Dubbelt så många polisanmälda Internetbedrägerier på 2 år

Jag blev telefonintervjuvad för ett par dagar sedan och jag fick för mig att det var till följd av mitt inlägg om Varning för Kadaffi-relaterade ”nigeriabrev”
Reportern berättade för mig om en intervju med Polisen i nordvästra Skåne.

Detta ledde till en publicerad artikel idag, som jag anser är MYCKET iögonfallande av den anledningen att jag sällan får möjlighet av att ta del av siffror från enskilda polisdistrikt, men i artikeln berättar Stefan Krüger, chef för polisroteln i nordvästra Skåne att antalet anmälningar för två år sedan för bedrägerier via internet, låg på drygt 250 stycken.

En siffra som idag ligger på över 500 stycken. Och detta från ett enda polisdistrikt i Skåne!! – En fördubbling på två år, som dessutom endast handlar om den lilla procenten lurade personer som sväljer skammen och gör en polisanmälan – hur många utöver de 500 finns inte bara i nordvästra Skåne som inte polisanmält – vågar vi gissa?

Läs hela den artikeln: Allt fler råkar ut för bluffare på nätet

Men även jag blev ju intervjuad, och den artikeln hittar du här : Abuseansvarig sätter p för nätbusarna

Och av en händelse så uppmärksammade jag detta med ett blogginlägg på .SE:s företagsblogg igår: Ingen går på Nigeriabrev – eller?

Läs mer här

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *