Missa inte tidigare inlägg

Övrigt
augusti 13, 2018

Porrspam, prenumerationsfällor och udda toppdomäner

Övrigt
augusti 13, 2018

Inom kort: Den viktigaste händelsen på väldigt många år.. FFF, Finacial Fraud Forum !

Övrigt
augusti 10, 2018

Ett bedrägeri i minuten (Juli 2018)

Övrigt
augusti 3, 2018

Konsumentproblem, Kinashoppar och Google

Övrigt
maj 29, 2018

10 år med internetsweden.se

Övrigt
maj 27, 2018

Klockan är tolv, allt är lugnt! – eller?

Övrigt
april 21, 2018

Sökresultatkapningarna – smart googling

Bedragare
februari 7, 2018

Facit på “Lag och ordning”-inlägget

Bedragare
februari 6, 2018

Lag och ordning förutses bli en av de viktigare valfrågorna 2018, men..

Övrigt
november 12, 2017

När landet lagom först blev allt, sedan..

Övrigt
oktober 31, 2017

Idag är det en bra dag för svenska konsumenter!

Bank ID
oktober 30, 2017

Ont, det gör ont, det gör ont..

Bedragare
oktober 25, 2017

Ett litet inlägg om enkel källkritik

Bedragare
augusti 17, 2017

Men varför gör inte polisen någonting då?

VD-bedrägerier
juni 11, 2017

Nu ett år senare så säger jag det igen: ca 100 miljoner kronor per dag!!

Skadlig kod
februari 28, 2017

Sverige minst drabbat av skadlig kod i världen Q4 2016

Domäner
december 21, 2016

Dagens tankenöt – “Utgivningsbevis i orätta händer”

Bedragare
december 17, 2016

När Polischefer förenklar..

Övrigt
december 15, 2016

Dagens tankenöt – “Spökbolag”

Källgranskning
december 8, 2016

Aftonbladet är osnygga!

Övrigt
december 6, 2016

Bra att veta om e-postadresser.

Falska sidor och immaterialrättsliga brott
november 2, 2016

Hur företag och varumärken utnyttjas, utan att polis “kan” agera..

Bedragare
oktober 5, 2016

Kostnaderna för bedrägerier är större än vi kan ana

Massmedia informerar och varnar
oktober 2, 2016

Det begås ett bedrägeribrott varje minut, året runt!

Bedragare
september 29, 2016

Blir det Sveriges största bedrägeri genom tiderna?

Övrigt
augusti 31, 2016

Lägenhetsbluffar

Bluffakturor
augusti 29, 2016

När snillen spekulerar..

Phishing, intrång och ID-kapning
juli 23, 2016

Nytt SMS-spam

Bedragare
juli 9, 2016

VD-bedrägerier för DUMMIES

Bedragare
juni 19, 2016

VD-bedrägerier – bedragarnas nya svarta

En helg i Blekinge skärgård kallad SSWC 2010

Även jag känner ett visst sug efter att skriva några rader efter SSWC 2010.

Det var av en ren tillfällighet som jag fick möjlighet att bli med på SSWC 2010.
Anledningen var helt enkelt att den ordinarie deltagaren fått förhinder och där fanns en ledig slot, men med kort varsel.

Och efter en del pusslande på hemmaplan så lyckades jag iaf infinna mig för den långa resan neråt landet.

Och visst kände jag till SSWC efter all den uppståndelse sedan förra året och visst hade jag känt en viss avund när jag kikat igenom bilderna från 2009, men jag ska väl ärligt säga att min reaktionsförmåga inte varit på topp, när 2010-biljetterna sedan hade släppts. Och därför hade jag väl inte funderat så mycket på det, utan mest konstaterat att; nepp, det skulle inte bli i år heller..

Men nu satt jag (http://www.twitter.com/internetsweden) alltså i bilen tillsammans med http://twitter.com/pernillarydmark, http://twitter.com/kalexanderson, http://twitter.com/matiasvangsnes och skulle på plats även möta upp http://twitter.com/janneelvelid

Eftersom det fanns en del .SE-relaterat att stå i på .SE´s kontor på Ringvägen, så kom vi iväg först efter lunch och resan blev högst angenäm med både tvittrande och sprudlande skratt i bilen.

Väl nere vid Järnaviks brygga, så insåg vi att vi väntade på kvällens sista båttur ut till Tjärö.

När båten sen kom så fick vi njuta av solens sista strålar på väg mot ön.

Väl framme och inackorderade, så var invigningen sedan länge över och på höjden ovanför, så slog det mig hur många som verkligen samlats här.
Roffade snabbt åt mig ett par av de sista hamburgarna som jag sköljde ner med en tjeckisk ölsort (vars smak jag väl inte riktigt uppskattade till 100%).

Men vad jag uppskattade desto mer var den härliga samling människor som fanns på plats.
Det fanns de som jag känner bättre, hyfsat, ytligt, sämre (mer än att jag haft några kommentars- eller twitterkontakter med dem). Men de allra flesta kände jag inte alls.

Den här kvällen var alltså redan den mycket givande, med flera trevliga återseenden i kombination med helt nya bekantskaper.

Efter en kväll som blev aningen för sen för att låta bli att bidra med trötthet dagen efter, så kröp vi till kojs..

Dagen D

Uppe med tuppen – vore att ljuga rejält!!
Men hjälpligt stapplandes till en öppen frukostservering, där jag språkade med ett par nya ansikten om deras verksamheter mellan tuggorna. Och de tog faktiskt upp att det fanns någon på .SE som postade små listor med urplock på domäner som skulle frisläppas. (Jag vet ärligt talat inte om de visste att det var jag, men de verkade uppskatta dem och berättade att det “kliade i fingrarna” på dem för vissa domäner jag hade skrivit lite idéer om). Men jag erkände mina tilltag ganska fort, så att dom slapp “plussa” för mycket.. Men det var faktiskt kul att höra (utanför webben) att de är omtyckta.

Men efter frukosten så var det då dags för dagens alla sessioner.


Sessionerna på SSWC innebär för den oinvigde nägot som kan liknas vid konferensspår (utan att det är spår). Hela programmet sätts ihop av deltagarna själva som kvällen innan känner att de har något intressant att tillföra, eller en bra topic att språka runt.


Det är start-och sluttider och platser på en tältvägg och sedan får deltagare själva skriva topic och pussla in med tid och plats i konkurrens med alla andra.
Resultatet blir ett smörgåsbord av ämnen runt om på ön och det är bara att pallra sig dit man tycker att det är mest intressant. En sorts organiserad kaos – som jag tyckte mycket om.

Eftersom jag redan på kvällen dagen innan akut insett att jag egentligen inte visste någonting alls om denna form (liksom säkert många andra gjort) och jag även kände att jag mer eller mindre var där på nåder.

Så jag kände att jag hellre skulle försöka absorbera så mycket som möjligt från så många sessioner som möjligt för största behållning.

Så jag satsade istället konsekvent (med ett par undantag) välja sessioner som jag kände minst närhet till – för är det något jag tror på, så är det att ta till sig erfarenheter från andra tjänster och marknader än den jag själv har erfarenhet ifrån.
Det är inte en gång jag lyssnat till experter inom Social media, utan flera, som berättat för mig hur man skall/bör förhålla sig till olika verktyg och tjänster att det känns som “Yadda Yadda”…
(Jag säger inte att dessa inte gör nytta som evangelister och ögonöppnare hos stora och mindre företag, men för personlig del, så predikas det för döva öron – då jag är ganska svårimponerad av dylik information.)

Nej jag lät mig istället imponeras av mångfalden av ämnen och hastade till och med mellan flera sessioner under samma tidspass och ändå så finns det så mycket mer jag skulle velat lyssna och deltagit i.

Men jag tänker inte hylla någon, eftersom jag då sannolikt skulle lyckas glömma någon annan som hyllas bör, utan nöjer mig istället med att säga att det var en mycket bra givande dag som gjort avtryck på mig – “i flesta fall högt och ett par kanske lite lägre”.

Sedan efter en trevlig kväll bla med allsång, så gjorde jag en tidigare sorti än de allra flesta (pga av jobbig huvudvärk).

Resan hem dagen efter var minst lika trevlig som nerresan, med både felkörning och ett par milslånga köer, men framförallt uppblandat med allt från smittande fnitter till smått hysteriska glädjeyttringar (inte minst från mig själv)
Så jag låter @pernillarydmark beskriva hemresan http://twitter.com/pernillarydmark/status/21251570646

Slutligen: Jag fick redan i bilen ner till Tjärö frågan, om inte jag var sugen på att hålla någon session, men avfärdade det ganska fort och jag tror fortfarande att även om jag säkert har en del ämnen där jag har erfarenheter och kunnande som kan intressera andra.
Så ser jag mig själv som alltför omständig för en “unconference“, då jag kan mässa i många många timmar om “domänernas värld“, praktisk källgranskning, busar och bluffar på internet.
Men vi får se, om jag inte fått till det med någon typ av e-learning eller annan utlärningsmetod, innan nästa års SSWC, så står det nog mitt twitter-nick på ett par sessionslappar..

SSWC = Ett nirvana för den som älskar crossbreeding, kanske det bästa sättet att få innehållet på nätet att ta nya vägar.
Betyg: 4½ bää av 5 möjliga.

Skrivet av Peter Forsman i en kombination av att vara anställd på .SE Registry och bloggar under internetsweden.se

Läs mer här

Internet Sweden | Peter Forsman

Jag som skriver, gör det ideellt och för att upplysa dig om verksamheter som JAG anser att det finns skäl att ifrågasätta och/eller varna för.. Jag skriver även generellt om olika tillvägagångssätt som bedragare använder och tipsar om utbildning/kunskap som finns att få. Läs mer om: Peter Forsman

4 Comments

  1. Jonas skriver:

    Mycket bra skrivet, ska jag vara ärlig har jag mest sett det hela som en hypad grej tidigare men nu blev jag faktiskt sugen på att forska lite mer kring det och kanske tom. delta nästa år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *