Att tänka på vid domänregistreringar

Jag har försökt att tänka till på lite faktorer som kan vara bra att fundera igenom innan du skrider till verket och gör domänregistreringar. Eftersom jag ser det som viktigt så har jag skapat en statisk sida på bloggen och länkar även till den från domännamnet www.domanregistreringar.se 

Ironiskt nog samma domännamn som den nu kursade domänskojaren ”Domänregistreringar Europa/Sellnet” använde för att lura internetanvändare – använder jag nu för att informera och upplysa (känns riktigt kul tycker jag).

Min tanke var att försöka formulera mig; oavsett domäntyp, TLD och registrar/subregistrar. Jag hoppas och tror att det kan få en och annan att tänka efter lite extra innan man tar steget och gör bristfälliga och/eller onödiga domänregistreringar.

Återkoppla gärna med idéer om jag bör göra något tydligare eller om något saknas!

Related Articles

4 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Björn , lördag 27 februari 2010 @ 10:40

  Bra där, jag har några förslag att lägga till. Många företag registrerar domänen direkt på anställda som sedan slutar jobba där. Att sen få kontroll över domänen kan bli svårt, den anställdes e-post stängs av och man missar viktiga mail om förnyelse etc. Så en policy om hur domänen registreras, vilka uppgifter etc. Samt att inte använda en e-post som ligger under en annan domän som man kanske glömmer att förnya, då kan det bli katastrof.

  Att lägga in en extern bevakning på domänerna hos 3:e part kan vara en bra idé. Eller i vissa fall vid många domäner kanske lägga ut hela portföljhanteringen på ett annat företag som sköter förnyelser, bevakning, teknikaliteter och inte minst annat administrativt arbete som inte ska underskattas.

 • Joakim Green , lördag 27 februari 2010 @ 10:48

  Bra tillägg där Björn! Det är betydligt vanligare än vad man kan tro…

 • Internet Sweden , lördag 27 februari 2010 @ 11:50

  @Björn – Tack för input, jag funderade på det från början men försökte hålla mig till ”har du tänkt på..?”, men jag inser nu att jag även får skriva ut lite generella tips för att bli mer tydlig – även för den ”icke så insatte”.

 • Patrik , onsdag 3 mars 2010 @ 18:17

  Kanon bra lista eftersom tydligen 40% av alla svenska småföretag inte äger någon domän…än. Detta enligt SCB:s rapport ”Företagens användning av IT 2009”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *