Idag var det min tur..Part2

Som jag berättade om, när precis när jag väntade att tomten skulle knacka på dörren
https://www.internetsweden.se/idag-var-det-min-tur/ så fick min jul en smula bitter eftersmak.

Men jag gjorde vad sig bör med anmälan och det som hör till för att reklamera köpet.

Men hör och häpna – Det var alltså min Banks kort och bedrägeriavdelning som uppmärksammat, spärrat och kontaktat mig om vad som inträffat. Jag refererar till detta i min polisanmälan med kontaktuppgifter till bankpersonalen osv.

Trots detta får jag en vecka senare ta emot 3 brev; ett av dem är från kortföretaget som berättar att innehavet nu var återfört mitt konto och de andra två är från polisen – ett av dem är en kopia på min anmälan och det andra är ett besked om att förundersökningen lagts ner pga att ”brott ej kan styrkas”.

Jag tycker att det är under all tänkbar kritik – infantilt! – här är det ”beviset” som kontaktat mig om vad som skett.
Och vår polisiära myndighet låter meddela att dom endera inte har vilja eller kompetens till att klara sin huvuduppgift – att lösa brott.

Läs mer här

Följ Internet Sweden på Twitter!
Följ Internet Sweden på Facebook!

Related Articles

3 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Björn , måndag 12 januari 2009 @ 20:17

  Polisen gör tyvärr inte mycket åt sådana brott idag och även internetrelaterade brott. Man kan lägga fram hur mycket tydliga bevis som helst men dom är helt enkelt för lata att ta tag i det, och skyller på resurser och att de prioriterar mord osv.

 • Robert , torsdag 15 januari 2009 @ 10:30

  Även om du skulle ta reda på vem som gjort det och ge namn och starka bevis till polisen, så skulle dom inte göra något.

  Min pappa råkade ut för något liknande, och luskade själv ut vem det var som hade gjort det. När han senare fick brev om att det var nerlagt, så ringde han upp polisen och frågade varför. Dom sa ”Vi kallade honom till förhör, men han kom inte.”

  Det verkar vara väldigt riskfritt att syssla med bedrägerier på nätet.

 • David , tisdag 17 mars 2009 @ 0:16

  Som Björn skriver att dom inte gör något och att dom prioriterar mord istället osv

  Detta kan leda till mord på dom snart om dom inte börjar göra de dom är anställda för 😛 haha

  Lycka till!
  David

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *