Vissa saker är bättre än andra

För en tid sedan så återaktiverade jag domain8.se som domänportföljshållare. Även om det kändes bra att fronta domäner, så kändes det inte optimalt att göra det på ytterligare en webbplats.

Så efter lite övervägande kommer jag nu efter att en medlem på dnzup (”Network” med sidan www.dnews.se) tipsat om en trevlig plugin till WP, så har jag pillat lite och kommer nu att lägga upp dem här istället allteftersom. Så i skrivande stund har jag lagt upp ett 80-tal .se-domäner, men det kommer att öka på en del. Du hittar dem endera genom att klicka på ”Mina domäner” högst upp eller så kan du helt enkelt memorera www.dn.nu som jag 301:at till samma portfölj. Jag kommer även att börja frångå min annars ganska envisa inställning om att aldrig prissätta en domän (Jag brukar endast ta emot bud på mina domäner, som jag sedan tackar endera ja eller nej till, men jag tänker nu försöka ange en prisidé för åtminstone de flesta av domänerna som är till salu)

Sen vill jag nämna en händelse/registrering som jag tycker är lite kul (och kanske även lite kontroversiell för vissa personer);
De flesta i den Svenska domänbranschen kommer väl ihåg för några år sedan när Aftonbladet startade upp sin gratistidning och döpte den till ”punkt SE”.
Detta var … ”mindre uppskattat” av det Svenska domänregistret som fram till dess mest gjort sig känd för allmänheten som NIC/NIC-SE/IIS osv, men ansåg sig själva vara synonymt med ”.SE”.
Efter denna incident har IIS starkt profilerat sig som just ”.SE”
(Detta efter bad jag hört Spray varit ovilliga att släppa sitt domännamn ”punkt.se”)

Nu har jag i alla fall lyckats registrera www.punkt.nu som jag (såklart) leder in till min domänportfölj – om inte annat för att ”alltid retar det någon”

Läs mer här

Följ Internet Sweden på Twitter!
Följ Internet Sweden på Facebook!

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *