..hur långt är ett snöre?

Det är nu ett tag sedan jag skrivit och det beror inte på ointresse, utan att tiden inte räcker till som jag vill.

En tidsätare på gott och ont är en tjänst jag började använda för nån månad sedan, men inte på allvar tagit mig för att kontrollera ordentligt – men det har jag nu och jag vill påstå att det är julafton hela tiden – det är den absolut mest kompletta tjänsten jag besökt i sitt slag – ämnet då= Jo du gissar rätt! domäner..

Tjänsten heter PREMIUMDROPS ochjag vet inte riktigt var jag ska börja, men den ger dig förutom information om antal domäner som är registrerade även vilka – vilka som släpps, har släppts och vilka nya registreringar som gjorts under .com, .net, .org, .info, .us, .biz och även landsdomänen .sk.
Du kar som medlem hos dem även möjlighet att exempelvis ladda hem hela zonfilen för .com – dvs samtliga registrerade .com-domäner.

Det går även att ha upp till 10 000 domäner i en bevakningslista – så får du meddelande om förändringar som sker domänen – om den byter ombud, ägarinformation eller om den inte förnyas, så kan du ställa in en ”Snapfunktion” som registrerar den direkt den blir ledig.

Men förutom de uppenbara fördelarna det har – så ger tjänsten så oerhört mycket informativ information om varje ensklit domännamn, som inlänkar, Google PR, historik, Type-in rank, Alexa rank, Waybackmachine records och ålder, vilka förändringar som skett av namnservrar, ordpopularitet och mycket mycket mer – Du kan alltså utifrån den datan som visas ta betydligt bättre beslut om det är en domän du bör satsa på för att registrera eller inte.

Det går att lägga in valfria filter när du exempelvis ska gå igenom dagens eller morgondagens lista över domäner som kommer att släppas (ca 15-20 000 per dag)
Nåväl – den som har genuint intresse av domäner förstår vid första anblicken att detta är top-of-the-line och jag måste säga att jag är smått lyrisk, speciellt eftersom de planerar att utöka informationen för landsdomäner (ccTLDs) allteftersom. PREMIUMDROPS – Glöm inte var du läste det först!

Smämt åsido – har hunnit med en del annat också – filat på lite texter, gjort en del research, haft ett par luncher med ”folk från branschen” och inte minst behandlat en stor mängd data – vilket tog nära 2 dagar i anspråk. Ska bli spännande vad som kan göras med den informationen..

Ska väl bikta mig och nämna ett par registreringar jag gjort mig skyldig till sedan sist också; [ads.nu], [ipadress.nu] och [desire.nu] för att nämna några.

Ska addera en låt (och video) som fortfarande efter flera år imponerar stort på mig, ”My Immortal” med Evanescense och killen som har gjort tillhörande videon endast med autentiska klipp ur en mycket tidig version av MMORPG-spelet DAoC (Dark Age of Camelot)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *