Skam den som inte kan ändra sin uppfattning

–Ett förtydligande–

Småfebrig och hostig, stannade jag hemma idag från .SE för att slippa smitta mina kollegor och fick då lite tid över till att skriva det här inlägget som jag velat göra en tid nu:

För ungefär ett halvår sedan så skrev jag ett inlägg om den då annalkande kriminalblaskan SKURK.
https://www.internetsweden.se/skurk-kanns-tamligen-smaklost/

Med tanke på vem det var som låg bakom tidningen, så skrev jag bla ”Seriöst – Hur jäkla bra kan det bli?..

Anledningen till det var att bakom tidningen står Raja Arlevin.
Raja som dömts i flera rättsinstanser för att stått bakom en mångd katalogskojarföretag som lurat till sig ruskigt mycket pengar (100+ miljoner).
Pengar som kommer från lurade företag, kommuner, myndigheter i Sverige – han har alltså dömts för att stå bakom verksamheter som jag är starkt kritisk till.

Men eftersom jag strävar efter att vara så transparent jag bara kan och även stå upp för vad jag skriver och för mina åsikter, så föreslog jag möte med Raja för en tid sedan. Detta efter att han kontaktat mig ett antal gånger kring lite uppgifter som han ansåg var felaktiga i ytterligare inlägg jag gjort i ämnet, eller snarare kopplingar som han ville förklara.

Raja och jag satt och språkade på en hotellbar på Södermalm i 3 timmars tid, innan vi gick åt skilda håll.

Och jag ska ärligt säga att det var ett mycket intressant och givande samtal.

Vi språkade inte så mycket om det han dömts för, mest för att det ju ändå inte spelar så stor roll..
– Han har varit inblandad i eländet och han bara varit ett namn på ett papper eller vilken roll han haft i verksamheten, har jag inte tillräckligt med neutral information för att ha en åsikt om.

Men om jag förstått Raja rätt så har inslaget i Insider haft en mycket avgörande del i rättegångsförhandligarna, vilket om det stämmer, lämnar en hel del att önska vad gäller fakta, källor och referenser (enligt min bild av ett rättssamhälle), eftersom det väl får ses som allmänkunskap att ”skjutjärnsjournalistik” i flesta fall ser story som det primära, medan säkerställande av fakta kan vara sekundärt..

Men nog om det.
De kopplingar Raja ville förtydliga var bla kopplingarna till Sundbyberg och han berättade att han köpt ett lagerbolag av killarna jag dragit kopplingar till och där tog kopplingen till dem slut.

Och med risk för att jag varit otydlig i det jag tidigare skrivit, så har jag inte sett någonting annat än att just bolaget kommer därifrån.

Däremot är det just dessa bolagsbildare som nästan uteslutande grundat alla de lagerbolag som sedan används för denna typ av bedräglig bluffverksamhet – så är det, men i övrigt vill jag inte påstå några kopplingar.

Raja var även mån om att poängtera att han bytt sitt namn redan 1 år innan det hela spelades upp och även avdramatisera kopplingarna till sin bror, som han har mycket knapphändig kontakt med och även här har jag inte sett några uppenbara kopplingar, mer än att de företrätt verksamheter som påminner en aning om varandra:
Brodern – Magasinet: MENT, Månadens Entrepenör
Raja – Magasinet: SKURK

För att summera mitt möte med Raja, så upplevde jag honom som en öppen och sympatisk person, medveten om gamla synder.
Men med en iver och glöd för att genom SKURK kunna ge en ”second opinion” eller berättelser från ”andra sidan av stängslet

Raja hade även med sig några exemplar av SKURK, som jag till en början nästan lite tjurigt och motvilligt började bläddra i, men efter att nu ha läst dem, så kan jag konstatera att jag hade förutfattade meningar om innehållet, som jag tycker helt klart är läsvärt – mycket av det i alla fall.
Många artiklar är intressanta ämnen och med en lagom längd och design- och layoutmässigt så håller de minst lika hög klass som vilket annat tema-magasin som helst.

Mötet gjorde mig mer än en erfarenhet rikare och jag tror att ett nystartat magasin som SKURK möter tillräckligt av vardagens djävligheter att det var onödigt på gränsen till omdömeslöst av mig att ”tårta in det förflutna”.
För jag ser mitt bloggande mer som ”här och nu” – alltså först och främst varna och informera om aktuella busar, helst inte om gårdagens..

Lycka till SKURK – och jag menar det!

Läs mer här

Related Articles

6 Comments

Avarage Rating:
  • 0 / 10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *