REshop.se – ett litet steg..

Så då var det dags att köra igång min lilla idé – egentligen är det en ”dussinprodukt” som inte sticker ut så mycket utöver det vanliga, mer än på ett par punkter.

REshop.se är en annonsmarknad som många andra – och det är dessutom helt gratis att annonsera ut sin produkt till försäljning.
Det går däremot alldeles utmärkt att donera en peng till Kiva (eller min balans hos Kiva) vilket gör att jag kan GARANTERA att det inte skärs ett öre av de donerade pengarna i avgifter,
utan varje donerad peng går in på kontot för att automatiskt generera ett nytt lån om $ 25 US dollar när balansen kommit upp till den summan.
Läs mer här: http://www.reshop.se/om/

Min tanke är att en säljare fritt kan välja om han eller hon vill donera en peng när annonsen läggs upp eller kanske räkna ut en procentsats av summan efter försäljning och donera den.
Jag viväljer hellre att se det som att varje nytt lån som REshop kan generera är ett lån som inte fanns innan och det blir 25 dollar som kommer att lånas ut om och om igen,
så varje nytt lån är en ”seger” i sig själv. Eftersom varje nytt lån som kommer igång, desto större blir min ”snöboll” och när ett lån betalas tillbaka, så skapas ett nytt lån med de tillbakabetalade pengarna..

REshop.se bygger helt och hållet på WordPress vilket ger iofs ett ganska enkelt och kanske lite simpelt utseende, men samtidigt ett riktigt enkelt och kraftfullt verktyg med bra möjligheter.
Och det ska bli mycket intressant att se hur pass väl annonserna enskilt kommer att kunna optimeras för sökmotorsökningar med taggar/etiketter mm.

Naturligtvis har jag försökta att få att att fungera automagiskt för att få så lite med REshop.se att göra, som möjligt i hopp om att det mesta sköter sig själv.
Samtidigt behöver en annonsmarknadsplats ha lite regler och villkor.
Läs mer här: http://www.reshop.se/villkor/

För att annonsera behöver du vara registrerad, vilket du gör här: http://www.reshop.se/wp-login.php?action=register
Efter att du är registrerad så öppnas en profil för dig som du kan fylla på med information och direkt när du lagt till din första annons så kommer du att kunna hitta din/dina annonser under ”dashboard”, där du exempelvis kan gå in och editera en annons eller kanske pausa under en tid som du fått ett ”bud” på din pryl, men affären inte är helt klar.
Skulle det inte bli något av den affären så kan du sedan aktivera annonsen igen.

En annons sen kommer att se ut så här: http://www.reshop.se/dator-2/
Beskrivningen kan vara upp till 5000 tecken och du kan ladda upp en bild på max 1mb.
Skriver du din adress så koplas den till en zoombar Googlekarta med möjlighet att få vägbeskrivning till och ifrån.
Och samtidigt finns det både möjlighet att skicka direktmeddelanden till säljaren (genom REshop.se) och även lägga till kommentarer till varje enskild annons.

Som du ser så finns det även ikoner som låter dig skriva ut, maila, tipsa genom Facebook, Linkedin, Technorati, Digg, Del.iciou.us och Twitter, lägga upp som Google bokmärke eller följa via rss..

Som jag skev inledningsvis så är REshop.se inget ”speciellt”, men med lite kul funktioner och med ett (i mina ögon) hyfsat rent en enkelt utseende.
Vad det blir av det här beror nu lika mycket på dig som på mig.

Det är fortfarande lite ”svengelska” på sina håll, men det tar jag löpande och är inget som bör påverka funktionerna i övrigt.

Samtliga donationer genererar tillsammans lån om $25 US dollar som du kan följa här: http://www.kiva.org/lender/InternetSweden
För den som vill veta lite mer om Kiva, så rekommenderas den här länken: http://www.kiva.org/about

Så välkommen att pröva och gillar du REshop.se så uppskattar jag dig som marknadsföringskanal.

Related Articles

2 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • […] REshop.se – ett litet steg.. | Internet Sweden om domäner och annat […]

 • Johan / City Network , måndag 8 mars 2010 @ 2:03

  Som Joakim säger finns det tonvis med sajter som gör detta på ett eller annat sätt – förutom de stora så är många av de regionala tidningarna ”på” inom detta. Må hända de inte alltid gör det bäst – men de har publiken.

  Kanske, kanske – med fokus från Peter sida på en sajt som är ren och fungerande – samt vår allas hjälp med distributionen. Det är ju som alltid fullständigt ett måste att nå kritisk massa…

  Gäller att räcka ut handen till alla de du känner Peter för att få igång. Vi som är frekventa läsare – dags att aktivera er och blogga om sajten… Oavsett den goda sidan så håller jag med Joakim nedan – den måste nå kritiskt massa för att folk skall använda den.

  Tittar man på craigsllist eller blocket så känns det faktiskt att det behöves inte mer vettig funktionalitet och just kritisk massa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *