Stolt, på gränsen till mallig.

Jag skriver inte på den här bloggen för att vinna mina läsares gunst. Det är till och med mycket sällan som jag ens tar influenser av vad kritik eller uppslag, utan jag försöker (efter min egen erfarenhet) skriva ett innehåll som jag tror och hoppas ska hjälpa andra, informera, kanske få någon att ifrågasätta osv.
Men jag försöker göra det på mitt eget sätt – på gott och ont.

Den här veckan som gått har varit mer än till belåtenhet och gett mitt bloggande ego en jätteboost.
Efter att jag gjorde det möjligt att donera ”Kivapengar” direkt till min Kivabalans (utan att landa för avgifter hos Paypal) så har det ramlat in donationer som lett till flera nya lån (och snart ger ett till).

Jag har sagt det förut – jag har inga kvantitetsmål med min widget, utan ser det istället som att för varje ny dollar (och lån) så är det ett lån som inte fanns innan. och att ett inlägg från min sida skapar 3 -4 nya lån till entrepenörer runt om i världen spelar STOR roll för mig och gör mina inlägg betydelsefulla för mer än mig själv. Och jag är mycket tacksam till dig som donerar en peng – stor som liten. Det spelar roll..
Därför känns det extra roligt att mitt nästa engagemang kommer att gå i samma anda (komemr i nästa eller nästnästa inlägg).

Men inte nog med det, jag satt i dagarna på jobbet, brevid en kollega som hade ett pågående samtal, när jag hör att min kollega säger något i stil med ”Ja, jag sitter mitt emot honom” följt av att min kollega upprepar (sannolikt för att göra mig uppmärksam på det) ”ja, den internetlegenden”..

Jag frågade efteråt om det var på skoj, vilket jag fick besked om att det inte var.
Ja, vad säger man åt det, mer än: OJ!
Sånt får mig att fundera.. att om jag har en sån inverkan på en enda läsare – vilket ansvar har jag då?
Och det är inte utan att jag ställer mig ödmjuk inför den frågan – som jag har inte svar på…ännu.

Sen känns det mycket entusiasmerande att läsa kommentarer till det här inlägget.

Men det som trots allt satte pricken över i:et denna arbetsvecka var på det sätt jag vaknade upp i morse.
Jag satt med morgonkaffet och tragglade mig igenom twitterflöden, bloggkommentarer och mail från gårdagskvällen, när jag uppmärksammas från flera håll om detta blogginläggOch jag inser att jag börjat uppnå min intention med den här bloggen och förstår sakta att ”min tid på internet” och det jag skriver, faktiskt spelar roll för andra – och vem blir inte ödmjuk inför den insikten.

Related Articles

7 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • jgabor , fredag 5 mars 2010 @ 16:57

  Det förtjänar du. Hands down. Bara för att spinna vidare, så beskrev jag dig såhär för en (utländsk) vän:

  ”He's responsible for Registrars at .SE. But what I personally like most about him is his extensive & comprehensive investigations regarding domain scams/frauds, that not just makes the internet a better place to do business on but is also unmatched by anyone I've ever met.”

  Det var efter ett par öl ute på puben, så det var kanske inte det finaste man kunde säga, men på puben har man 30 sekunder på sig innan samtalsämnet byts ut mot ett annat så jag gjorde mitt bästa. 🙂

 • penttinen , fredag 5 mars 2010 @ 18:44

  Internetlegenden tyckte jag var en passande titel 😉

  Tror du förtjänat titeln med tanke på dina utförliga undersökningar och informativa inlägg (precis som Gabor skriver). Tror inte du behöver känna att du har ett ansvar mot dina läsare men jag tror jag talar för oss alla att vi uppskattar dina tankar och initiativ!

 • Karin Holmqvist , fredag 5 mars 2010 @ 21:26

  Grattis Peter,
  Du förtjänar verkligen att vinna hans kategori ”Nätkultur och nätsamhället”
  Jag är djupt imponerad över din förmåga att visa hur de ”tekniska” delarna runt domäner hänger ihop och påverkar vår vardag på Internet. Ska villigt erkänna att jag tidigare inte trodde det skulle vara så intressant och spännande – vilket visar hur viktig förmedlaren är.

  Stort tack och hopp om att du fortsätter i samma stil
  Karin

 • Internet Sweden , lördag 6 mars 2010 @ 22:30

  Jonathan,
  Vet faktiskt inte vad jag ska säga, fastän jag vill..

  //Peter

 • Internet Sweden , lördag 6 mars 2010 @ 22:37

  Mja, även om jag smickras (mycket) av uttrycket, så är det något jag någonsin skulle ha svårt att acceptera, eftersom jag har svårt att kalla mig själv ”sakkunnig”, utan att behöva ångra mig och bita mig i läppen efteråt, utan brukar nöja mig med typ; ”bättre uppdaterad” eller liknande.
  Men smicker biter på mig – så vad ni än gör -sluta inte 😀
  //Peter

 • Internet Sweden , lördag 6 mars 2010 @ 22:44

  Tack, jag blev oerhört ”tagen på sängen” och hade inte den ringaste aning om att jag gjorde en sådan inverkan på mina läsare. Extra kul med en kille som Erik, som själv skrivit ett antal inlägg som jag knäat av i beundran och uppskattar mycket.
  Men, Karin, jo jag kommer att ”fortsätta i samma stil”, men jag har planer på att ”bredda mig” lite – mest för att dra nytta av den kunskap jag (väl faktiskt besitter), men för att nå ut på ett annat sätt än jag gör idag..du kommer att förstå vad jag menar inom ett par veckor.
  Tack för visad uppskattning!
  //Peter

 • Johan / City Network , måndag 8 mars 2010 @ 1:53

  Finns en självklar anledning varför du har både många och aktiva besökare. Det lär komma fler uttryckelser för inte bara din blogg men vad du betyder för många runt dig och vad du bidrar med för svenska internet… Klockrent!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *