..fler små webapps..

Känns lite som att jag spottar ur mig en massa småapps varje dag nu, men det är faktiskt en del månader av idéer och en massa småpulande som jag börjat få på plats nu.
Och eftersom jag precis börjat blogga, så har jag förundrats lite hur jag snabbt ska få ut ny info på bloggen snabbt
– såg ingen enkel lösning på det direkt och småfrustrerad över det satte jag idag upp Bloggpinga för att underlätta det hela. Jag vet att den inte är klockren – men alltid en början..


Skrämde också liv i en annan liten minitjänst som jag knåpat med; whoiser.mobi
– som är en light-whois dvs du kan surfa till den från mobiltelefon eller handburet om du sitter på tunnelbanan eller plockar svamp i skogen dvs där du har täckning, men ingen PC med dig – och det är just då du kommer på det där domännamnet som är så klockrent och undrar om det är upptaget. Då är whoiser.mobi bra eftersom det är en mycket snabb sida, så tar det inte en massa tid att ladda ner bilder, plugins och cookies och annat – utan du får infot direkt.

Har lagt upp en hyfsad sökmotorregistrerings domän till salu på både Webmaster Network och SEO Forum [sokmotoroptimering.nu] till det facila priset av 10K

Följer annars den mycket duktige Dan Nilssons blogg  De Svenska domänmiljonärerna med en ganska intressant sammanställning, som jag nästan helt ställer mig bakom. Eftersom jag själv under en ganska lång tid följt såväl de Dan listar som många andra i branschen, så saknar jag et handfull personer som vill synas lika lite som Name Navigation, men jag tänkte skriva ihop lite om det längre fram.

Eftersom ”Bloggpinga” behövde adresser, så reggade jag [bloggpinga.se] och tillhörande [bloggpinga.nu], sen fastnade jag för [zap.nu] och [xls.nu] som också fick mig som innehavare idag. Annars har det mest varit en så där dag då det kommer en massa småsaker som ställer till det och tar tid – som att det helt plötsligt började stinka skogsbrand, så att jag fick rusa ut för att se om jag kunde lokalisera varifrån – en kvart eftersåt var brandkåren väl på plats och kunde stoppa den inte alltför spridda markbranden i skogen här brevid. Men något positivt är att min dect-skypetelefon landade idag, blev lite konfunderad när jag läste ”iPhone” från Linksys/Cisco (eftersom jag var övertygad om att Apple hade ensamrätt på namnet i telefonsammanhang) – men tydligen hade jag fel. Skissar på en resemarknadsplats där man ska kunna hitta information om resmål.

Related Articles

3 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Daniel , söndag 27 april 2008 @ 11:38

  Cisco reggade varumärket långt tidigare än Apple =)

  Du kan läsa mer här:
  http://www.apple.com/pr/library/2007/02/21iphone.html

  Kul att du startat en blogg!

 • internetsweden , söndag 27 april 2008 @ 12:44

  Tack Daniel!
  Både för din åsikt och för uppdateringen om ”Iphone”. Nu efter några dagar kan jag ju säga att det var ett mkt bra inköp. Kommer nu att använda Skype i mkt större utsträckning än tidigare. (Nackdelen med all typ av VoIP är ju fortfarande lite suspekta ”skuggekon”, men jag tror att man kan leva med det)
  //Peter

 • internetsweden , onsdag 24 februari 2010 @ 14:37

  Tack Daniel!
  Både för din åsikt och för uppdateringen om ”Iphone”. Nu efter några dagar kan jag ju säga att det var ett mkt bra inköp. Kommer nu att använda Skype i mkt större utsträckning än tidigare. (Nackdelen med all typ av VoIP är ju fortfarande lite suspekta ”skuggekon”, men jag tror att man kan leva med det)
  //Peter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *