8:37

  Hej…håller Michael kors på med piratkopior, är dom bedragere

 • Internet Sweden | Peter Forsman , lördag 23 juli 2016 @ 17:48

  Förstår inte om du skriver fel eller försöker göra dig lustig.

  Michael Kors är ett känt varumärke som bland annat marknadsför väskor.
  Så svar på din fråga är att Michael Kors skapar sina kvalitetsväskor.
  Svar 2 på din fråga är att Micheal Kors drabbas i mycket stor omfattning av piratkopior – alltså bedragare som skapar sämre kopior på de äkta väskorna och säljer dem som riktiga.

  Peter Forsman | internetsweden.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *