Blir det Sveriges största bedrägeri genom tiderna?

Detta riskerar alltså att bli Sveriges största bedrägeri genom tiderna på inte mindre än 2,4 miljarder kronor och privatkonsumenter får ta smällen.

Det som är så förbaskat upprörande är att oegentligheterna möjliggjorts genom att Pensionsmyndigheten godkänt/släppt in tvivelaktiga fonder i kombination med att myndighetens hemsida haft en undermålig säkerhetslösning som gjort det möjligt för bedragare* att legitimera sig som pensionsspararen och flytta pensionsspararens pengar till dessa fonder.
Pensionsmyndigheten uppdagar de dubbla inloggningarna och meddelar kunderna:
https://www.pensionsmyndigheten.se/nyheter-och-press/forandringar-i-fondutbudet/brev-till-sparare-som-kan-ha-drabbats-av-parallella-inloggningar-med-bankid0
https://www.pensionsmyndigheten.se/content/dam/pensionsmyndigheten/blanketter—broschyrer—faktablad/f%C3%B6r%C3%A4ndringar-i-fondutbudet/FHB000788-02%2BFalcon.pdf

Och Pensionsmyndigheten väljer att polisanmäla det bedrägliga bolaget Konsumentkraft som flyttat pensionsspararnas pengar.
Men Polisen väljer att utreda om ett Dataintrång har skett!?

– Det är så jävla befängt att jag dånar över inkompetensen, då det är som att utreda om ett äpple egentligen är en banan..

Aktuell Åklagare (Henrik Rasmusson) väljer att lägga ner utredningen mot bolaget Konsumenkraft, då pensionsspararna själva ”släppt” in bedragarna till sitt konto och det därför inte är ett dataintrång. Se videoinslag:
http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/bakslag-f%C3%B6r-lurade-pensionssparare-3430972

Och följden blir att Pensionsmyndigheten nu säger något i stil med ”tough luck pensionssparare, det är ni som får ta smällen för att vi ställt till det”!
Se videoinslag:
http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/pensionsfondbolag-st%C3%A4ms-p%C3%A5-24-miljarder-kronor-3546292

bedrageri

* Bedragare (texten ovan hämtad från https://polisen.se/Utsatt-for-brott/Olika-typer-av-brott/Bedrageri/)

Dessutom ska sägas att nedan bild är hämtad från Dagens Industri som skrivit i ämnet här

tillvagagangssattet

Jag vet att Pensionsmyndigheten numera täppt till säkerhetsbristen, så att dubbla inloggningar inte är möjliga, men EXAKT samma säkerhetsbrist finns kvar på en mycket lång rad andra myndighetssidor. Och det är ju bara att vänta tills nästa myndighet blir ”tagen på sängen” med argument som ”vi hade inte en aning” och en åklagare som fortsätter att leta bananer..
bananas

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *