Varning för katalogskojaren Företagskatalogen (foretagskatalog.com)

[sws_red_box box_size=”537″]Varning för [ecpt_field id=”verksamhetsnamn”] ([ecpt_field id=”fretagsnamn”], [ecpt_field id=”organisationsnummer”]) som pysslar med [ecpt_field id=”typavvarning”]


Målgrupp för bedrägeriet: [ecpt_field id=”mlgrupp”]
Första kända aktivitet: [ecpt_field id=”frstakndaaktivitet”]
Typ av varning:

[ecpt_field id=”typavvarning”]

Verksamhetsnamn:

[ecpt_field id=”verksamhetsnamn”]

Bolagsnamn: [ecpt_field id=”fretagsnamn”]
Organisationsnummer: [ecpt_field id=”organisationsnummer”]
Domänadress/er: [ecpt_field id=”domnnamn”]
Innehavare domänadress/er: [ecpt_field id=”innehavaredomnadress”]
Registrar / Ombud / Webbhotell: [ecpt_field id=”registrar/ombud/webbhotell”]
Namnservrar: [ecpt_field id=”namnservrar”]
IP-nummer: ———-
Styrelseledamöter (bolaget): [ecpt_field id=”koppladepersoner”]
Andra kontaktpersoner (bolaget): [ecpt_field id=”andrakontaktpersoner(verksamheten)”]
Boxadress: [ecpt_field id=”adress”]
Ev. besöksadress: [ecpt_field id=”besksadress”]
Postnummer och Ort: [ecpt_field id=”postnummerochort”]
Telefonnummer: [ecpt_field id=”telefonnummer”]
Faxnummer: [ecpt_field id=”faxnummer”]
e-postadress: [ecpt_field id=”emailadress”]
Plusgironummer: [ecpt_field id=”plusgironummer”]
Innehavare Plusgironummer: [ecpt_field id=”innehavareplusgironummer”]
Bankgironummer: [ecpt_field id=”bankgironummer”]
Innehavare Bankgironummer [ecpt_field id=”innehavarebankgironummer”]
F-skattsedel & momsregistrerad [ecpt_field id=”fskattsedelmomsregistrerad”]
Beskrivning / Händelseförlopp /Kartläggning [ecpt_field id=”beskrivning/hndelsefrlopp/kartlggning”]
Tidigare kända aktiviteter: [ecpt_field id=”tidigarekndaaktiviteter”]
Relationer till andra bolag: [ecpt_field id=”relationertillandrabedragare”]
Övrigt: [ecpt_field id=”vrigt”]
Relaterade länkar: [ecpt_field id=”relateradelnkar”]

Jag blev kontaktad av en lurad slutkund som hade lite frågor om en skojare, som jag bad om få titta på lite underlag för, så att jag skulle kunna skapa mig en uppfattning..

Det underlaget blev så intressant att jag började lyfta på lite stenar och då blev det så ”skojigt” att jag kände att jag behöver skriva den här varningen.

Kunden berättade för mig att det handlade om en katalogskojare, och vad jag har förstått så är upplägget ”det gamla vanliga” alltså att busarna kallringer och vill ”förnya” annonsering de påståtts haft tidigare.

Såklart har kunden aldrig någonsin haft med busarna att göra tidigare, utan allt är lögn med avsikt att sälja in bluffen, men då behöver de bara vara med i den uppdiktade katalogen en sista gång, sen ska de inte besväras mer.. och så ska allt spelas in där kunden avslutas – men istället klipps bandinspelningen av, så att lögnerna om tidigare medverkan och ”måsten” inte spelas in, utan endast själva avtalsbindningen.

Men det är bland annat den som är ”skojig” av flera anledningar – jag har den, lyssnat igenom ljudfilen ett otal gånger, men av hänsyn till kunden, publicerar jag en utskrift av den, som ser ut så här:

——
[Julia Tektas]: Då ska vi se, är du med mig [Kunden namn]?

[Kund]: – Ja jag är med.

[Julia Tektas]: Ahh härligt, då ska vi se då. Vi har dagens datum som är den [dag + månad] och mitt namn är Julia Tektas och det gällde då Företagskatalogen som jag ringer ifrån.
Ert ordernummer har vi ju då som är [påhittat löpnummer] och ert företag heter ju då [Kundens företagsnamn] ni finns på adress [adress] och då har vi då telefon till er som är [Telefonnummer] och en hemsideadress som är [domänadress] och en e-mailadress som är [e-mailadress]
Det stämmer därå då fortfarande?

[Kund]:- Ja, det stämmer.

[Julia Tektas]: JA!
Då ska vi se [Kunden namn], branscher ligger ni under [Julia Tektas räknar upp ett antal branschkategorier], kan bland annat söka på på nätet. Eeh umm och dom uppgifterna och så har då organisationsnumret upplagt där och en tillhörande karta som visar var ni befinner er.
Men dom uppgifterna stämmer?

[Kund]:- Ja

[Julia Tektas]: Ehh, det är inget ytterligare ni vill lägga till eller ta bort därå?

[Kund]:- naä

[Julia Tektas]:Neä, ehh ni medverkar ju då i Juliutgåvan där och där står ni på ett rabatterat paket till en totalkostnad per 6812 kronor, men jag ska också gå in och bekräfta tillsammans med dig härå idag att ni avslutas efter Juliutgåvan så det blir inget ytterligare för er del vi, ni plockas bort helt och hållet från vårt register, då är ni helt avslutade.

[Kund]:- Ja

[Julia Tektas]: Och det så du ville ha det [Kundens namn], eller hur?

[Kund]: Jo det är så det ska va..

[Julia Tektas]: Ja okej, vad bra [Kundens namn] då ska jag skicka skriftlig bekräftelse på det här också, så du har det svart på vitt.

[Kund]:- Ja

[Julia Tektas]:Och så vill jag bara veta vad du har för befattning på företaget, så vi vet vem vi har pratat med också

[Kund]:- hehe, ja det kan du ju få, det är jag som äger det.

[Julia Tektas]: Ja, härligt och så vill jag bara veta ditt namn därå så fullständiga namn?

[Kund]: [Kundens namn]

[Julia Tektas]: [Kundens namn], då vet du vad som gäller, du kommer att få en bekräftelse utav mig och du är välkommen längre fram å återkomma om du skulle vara intresserade på nytt då, men då är det helt upp till er och avgöra det.
Du får ha trevlig he.. vecka nu.

[Kund]: Ja detsamma

[Julia Tektas]: Tack [Kundens namn] Ha det gott.

[Kund]: Hej då

[Julia Tektas]: Hej

 

 

Som ni ser ovan, så ringer alltså en Julia Tektas från Företagskatalogen och säljer (eller tvingar) på kunden någon typ av medverkan i ”Företagskatalogen”. Någon skriftlig bekräftelse skickades inte heller, utan allt tog fart när fakturan skickades.

Men om ni tittar på texten igen så finns kundens företagsuppgifter (utom organisationsnummer) med, men vilka är avtalsparterna? Kan någon svara på det?

Företagskatalogen kanske, som de inte ens har likalydande domänadress till, utan [foretagskatalog.com]

Och det är samma domänadress som det ökända skojarna MENT.SE/ Månadens Entrepenör lurade företagare på exakt samma sätt tidigare, se bla CINT.SE från våren 2009
http://www.cint.se/debatt/ShowPostFlat.aspx?PostID=123129

Det jag även ser som MYCKET KLANDERVÄRD hantering i ärendet är undertecknat; ”Pay Solutions PS AB” aka Pay Solutions / Pay Inkasso


För efter skojarnas FAKTURA (som även använder Pay Solutions PS AB:s bankgironummer), så skickar Pay Solutions PS AB först PÅMINNELSE, där Fordringsägaren är:

”Meraj Media and Advertising Group FZ-LLS, PO Box 502606 Dubai Media City, 0000 Dubai UAE, Sverige

och trots att denna bestrids så kommer senare ett INKASSOKRAV.
Men när även det bestrids så skickas ett SVAR PÅ BESTRIDANDET, tillsammans med ett meddelande om att de avser skicka fordringsägarens ljudfil som ”bevis” för ingånget avtal.

Jag ifrågasätter STARKT att Pay Solutions PS AB inte i ett första skede är kapabla att klicka igång ljudfilen själva för att omedelbart notera att avtalet inte är något avtal, då det inte finns två avtalsparter..
Om medarbetarna på Pay Solutions PS AB besväras av större studielånsskulder till CSN vet jag inte, men en uppenbar frånvaro under grundskoletidens geografilektioner vittnar ändå de 3 olika skrivelserna om, då Dubai påstås ligga i Sverige.
Enligt min åsikt uppvisar Pay Solutions PS AB allvarliga brister i dels sitt omdöme av kundkrets, men även i hanteringsprocessen. Klart besvärande för ett inkassoföretag som vill uppfattas som seriösa..

Om vi sedan går vidare till Företagskatalogens säljare/scammare Julia Tektas.
Så heter hon sedan ett år inte Julia…längre. (enligt uppgiftslämnare)

Eller om vi såhär ; hon hette Julia när hon gjorde 10+ blogginlägg åt Newzglobe.com och hon gjorde det som kolumnist åt Newzglobe under ”Sex and the office” och hon hette även Julia när hon ”snatchade” sångerskan Charlotte Perellis man Nicola förra året. Men jag gissar att det var efter att hon vittnat mot sin ”fd väninna”(”vimmeljournalisten” och dokusåpadeltagaren Catarina Hurtig) i tingsrätten (sid 8 och 13) som namnbytet blir aktuellt, för när domen faller, har Tektas två veckor tidigare ändrat namnet..

Så eftersom det inte var så roligt att heta Julia längre, så gör ett riktigt namnbyte och andranamnet, som varit tilltalsnamn ”Julia” försvinner helt och heter numera endast Serpil istället. Men uppenbart är det här med namnbyten svårt att komma ihåg eftersom hon ett år efter namnbytet fortfarande presenterar sig som Julia Tektas!?

Det finns en hel del mindre smickrande texter på Flashback rörande Julia i svallvågorna av Perelli-affären, hur mycket av det som är sant eller värt att ens läsa igenom, låter jag dig som läsare avgöra, men intresserar mig själv för stycken som:


”Att hon tjänat 80.000 kr i månaden, men om man ringer upp skatteverket så har hon bara tjänat 20.000 totalt under hela sin ”karriär” 33 år gammal”

Nåja, vi släpper Julia/Serpil och tittar närmare på ”Företagskatalogen” eller Företagskatalogen heter egentligen [foretagskatalog.com] och registrerades redan 2008, men innehavs (NUMERA) av:


AKTUELL WHOIS FORETAGSKATALOG.COM:
———–
Domain…….: FORETAGSKATALOG.COM (DOM-222564)
Status…….: OK
Amended……: 2011-06-27 09:50:14 (CET/CEST)
Created……: 2008-05-14 09:15:56 (CET/CEST)
Expires……: 2012-05-14 09:15:56 (CET/CEST)
Registrar….: Active 24 (REG-1)

Organisation Contact
=======================
ID………..: ORG-455754
Name………: Meraj Media & Advertising Group FZ-LLC
PostAddress..: p.o.box 502606
PostCode…..: 10000
PostArea…..: Dubai
Country……: AE
Phone……..: +971.504366135
Fax……….:
Email……..: meraj@newzglobe.com

Jaha, vad kan vi utläsa av den här WHOISen då, jo att registrantuppgifterna ändrades 2011-06-27 09:50:14 och att det är Meraj (Syed) på Newzglobe som är innehavare.

– Nu finns det lite för mig att berätta..

Det handlar nu alltså om Meraj Syed och jag vet inte hur många av er som kommer ihåg Ment.se (Månadens Entrepenör) så var det en katalogskojare med precis samma upplägg som det här inlägget tar upp – dessutom med EXAKT samma domännman.

Läs bla: https://www.flashback.org/t788481
– vi kikar förresten på hur det ser ut för [MENT.SE] idag:


Kontakt-ID    gimako0702-00001
Namn    Meraj Syed
Företag    Meraj Media & Advertising Group FZ-LLC
Organisationsnummer    [SE]556674-8231
E-postadress    info@newzglobe.com
Adressrad 1    P.O. Box 502606
Adressrad 2    Dubai
Adressrad 3    –
Postnummer    100000
Ort    Dubai
Land    AE
Telefon    +971.504366135
Fax    +971.44458223
Skapad    2007-02-09
Senast ändrad    2011-06-07
Registrar    SE Direkt


Här ser vi att uppgifterna ändrats 2011-06-07 till adressen ovan, men med ett undantag – organisationsnumret (som inte går att ändra utan att göra ett ägarbyte där den som företräder bolaget måste skriva under, eftersom Meraj inte haft befogenhet att göra det (mer om det längre ner) så har han endast kunnat adressändra – men denna domän tillhör organisationsnumret: 556674-8231 ) observera också kontakt-ID:t gimako0702-00001, men även det kommer att ge sig här nedanför.

Vi börjar förresten på att titta på hur [foretagskatalog.com] såg ut innan den ändrades 2011-06-27:

———–
Domain Information
===================
Domain…….: FORETAGSKATALOG.COM (DOM-222564)
Status…….: OK
Amended……: 2010-11-09 10:37:16
Created……: 2008-05-14 09:15:56
Expires……: 2011-05-14 09:15:56
Registrar….: Active 24 (REG-1)

Organisation Contact
=======================
ID………..: ORG-424202
Name………: Gima Konsult AB, Meraj Syed
PostAddress..: P.O. Box 502606
PostCode…..: 10000
PostArea…..: Dubai
Country……: SE
Phone……..: +971.504366135
Fax……….:
Email……..: meraj@newzglobe.com
———–

Här ser vi förklaringen till ”gimako” – det är alltså en förkortning av Gima Konsult AB (556674-8231).

Och från en sida på Svensk Företagsförening så citerar jag namnhistoriken för bolaget:

Bolagets namnhistorik är som följer:
2006-2008: GIMA Konsult AB
juni 2008: namnbyte till Ment Månadens Entrepreneur AB
mars 2010: namnbyte till Newzglobe Business Network AB
maj 2010: namnbyte till Liberate Teknisk Utveckling AB

Och kan nu även lägga till:
April 2011: Konkurs inledd

”Skatteverket har, som dagensmedia.se tidigare berättat, efter en omfattande utredning kommit fram till att Liberate tömts på 10 miljoner kronor genom luftfakturor.
Skatteverket ålade då bolaget att betala en skattefordran på 4,8 miljoner kronor.

Liberates skulder uppgår för närvarande till över sju miljoner kronor.”

Källa: http://www.dagensmedia.se/nyheter/dig/article3120652.ece
..och så läser jag det skojigaNyhetssajten Newzglobe har nyligen inlett en redaktionell granskning av Skatteverket.” Varför är då detta så skojigt? kan man undra..

Jo, vi tittar lite på WHOISen för [newzglobe.com]


Domain Information
===================
Domain…….: NEWZGLOBE.COM (DOM-187947)
Status…….: OK
Amended……: 2011-06-27 09:51:06 (CET/CEST)
Created……: 2007-09-19 13:20:21 (CET/CEST)
Expires……: 2011-09-19 13:20:21 (CET/CEST)
Registrar….: Active 24 (REG-1)

Organisation Contact
=======================
ID………..: ORG-455754
Name………: Meraj Media & Advertising Group FZ-LLC
PostAddress..: p.o.box 502606
PostCode…..: 10000
PostArea…..: Dubai
Country……: AE
Phone……..: +971.504366135
Fax……….:
Email……..: meraj@newzglobe.com

Förloppet jag tar upp nu omfattar egentligen 23 stycken domäner, men tar bara upp ett par som har publika källor:

Vi tar domänen som inlägget avser [foretagskatalog.com] så kan vi se att uppgifterna ändrats från dessa uppgifter:


Domain Information
===================
Domain…….: FORETAGSKATALOG.COM (DOM-222564)
Status…….: OK
Amended……: 2009-05-14 00:11:59
Created……: 2008-05-14 09:15:56
Expires……: 2010-05-14 09:15:56
Registrar….: REGISTRAR-1

Organisation Contact
=======================
ID………..: ORG-291969
Name………: Gima Konsult AB, Meraj Syed
PostAddress..: Box 12025
PostCode…..: 10221
PostArea…..: Stockholm
Country……: SE
Phone……..: +46.858706601
Fax……….: +46.855110722
Email……..: info@ment.se


http://www.whoisbucket.com/view/foretagskatalog.com
Screenbild (backup)

Till samma bolagsnamn (trots att bolagsnamnet är bytt juni 2008 och ändringen görs 2010-11-09), men  adressen ändras här till Dubai:


Domain Information
===================
Domain…….: FORETAGSKATALOG.COM (DOM-222564)
Status…….: OK
Amended……: 2010-11-09 10:37:16
Created……: 2008-05-14 09:15:56
Expires……: 2011-05-14 09:15:56
Registrar….: Active 24 (REG-1)

Organisation Contact
=======================
ID………..: ORG-424202
Name………: Gima Konsult AB, Meraj Syed
PostAddress..: P.O. Box 502606
PostCode…..: 10000
PostArea…..: Dubai
Country……: SE
Phone……..: +971.504366135
Fax……….:
Email……..: meraj@newzglobe.com

http://www.check-tools.com/domains/f/foretagskatalog.com.html
Screen (backup)

För att sedan efter att konkurs inletts i bolaget, ändras innehavare till ett annat bolag:


Domain…….: FORETAGSKATALOG.COM (DOM-222564)
Status…….: OK
Amended……: 2011-06-27 09:50:14 (CET/CEST)
Created……: 2008-05-14 09:15:56 (CET/CEST)
Expires……: 2012-05-14 09:15:56 (CET/CEST)
Registrar….: Active 24 (REG-1)

Organisation Contact
=======================
ID………..: ORG-455754
Name………: Meraj Media & Advertising Group FZ-LLC
PostAddress..: p.o.box 502606
PostCode…..: 10000
PostArea…..: Dubai
Country……: AE
Phone……..: +971.504366135
Fax……….:
Email……..: meraj@newzglobe.com

http://who.is/whois/FORETAGSKATALOG.COM
Screen (Backup)

Vi kan väl konstatera att med 7 miljoner i skulder för bolaget, så är det en ”lågoddsare” att påstå att denna domänstöld genomförts utan konkursförvaltarens vetskap eller godkännande (Konkursens diarenummer är 143854/2011 för den som känner pockande känsla av medborgerlig upplysningsplikt)

Men jag känner att det är beklagligt att konkursförvaltare och Skatteverket i dessa lägen inte har kompetens inom detta område..

För vad ni kanske inte lagt märke till, så är finns intressanta detaljertiderna för uppdateringarna och de identiska uppgifterna ..men för att göra det än mer uppenbart så tar jag även med ett par .net-domäner: [foretagskatalog.net] och [newzglobe.net] som ändrades ”samtidigt” från samma gamla uppgifter till samma nya uppgifter:

FORETAGSKATALOG.COM ändras 2011-06-27 09:50:14
FORETAGSKATALOG.NET ändras  2011-06-27 09:50:36
NEWZGLOBE.COM ändras 2011-06-27 09:51:06
NEWZGLOBE.NET ändras 2011-06-27 09:51:34

Domänerna stod alltså på bolaget där konkurs inleddes i april – (dessa domäner får alltså inte röras utan konkursförvaltarens medgivande då de är en tillgång i bolaget). Men 2½ månader efter att konkurs inletts, så ägarbyter domänerna till Merajs bolag i Dubai, så att bluffverksamheterna kan fortsätta. Och ”Newzglobe” kan fortsätta med sitt granskande av Skatteverket (under ett domännamn som egentligen skulle ha förvaltats av konkursförvaltaren) – är inte det skojigt, roligt eller iaf ironiskt 🙂

Varna dina vänner och bekanta genom att sprida den här varningen.

[sws_red_box box_size=”533″] Min summering av detta inlägg är:
– Namnet på personen som ingått avtalet för Företagskatalogen inte stämmer
– Företagskatalogen är enligt fakturan verksamhetsnamn för sidan [foretagskatalog.com]
– Domänen [foretagskatalog.com] är stulen från konkursförvaltaren av tidigare bolagsföreträdare.
– I avtalet anges inga organisationsnummer för avtalsparterna, varför hela samtalet är BLUFF och ogiltigt.

BESTRID och POLISANMÄL BEDRÄGERIFÖRSÖK!

Läs mer här

Related Articles

6 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Per J. Hellström , måndag 5 september 2011 @ 6:26

  Det som gör att hela inspelningen faller, är att säljaren pratar om en utgåva av en katalog. Självklart finns ingen tryckt katalog, varför Newzglobe aldrig fullgör sin prestation av avtalet.

  Mycket enklare att hänvisa till detta faktum, än att dra upp eventuella tekniska misstag i övrigt. En faktura kan rättas, liksom att ett alias inte nödvändigtvis utgör grund för hävning; men det skall mycket till innan Newzglobe kommer att trycka upp katalogen som de utlovar i inspelningen. 🙂

 • Internet Sweden , måndag 5 september 2011 @ 6:54

  @Per J. Hellström – Det håller jag inte alls med dig om – dels är ljudfilen klippt på ett sätt att det inte alls tydligt framgår i vilket media ”Juliutgåvan” ska publiceras – vilket gör det möjligt för busarna att hävda att det är en ”uppdatering” av katalogen på nätet eller att den har tryckts i papper (men kanske i ett (1) exemplar.
  Vidare så ”lovar” Tektas att kunden ska vara borta från deras register efter Juli – och kunden är inte borttagen idag månader efteråt.

  Men det är bara att läsa samtalsutskriften och sedan ställa sig två frågor = Vilka är avtalsparterna och vad avser avtalet? Försök svara på det..

 • Per J. Hellström , måndag 5 september 2011 @ 8:34

  Du har naturligtvis rätt, men med katalog avses ett tryckt medium, såvida det inte tydligt framgår av avtalet att publiceringen sker på annat sätt.

  Eftersom Newzglobe/Ment faktiskt har (har haft) för vana att dra sina kunder inför domstol (http://www.dagensmedia.se/nyheter/byraer/article90700.ece), så kan det vara enklare att faktiskt trycka på det som är alldeles uppenbart – företaget levererar ingen katalog. På den tiden när de de facto levererade en fysisk ”katalog” – i form av en cd-skiva – så ansåg ett antal tingsrätter att det inte framgick tydligt i avtalet att publiceringarna inte avsåg en tryckt katalog varför Ments käromål ogillades.

  Anledningen till att jag skriver det här, är att alltför ofta så kan inte svaranden redogöra exakt vad som sades innan inspelningen sattes igång, vilket kan få följden att domstolen bifaller käromålet om det vill sig riktigt illa.

 • Per J. Hellström , måndag 5 september 2011 @ 9:24
 • […] Syeds verksamhet med tvivelaktig annonsförsäljning påminner i alla fall i mina ögon en hel del om broderns verksamhet med värdelösa kataloger och […]

 • […] Och Patrik Boden är även Facebookkompis med Raja Arlevin som dömts till 5 års fängelse för bluffakturor till ett värde av 102 miljoner (och det avser endast bluffakturor för ”annonsskojeri” dvs föregångaren till internetkataloger). Jag skrev några rader om det när Raja startade magasinet Skurk och Patrik Boden är också Facebookvän med Rajas bror Meraj Syed som efter att ha flytt skatteverket i Sverige och bosatt sig i Dubai där han fortsätter att bluffa svenskar med ”foretagskatalog.com” […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *