Min iPad fÅr mig att kÄnna mig som ett nÖt!!

Det har nu gått ca en månad sedan min iPad wifi landade och jag har använt den så gott som dagligdags och det var först nu i veckan som gick som jag observerade att apps-store nu öppnat för oss svenskar och jag tog mig genast ut och köpte ett par appar för att bla kunna skriva lite längre texter exempelvis till och från jobbet.

Touchscreentangentbordet fungerar extremt bra för mig och jag skriver faktiskt fortare än på ett vanligt keyboard, så med appen office2 HD, så känns iPad mer fulländat för mig än att surfa på internet eller som bara ett mailverktyg. Det enda kruxet för mig har varit bristen på å, ä och ö.
ipad tangentbord
Jag har haft en del kontakter med andra iPad-innehavare som ”trott” att det kommer att släppas iom den Svenska releasen, men jag har iaf gått ut för att se om det inte är någon som löst Svenska keyboards med en app – inte minst eftersom det finns en rad asiatiska språkuppsättningar att ladda ner. Men icke.. inga å,ä eller ö:n för Peter..

Tills jag satt och funderade på ett mailsvar häromdagen…och satt som tur var kvar med fingret intryckt på bokstaven A i ett par sekunder..och det var då det hände!

EUREKA!! ”poff” sa det (eller det gjorde det kanske inte..men skulle kunna ha gjort..) för helt plötsligt så visade sig en liten flyout:

ipad å och ä
ipad å och ä

Och sekundrarna efter så hade jag uppdaterat mig med hur jag får fram Ö:et också:

ipad ö
ipad ö

Men oavsett att det här väl får ses som ganska pinsamt, så vet jag att jag inte är ensam i min bedrövelse, så då kan jag bjuda på min pinsamhet i förhoppning att det kanske hjälper nån därute. Hursomhelst så har det gjort mig lite gladare i min iPad..

Om det här var en nyhet för dig som iPadinnehavare, så gör det inget om du skriver en kommentar om det..

Related Articles

8 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Michael , söndag 23 maj 2010 @ 18:42

  Det visste väl de flesta sedan det var precis samma sak med iPhone innan 3.0.

  Angående App Store, det var inga problem att handla innan man kom åt butiken i paddan, iTunes på datorn eller US-konto på iPaden fungerade super.

  Skönt att du gillar din i alla fall 🙂

 • Peter Forsman , söndag 23 maj 2010 @ 19:22

  Tack för ditt stöd 😉
  Jo jag blev sent invigd och ramlade med först vid 3.0, så detta problem var nytt för mig och vad gäller appstore, så visst, men jag tycker inte att det var speciellt optimalt att hålla på och trixa med PC:n för att sen synka över, men jag gissar att jag kanske blivit lite bortskämd med min iPhone och därför känns det mer rätt att ladda ner direkt till paddan, utan jox. Men som sagt – nu är jag gladare och mer nöjd innehavare.

 • Johannes Eriksson , måndag 24 maj 2010 @ 12:35

  Haha men Peter, det va ju det här jag sa till dig i Milano! Fungerade på precis samma sätt med iPhonerna i början =)

 • Peter Forsman , måndag 24 maj 2010 @ 19:27

  Det måste jag totalt ha förträngt eller missförstått.. 🙁

 • […] Min iPad fÅr mig att kÄnna mig som ett nÖt!! Kategorier:Media Taggar: iPad Kommentarer är avstängda. Wired släpper sitt iPad magsin Pryd din iPad med The Joker. RSS […]

 • Micke , onsdag 23 juni 2010 @ 22:50

  Ah, tackar. Har aldrig ägt en iPhone så jag kände inte till det där. Det står iofs i instruktionsboken, men jag tillhör ju generationen som hellre googlar än läser manualen. 🙂

 • Internet Sweden , onsdag 23 juni 2010 @ 23:44

  @Micke – hehe och jag gissar att jag är den urbota dumma generationen långt efteråt märker att allt kunde ha varit mycket lättare..
  //Peter

 • Alex , fredag 17 september 2010 @ 9:14

  Hej! Jag ar antagligen stendum men jag har inte lyckats aktivera aa, ae och oo. Trots att jag lyckats hitta funktionen att halla nere a resp o knappen. Hur faen far man till att aa, ae resp oo faktiskt printas pa skaermen? Ingen vits att se dem utan att kunna anvaenda dem…
  Tusen tack paa foorhand! Alex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *