KUDOS till etiskaradet.se

KUDOS till ”Etiska rådet för betaltjänster” för snabbt ta tag i problemet

– ”The SPAM-king is no more”!

Etiska Rådet meddelar idag:

72599 – Fox Games

ERB fick under måndagsmorgonen den 4 januari 2010 in uppgifter om att företaget Fox Games under nyårsnatten och tiden därefter via kortnumret 72599 skickat ut ett stort antal till synes obeställda sms-meddelanden vilka innehöll formuleringar och länkar som ledde konsumenter att bli debiterade för någon form av prenumerationstjänst. Till exempel har man använt formuleringen:

”Hej! Vi onskar er en mycket underbar nytt ar. Vi hoppas att du ar den lyckliga vinnaren av var Karibien semester. Klicka…”

Rådets kansli kontaktade omedelbart företaget Ericsson IPX som ansvarar för det aktuella kortnumret och IPX meddelade kort därefter att man stoppat den aktuella tjänsten med omedelbar verkan. Ericsson IPX har sedan återkommit och informerat att man ska tillse att samtliga konsumenter hålls skadeslösa. Om du drabbats av en debitering för denna tjänst kan du skicka in en anmälan till ERB. Klicka på länken Kontakt här bredvid och följ sedan instruktionerna på den sidan så kan Rådet hjälpa till att kontakta ansvarigt företag.

Anders Nyman på cint.se har även forskat vidare lite kring ”Kungen” och vad det verkar så finns det inget kungadöme alls, utan som det ser ut är planterad information (vad vet jag…kanske för att inge ”kungligt” förtroende hos mer eller mindre lättlurade investeringsföretag).

Nu får vi se vilken tidning som är snabbast.

TACK alla ni som fört budskapet vidare!

Tyckte du att den här lilla kartläggningen om ”Spamkungen” var intressant?
Läs då den mer omfattande kartläggningen jag gjorde hösten 2009 om
Svensk bluffverksamhet på export
– Den består av 10 längre inlägg – börja nerifrån!

Skrivet av:
Peter Forsman / Internet Sweden

Related Articles

5 Comments

Avarage Rating:
  • 0 / 10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *