dnzup får min ”kärlek”

Det är ett tag sedan jag skrev här och orsaken är som de flesta säkert vet att jag efter bästa förmåga försöker skriva intressanta !? inlägg på mitt och MissDomain´s nystartade domänforum www.dnzup.se

Om jag lyckas med det avgör ni! Något som glädjer mig är i allafall att vi i skrivande stund har 70 medlemmar och haft toppar på över 30 samtidiga besökare på forumet. Det betyder att det finns ett intresse för forumets innehåll (eller så ser jag det).

Som jag gjort klart så släpper jag numera den dagliga releaselistan av .nu-domäner på dnzup – den hittas under ”Privat” – vilket alltså endast gör det möjligt för medlemmar att ta del av listan – men naturligtvis är det gratis att bli medlem.

Om .nu-listan
Den dagliga listan av släppta .nu-domäner är alltså de domäner som varit registrerade, men av någon anledning inte förnyats, utan förfallit och på nytt blivit tillgängliga för registrering. Listan är helt unik i sitt slag och återfinns vare sig hos Nunames (registret för .nu-domäner) eller på annan plats.

Det senaste kanske iögonfallande inlägget jag gjort är en typ av varning, där jag försöker göra tydligt vilket domänombud som Sellnet, Domänregistreringar Europa, IT-Verket, Colvento, Terrapro, Westpoint Solutions, Svenska IT Registret AB mfl registrerar sina domäner igenom. Utan detta ombuds medverkan, så skulle verksamheten inte fungera. Men det behövs fler som agerar! Så gör vad du kan!

Related Articles

5 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Anton , måndag 27 oktober 2008 @ 13:12

  Synd att du slutat publicera listan här. Känns dumt att behöva tvinga in medlemmar endast för att läsa listan, som dessutom inte går att få rss på eftersom den är privat.

  Blä.

 • internetsweden , måndag 27 oktober 2008 @ 13:19

  @Anton – Jag har full respekt för din åsikt, som väl iofs var ganska väntad att flera skulle ha. Men det är ett val jag gjort och jag vet inte om jag skulle använda ordet ”tvinga” eftersom det står var och en frivilligt att ta del av den, dessutom helt gratis. Däremot är det mycket riktigt avsett som en morot för att få besökare att registrera sig på forumet. En av flera tilltänkta morötter för övrigt..
  //Peter

 • Anton , måndag 27 oktober 2008 @ 14:51

  @internetsweden: jag vet och jag förstår dig förstås. Tycker du är en riktigt grym kille som publicerar listan överhuvud taget men man kan inte annat än bli irriterad nu när man fått in vanan i att gå hit, via rss, och kolla listan.

  Den där moroten hade jag nog ändå tagit mig tid till inom sinom tid men just nu känns det liksom bara onödigt.

 • Nils , lördag 8 november 2008 @ 2:51

  Anton, sluta böla, lyft röven o gör en egen lista, annars knip igen.

 • Nils , onsdag 24 februari 2010 @ 14:38

  Anton, sluta böla, lyft röven o gör en egen lista, annars knip igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *