Se till att vara morgonpigg!

Jag ska pröva att skriva en ny typ av inlägg och se om det ger dig som läsare någonting.

Som många vet jobbar jag som registraransvarig på .SE – alltså partneransvarig på domänregistret för alla domänadresser som slutar på .se
Idag finns det ca 140 partners till .SE. Det är i de flesta fall Webbhotell som erbjuder .se-adresser, varav de flesta svenska verksamheter.
Hursomhelst så går det jag kommer att skriva om, bra att registrera genom vem som helst av dessa http://www.iis.se/domaner/registrera/registrarlista?country=all

Sedan en tid finns det ett RSS-flöde som man kan prenumerera på på adressen http://www.se/ ( http://www.se/rss_-_morgondagens_lediga_domaner.xml ) som visar vilka domänadresser som kommer att frisläppas dagen efter (alltså imorgon).
Dessa domäner släpps fria med start kl. 6 på morgonen (mer finns att läsa på http://www.iis.se/domaner/registrera/domaner-som-snart-kan-bli-lediga ). För dessa domäner gäller alltså samma regler som alla andra lediga domäner under .se
Med andra ord: ”först-till-kvarn”!

Det innebär att det finns allehanda domäner som kan ha en viss historia bakom sig kommer att frisläppas. Det kan vara domäner som haft en webbsida i många år, kanske ett bra domännamn – med en idé som aldrig lyfte, en parkerad sida osv. Precis som alla domännamn, så varierar kvaliteten friskt och ett domännamn som kan se ut som ”skräp” för vissa, kan betyda något helt annat och vara väldigt värdefullt för andra – så värdet i ett domännamn ligger i många fall i betraktarens (och besökarens) ögon..

However – Som många av mina läsare känner till så har jag ett förflutet som större domäninnehavare själv och jag ses av många som en person som gärna hjälper andra med den kunskap och erfarenhet jag kan tänkas bidra med, så jag har kikat lite på morgondagens lista för att komma med lite uppslag på ”hur JAG ser på” ett antal av de domäner som kommer att frisläppas imorgon. Det är allstå ingen sanning, utan bara lite snabb brainstorming/uppslag..

Imorgon så släpps 456 stycken domännamn, och av dem så fastnade jag för dessa:

[allmanlakare.se] ”Allmän+Läkare”
En alldeles ypperlig adress för att skapa en ”temasida”, kanske med kart- och adressuppgifter till just allmänläkare.
Det finns en del som annonserar på frasen på Google och jag inbillar mig att denna adress skulle kunna ha en mycket lång livslängd om nån tar sig tid att utveckla lite innehåll.
”allmänläkare” har en bestående betydelse, dvs inte beroende av yttre omständigheter.

[appleapps.se] ”Apple+Apps”
Hög ”hypefaktor”. Det finns idag en stor efterfrågan av apps (småapplikationer) till Apple´s produkter som iPhone och iPad – Det finns idag ingenting som tyder på att detta skulle mättas av, utan precis tvärtom.
Efterfrågan ökar, speciellt då iPad inte släppts i Sverige ännu. Adressen lämpar sig för såväl listning av dessa ”apps/appar”, men adressen kan även med fördel användas för ett forum, eller temasida med insprängda annonser.
Finns en bra potential med lite SEO-kunskap

[beautysnack.se] ”Beauty+Snack”
Skulle kunna funka för ett ”Skönhetsforum” ala ”Här snackar vi skönhet”

[bidplay.se] ”Bid+Play”
”Brandable”, kort, lätt att uttala, låter som det skrivs
Lämpar sig ganska bra för någon typ av onlineauktioner eller kanske poker/gamblingsidor

[billboard.se] ”Billboard”
Engelska för ”anslagstavla” och ordet känns även lite ”poppigt” med en dragning till musik för mig, men känns ändå som en ”köp&sälj-site” för mig.
Men kan naturligtvis fungera som ett forum eller just som en digital anslagstavla.

[borjatrana.se] ”Börja+Träna”
Ja, temasida, forum, shop för träningsredskap, kläder, vitaminer/tillskott, partnerskap med gym..osv.

[bostadssok.se] ”Bostads+Sök”
Såklart en söktjänst eller listning över var det går att hitta bostäder på internet, gärna med någon typ av eget innehåll som får sidan unik och sticka ut lite från det som redan finns därute.
Kanske en blogg från någon som hittar, tipsar, rekommenderar..

[dejtingakuten.se] ”Dejting+Akuten”
tja, en dejtingsite skulle denna adress passa bäst för om man nu inte skapar en ”akut” för de som dejtar för mycket – kanske i kombination med allehanda annonser om schyssta kläder, luktagott-butiker, blomsterbutiker, konfektyr, preventivmedel, gynekologer osv..

[digitalstep.se] ”Digital+Step”
Känns som utbildning/kompetensutveckling för mig. Kanske slänga upp ett LMS (Learning Manegement System) och skapa lite småkurser som default och sen ge ”vem-som-helst” möjligheten att addera nischade småkurser so,m de tar betalt för (med en liten provision till dig som siteägare)

[easycall.se] ”Easy+Call”
Känns som en telofonkortspåfyllningssida för mig, men kan säkert användas för phone-over-IP-tjänster osv.

[energivaruhuset.se] ”Energi+Varuhuset”
Temasida för hur du minskar energikostnader, finns en hel del annonsörer, lätt att ”branda” – en hel del gratis i namnet..
Affiliate/partnerskap med annosörer är sannolikt inte så svårt att hitta om man inte vill använda Googleannonser osv.

[feminashop.se] ”Femina+shop”
Känns som en ”tjejer-only-butik”, kläder, skor, mode, smink.. En del upstartutveckling, men det finns många e-handelslösningar, både kommersiella och de som är gratis, som gör det mycket enkelt att starta en butik för den här målgruppen. Börja kanske som ett skyltfönster (affiliate) till andra butiker, för att sedan återförsälja med eget lager / importera med ”dropshipping”. Hög konkurrens, men med bra nisch och lite allt-i-allo-kunskaper finns en enorm skapa potentiella kunder.

[hitodit.se] ”Hit+o+Dit”
Reseguide, forum, reseberättelser – resor på internet är mycket konkurrensutsatt, men brandar man denna adress, så kan har den bra potential tror jag.
Faktum är att jag faktiskt för några år sedan själv var innehavare av denan domän.

[hitpoints.se] ”Hitpoints”
Känns som en solklar onlinespelsida – Hitpoints är väl kanske den term som de allra flesta PC- och onlinespel har gemensamt, varför det skulle kunna locka alla sorters spelare.
Jag ser framför mig en ”spelportal”/CMS med forumtrådar, spelrecensioner, reklam, egen gamershop för pc/speltillbehör..

[ifriend.se] ”i+Friend”
Ungefär som dejtingakuten.se ovan, ifriend känns kanske lite hypat och att det ”rider” på Apples i-linje av produkter..

[marknadsnytt.se] ”Marknadsnytt”
Nyhetssite – allmänt eller nischat.

[pigmentflackar.se] ”Pigmentfläckar”
Tema/informationssida, kanske med annonser om läkarmottagningar och laserkirurger – vad vet jag..
Det känns dock som att den kanske är ganska säsongsbunden främst till sommaren.

[skivnalen.se] ”Skivnålen”
Tyckte att detta namn passar förträffligt för en skivbutik (vinyl) på nätet, kanske då främst köp&sälj, men går säkert att kombinera med downloads och cd/dvd-shipping.
Kanske i kombination med forumfunktioner osv.

[smartsupport.se] ”Smart+Support”
Ypperligt namn för en supporttjänst på internet – oavsett om det handlar om pc-support eller annan produkt- elelr branschspecifik support – mycket bra namn.

[unikit.se] ”Unik+It”
Känns som ett alldeles förträffligt namn för ett litet som stort it-relaterat bolag. sticker ut, förklarande, lätt att säga – höra..

 Om det inte var någon av dessa som kändes speciellt kul, eller det kanske var någon som registrerade före dig – låt denna lilla snurra hjälpa dig skapa en annan attraktiv .se-domän:
http://www.se/inspiration.php

Jag vet inte om det här gav något, men ett litet försök från min sida att få fler att förstå att det finns en del intressanta domännamn som släpps dagligen..
Lycka till!

Related Articles

4 Comments

Avarage Rating:
  • 0 / 10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *