Hockey är kul, det är tävlingar också!

Gårdagen smiskade mig rejält! Efter att i flera dagars tid suttit och jobbat till tretiden på nätterna så fick jag igen det i något som väl kan likans vid ”jetlag” – under kvällen kände jag mig minst sagt ”upphängd och nersläppt” – ett kolli kort och gott, och fick därför inte så mycket gjort.

Registrerade i alla fall några .nu-domäner; [tvn.nu], [andorra.nu] och [son.nu]

Jag har nu styrt om en del typein trafik till denna blogg, vilket innebär att en och annan besökare inte riktigt förstår var dom hamnat.

Tanken med det är dels att få lite fler att förstå och kanske till och med intressera sig för det här med domäner, som jag anser kommer att bli extremt viktigt för att synas på Internet för en mycket lång tid framöver (kanske under hela min levnadstid), men också för att göra fler upplysta om skojare och lurendrejeri som Svenska internetanvändare utsätts för.

Hursomhelt innebär det att bloggen får en del fler besökare i allafall och nu till något helt annat – Min lilla idé om 3-dagars auktioner är ju lite skoj – inte ett bud än så länge, men ett ganska stort antal har kikat närmare på dem – endera var det ”tråkiga” domäner denna gång eller så ”vågar” ingen bjuda – för startprisen på dem är ju löjligt lågt.

Får väl hoppas att nästa laddning domäner är lite roligare – kommer även att köra dubbla texter – Engelska och Svenska för den som inte förstår min förbättringsbara engelska.

TÄVLING hockey

Auktioner är en sak – men tävlingar är en annan – och det ska jag ha nu!
Imorgon startar Ishockey-VM 2008 i Quebec – för den som missat det.

Detta evenemang till ära sätter jag upp en tävling där priset är domännamnet [hockeyforum.nu] .

Svara på följande frågor som du hittar svaren på www.internetsweden.com:

 1. Sedan vilket årtal har Internet Sweden fokuserat sig på domänmarknaden?
 2. Är det någon skillnad mellan domäner och varumärken?
 3. Hur mycket såldes domänen casino.nu för?
 4. Hur många procent motsvarar Sveriges Internetanvändare för, av alla användare globalt?
 5. (Frivilligt) Tipsa vänner och bekanta om detta inlägg

Vinnaren får alltså domännamnet [hockeyforum.nu] + att vi även står för ägarbytet.

Vinnaren väljer själv vem som ska stå som innehavare och vilket ombud som ska administrera domänen.
Skicka era svar till tavling@internetsweden.com

(Tävlingen pågår mellan 1-31 maj 2008) Av de rätta bidragen, dras sedan en vinnare som publiceras på denna blogg under början av juni 2008.

Related Articles

7 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Magnus , fredag 2 maj 2008 @ 12:06

  Gillar ditt iniativ med tredagars domänauktioner. För att visa min uppskattning så lägger jag givetvis ett bud! Ser att jag var tjänstens första budgivare. Hoppas det tar sig; håll ut ett tag! Promota i säljtrådar på WN, SEO-forum etc.

 • internetsweden , fredag 2 maj 2008 @ 12:18

  Tack Magnus – uppskattas!
  Jo, jag kommer att hålla ut – jag har valt 3 dagar som en rimlig tid för intresserade att hinna buda utan att göra det till en långdragen process – får jag inga bud betyder det bara att det var fel domän eller fel tillfälle. Men vad gäller promo i forum – så anser jag att det är en balansgång mellan trovärdighet och egenreklam.
  //Peter

 • Magnus , fredag 2 maj 2008 @ 12:40

  Att tala om att man har något att sälja i en köp/sälj-tråd kan väl inte vara egenreklam! Det är ju det dessa trådar är till för.

 • Calle , fredag 2 maj 2008 @ 13:10

  Listan du lägger upp på WN, där har du ju ploackat alla guldkorn redan.. 99,999999999999999% är skit, känns det lönt att lägga upp den?

 • internetsweden , fredag 2 maj 2008 @ 13:21

  Calle – Vad som är skit och inte överlåter jag bla till dig att ha åsikt om, men eftersom listan är unik och flera hundra registreringar skett (sannolikt pga av den)så anser jag det vara lönt. Men om du hellre ser något bättre alternativ till att se vad som släppts, så är det ju inget hinder att du nyttjar det istället..

 • internetsweden , fredag 2 maj 2008 @ 13:36

  Sen måste jag naturligtvis berömma dig för din modighet att stå för din åsikt – med no-replyadress och besök genom proxy osv – Det är ger ju din åsikt såå pass mycket mer trovärdighet!

  För egen del reggar jag sällan mer än 3 domäner per dag varav nån ”kan” vara från listan som släpps – flera domäner som jag reggar skulle kanske betraktas som ”skit” av vissa personer andra inte – vad som släpps styrs inte av mig och jämför du kvaliteten på .nu och .se – så anser jag inte att det är någon större skillnad. Gör du?

 • Magnus , onsdag 24 februari 2010 @ 14:37

  Gillar ditt iniativ med tredagars domänauktioner. För att visa min uppskattning så lägger jag givetvis ett bud! Ser att jag var tjänstens första budgivare. Hoppas det tar sig; håll ut ett tag! Promota i säljtrådar på WN, SEO-forum etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *