Nya busar på Svensk Handels varningslista – eller nähä!?..

Den 27:e oktober så lägger Svensk Handel upp två nya poster på sin varningslista.

Oj! vad har jag missat, hinner jag snabbt tänka innan jag drabbas av en smärre uppgivenhet.

För det är inte det minsta roligt..  och det här blir lite av ett ”vad var det jag sa?-inlägg”

Passus: Nu anser jag att Svensk Handels varningslista har gått från klarhet till klarhet de senaste månaderna och jag kan inte minnas att jag någon gång sett sådana förbättringar av listan – så generellt är jag alltså mycket positiv, men i det här inlägget tänker jag peka på hur det blir fel att varna för fel företagsnamn och att jag pekade på det här redan för 1½ månad sedan.

Jag är även mycket positiv till att allabolag.se numera uppdaterat sin lista på http://allabolag.se/varningslista
Om det har något att göra med min uppmaning till Allabolags.se:s försäljningschef
https://www.internetsweden.se/ge-mig-feedback/  (Nummer 8), har jag ingen vetskap om, men uppskattar att det gjorts. Om Allabolag.se läser det här, så är nästa passning att själva besöka länkarna, för att se att listan har flera brister vad gäller enskilda firmor, då allabolag.se inte indexerar dessa enligt samma struktur som källan..

Men de två nya verksamheterna är alltså:

TeleSpärr
TRV KB
Org nr: 969734-4670
Adress: Drottninggatan 36A
Postadr: 582 27 Linköping
Telefon: 020-91 04 00
Faxnr: Uppgift saknas
Bank/Plusgiro: 318-9321

http://svenskhandel.se/Vi-arbetar-med/Sakerhet/Varningslistan/Foretagslista/TeleSparr/

SFR – Svensk Företagsrådgivning
TRV KB
Org nr: 969734-4670
Adress: Drottninggatan 36A
Postadr: 582 27 Linköping
Telefon: 020-91 04 00
Faxnr: Uppgift saknas
Bank/Plusgiro: 318-9321

http://svenskhandel.se/Vi-arbetar-med/Sakerhet/Varningslistan/Foretagslista/SFR-Svensk-Foretagsradgivning/

Som vi ser är det samma företag och vi tittar snabbt på bankgironumret 318-9321 och ser att går till

TRV-REKOND I MOTALA KB
591 37 MOTALA
ORGNR: 969734-4670

BGNR: 318-9321

MEN…Svensk Handel..kom igen nu..

Sök på organisationsnumret i valfritt register, så ser ni att bolagsnamnet inte stämmer http://allabolag.se/9697344670

Som jag redan skrev i i min varning om ”Nuovo – din assistent” den 8 september (1½ månad sedan), så bytte ”TRV KB” namn till ”EF Sverige KB” redan den 2011-03-16

Och det är heller inte mer än ett par dagar sedan (2011-10-25) som jag skrev inlägget: Är den svenska Polisen, bedragarnas bästa vänner? där jag väl mer eller mindre förutspådde just det här..

Där jag skriver om JUST dessa två personer (styrelseledamöterna) och vilka kopplingar de har till ett flertal bedrägerier de senaste åren.
För visst är det nytt elände från Johan Håkan Andersson och Yvonne Raissa Schantz (den numera mördade Maksim Schantz´s mamma) nerifrån Thailand.

Läs mer här

Related Articles

1 Comment

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Per Geijer, Svensk Handel , fredag 28 oktober 2011 @ 11:09

  Vad trevligt att du uppskattar vårt arbete med Varningslistan. Vi har genomfört en hel del förändringar, men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Jag har för vana att följa det som skrivs här på Internetsweden och många gånger har du pekat på brister i Varningslistan som vi har kunnat åtgärda. Även i detta inlägg har du rätt i sak, det nämnda bolaget har bytt namn och heter inte längre TRV KB. Låt mig bara förklara vår tanke med Varningslistan och varför denna ”felaktighet” får stå kvar.

  Syftet med Varningslistan är varna medlemmar och andra företag för aktörer med oseriösa försäljningmetoder. När en oseriös säljare ringer, eller när en bluffaktura dimper ner i brevlådan, är det ju oftast inte firmanamnet som används utan produkt-/fakturanamnet. Den drabbade ser ju tex ”Bevakaupphandling.se” och inte ”European Tenders AB”, som är firmanamnet. Vi har därför valt att basera Varningslistan på produkt-/fakturanamnen, vilket medför att ett och samma bolag kan ha flera poster på listan.

  På fakturorna som har skickats ut från de bolag som du nämnde i texten ovan står TRV KB som avsändare. Även om namnet ej längre gäller så är det det som den drabbade kan läsa sig till på fakturan och därför det som står noterat på Varningslistan. Eftersom vårt fokus inte ligger på att kartlägga blufföretagen och personerna bakom (det finns det ju andra som gör mycket bättre) har vi inte med det korrekta firmanamnet på listan, men vi har naturligtvis dessa uppgifter på vår interna Varningslista.

  Vi strävar ständigt efter att utveckla Varningslistan och tar gärna emot konstruktiv kritik av vårt arbete. Om listan blir bättre genom att lägga till det korrekta firmanamnet eller om vi känner att det skulle vara värdefullt att redovisa kopplingar mellan de olika bolagen ska vi naturligtvis överväga det. Jag kan dock känna att den delen av blufföretagsbekämpningen sköts bättre av tex Internetsweden.

  Med vänliga hälsningar

  Per Geijer, Säkerhetschef Svensk Handel

  ———————-
  Hej Per,
  ..och tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget – det gläder mig verkligen, eftersom mina inlägg i många fall lever i symbios med Svensk Handels varningar.
  De erfarenheter jag har av lurade och förvillade kunder är att de just _i de fall_ de söker på organisationsnummer och/eller exempelvis bankgironummer, telefonnummer etc, är att de då kan få upp helt andra bolagsnamn än de som visas i Svensk Handels varningar, vilket ofta leder till ytterligare förvirring.

  Ett annat exempel är när busarna utger sig för att vara verksamheter de inte är; det finns ett antal drabbade som du/ni känner till som Lokaldelen, Riksdelan, Eniro, Företag.se mfl.
  Jag har viss förståelse för att ni har två skilda listor (extern och intern), men jag anser att det är ett misstag att exempelvis inte skriva ut det riktiga/verkliga bolagsnamnet inom parantes ( i det fall det skiljer sig från det som busarna använder).

  Men jag hoppas att jag är tydlig i min kritik om att jag inte anser att den ”förbättringsbara” bristen är speciellt allvarlig i jämförelse med polisens agerande, då de ger frikort till målvakter. Något jag anser är skandal.

  Jag vill även explicit besvara det sista stycket i din kommentar; jag tror (av de indikationer jag fått och min egen åsikt) att ni gör rätt i att överväga att publicera kopplingar mellan bolag, då det i sig hjälper vissa drabbade (och brottsutredare) och förstå samband, samt även motivera den drabbade att polisanmäla i större utsträckning än idag. Och jag vill ödmjukt tacka för de avslutande fina orden.

  Med hopp om en fortsatt bra och konstruktiv resa mot ett Sverige där busar har det besvärligt..
  Peter Forsman | internetsweden.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *