Solskenshistoria!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Jag kan inte minnas att jag varit med om något liknande tidigare eller ens hört talas om det, så därför måste jag skriva om den här lite märkliga historien.

2010 skrev jag här på internetsweden.se om hur 1 person lurat 25 målsägare på sammanlagt drygt 9 miljoner kronor genom annonser på köp- och säljsiter och förmått dem att förskottsbetala stora summor som handpenning för produkter som sedan aldrig levererades.

Personen anmäldes såklart och dömdes i Tingsrätten till 4 års fängelse, som är ett straff som personen numera avtjänat klart.

Inget konstigt med ovan, för om vi inte själva fått erfara ovan, så kanske vi känner någon som drabbats eller så har vi läst och uppdaterats om det i press.

Men här slutar inte denna historia..

Jag blev nyligen kontaktad av en jurist som företräder den aktuelle gärningspersonen och som berättade en i det närmaste helt otrolig historia.
Den person som dömts och även suttit av sitt fängelsestraff hade vid vårt samtal precis avslutat sin villkorliga frigivning och det var därför juristen kontaktade mig.

Det visade sig att pengarna hade varit orörda – alltså de drygt 9 miljonerna som personen dömts till fängelse för – och hade nu återbetalats till de samtliga 25 målsägare.

Juristen kontaktade mig för att förhöra sig med mig om jag kunde överväga att censurera eller kanske till och med radera mitt inlägg jag skrivit, detta då mitt inlägg hamnade överst i sökresultatet när man sökte på personens namn.

Och jag ska ärligt säga att jag tll en början trodde att det var någon som försökte sig på ett försenat aprilskämt, men det visar sig att faktiskt stämma (av vad jag kunnat kontrollera).

Personen tog alltså sitt straff, men ville även göra rätt för sig gentemot de drabbade – något jag uttryckt som ”mycket hedersvärt” i samtal med personen.

Jag tycker att det är ”rättsskaffens” och önskar personen lycka till framöver!

Och naturligvis har jag raderat mitt inlägg om händelsen här på sidan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”7902″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self”][/vc_column][/vc_row]

Related Articles

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Aspect Ratio , torsdag 30 april 2015 @ 10:29

    Åh, det är en berättelse. Du gjorde det rätta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *