Har man inte jobb så..

Jag inbillar mig att jag har lite lättare att söka källor på internet än de flesta och jag kan oftast se igenom en verksamhet som har dolda avsikter. Det har lett (och kommer även fortsättningsvis leda) till lite kartläggningar och sk gräv som fått ett visst intresse.

Men det räcker ju inte – folk blir lurade varje dag och det kanske krävs en viss nivå av kunskap för att förstå hur jag går tillväga i mina ”gräv”, för såväl privatpersoner, företagsrepresentanter, journalister, tjänstemän vid myndigheter, utredande polis mfl har hört av sig och ber mig förklara ”på ett lättare sätt”.
Och det är sannolikt så att jag blivit lite ”fartblind” med åren och förutsätter saker som jag inte borde, använder förkortningar, fackord och uttryck som kanske inte alla förstår. 

Av den anledningen (och lite annat) så har jag börjat pilla med ”Källgranskning på internet”.
Min avsikt är att upplysa, förklara och förhoppningsvis kanske även utbilda både färska som erfarna internetanvändare om vanligt förekommande otyg och hur men kan källgranska vissa uppgifter på internet.

Jag vet att bla Skolverkets projekt ”Kolla källan” refererar till min domän-FAQ här på siten och även ett inlägg jag skrivit på dnzup.se, det känner jag mig naturligtvis mycket hedrad av, men jag inbillar mig samtidigt att ungdomar idag kanske har det lite lättare att kritiskt granska och ifrågasätta uppgifter och verksamheter än vad många vuxna har, så jag gissar att det är för dem jag skriver.. men vem som helst är naturligtvis välkommen att ta del av det.

Jag kommer att fylla på med information allteftersom jag hinner och orkar, men jag har valt att publicera redan nu i tidigt stadie, då jag inbillar mig att de få sidor som redan nu finns på plats, kan hjälpa någon läsare från att bli lurad.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *