Någonting saknas hos IDG..

Ett stycke känga utdelas härmed till ”Sveriges och världens största mediehus inom it, teknik och affärer; IDG” (som hittas på idg.se).

Anledningen är att de gång efter gång lyckas med att döpa om min arbetsgivare från ”.SE” till ”PUNKT SE” och ”PUNKT.SE”.

Det är alltid lika spännande varenda gång idg.se eller Computer Sweden skriver om min arbetsgivare och se vad vi får heta..

”Man kan ju tycka” att OM NÅGON!! bör känna till vad domänregistret för Sveriges landsdomän heter..

..så ska det väl då kanske vara ”Sveriges största mediehus inom IT”!?

Vi ett telesamtal med idg för en tid sedan, så försöker jag lite ”halvsnyggt” flika in att ”det kan ju vara aktuellt att uppdatera de olika redaktionerna med vad domänregistret heter..” och får då ett förolämpat och korthugget svar tillbaka om att ”IDG faktiskt har ett språkråd!” .. som faktiskt har upprättat om administrerar en ordlista på internet ..så det så!..och där står ”en massa dataord”.

Småleende lägger vi strax efteråt på luren och lite senare så letar jag upp denna IDG´s ordlista över ”en massa dataord” och hittar mycket riktigt:

Bra jobbat där IDG´s språkråd!!

För den som ändå vill uppdatera sig (utanför IDG´s ”sanningar”) rekommenderas nedan wikiartiklar:

punkt.se
Punkt SE
.SE

Not. Det känns ju inte alltför avlägset att tänka på den gamla klassikern (som kanske jag ska säga faktiskt INTE publicerades i någon av IDG´s tidningar):

Jag funderade även på om jag skulle skriva något om double content, Google och SEO – men jag avstår denna gång.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *