Satsa svart eller rött?

.SE´s tvistlösare
En annat nyligen avslutat ATF, som jag anser är intressant är
bootsno7.se

Jag har läst igenom beslutet och tvistlösarens (den annars mycket duktige Petter Rindforth vid Groth, som dessutom är mycket meriterad i dessa sammanhang) redogörelser över hur han tänkt inför sitt beslut.

Och jag måste säga att även om jag anser att registreringen ligger i ”gränslandet” av andra orsaker och sannolikt gör verksamheten varumärkesintrång genom att öppet återförsälja sökandens produkter, utan återförsäljarstatus (men detta ska inte spela in i domäntvister, utan i annan instans), så blir jag inte annat än beklämd av hur beslutet presenteras. Sökanden har [boots] registrerat som varumärke i Sverige (ord) och de har dessutom [no7] registrerat som varumärke (men som figurskydd!).

Följdaktligen är [boots]+[no7] INTE ett varumärke med skyddsgrund i Sverige och domännamnet är dessutom INTE identiskt med de presenterade varumärken.

Att tvistlösare börjar besluta på godtyckliga grunder har jag berättat min åsikt om vid flera tidigare tillfällen och jag ogillar det verkligen – och jag ser det bara som ytterligare en pinne för att det behövs en förändring för toppdomänen .SE!

Den som är operativt ansvarig för samtliga genomförda ATFer är .SE´s VD Danny Aerts – därmed blir han även ansvarig för dåligt och felaktigt tagna beslut av inhyrda tvistlösare.

Jag anser att det är VIKTIGT att tvister för .se-domäner sker konsekvent, med samma värdegrund och förutsättningar för samtliga tvister som tas upp – så är det inte nu, utan besluten sker i mina ögon – helt godtyckligt och det kan komma att bli förödande..

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *