Tyck synd om mig!

Jag kan inte komma ihåg att jag känt mig så ynklig någon gång..

Som rökare sedan tidernas begynnelse så reagerar jag inte så mycket på om jag får lite rethosta då och då…

Men den här rethostan för ett par veckor sedan, kändes lite annorlunda och höll i sig hela måndagen ..och jag kände såna där små febertoppar – ni vet, när man vrider på huvudet och får en halv sekunds yrsel.. Man känner att något olustigt är på gång..

Febern och hostan tilltog och jag stannade hemma dagen efter, för att inte smitta kollegorna..
Men efter några dagar var det så illa och jag sökte upp läkare..

Men jag var i det tillståndet att läkaren inte kunde sätta diagnos – typ: – Det kan vara det eller det eller kanske det..

Jag kom därifrån med Antibiotika och hostmedicin..

Lång historia lite kortare – inget hjälpte, söker på nytt, får diagnos ”Influensa” (virus som ingen antibiotika/pencillin hjälper mot).

Och eftersom den första pencillinen slagit ut det lilla immunförsvar jag möjligtvis haft kvar, så lyckas jag nu efter en veckas influensahelvete med feber mellan 38,5 till 40,3 och man sitter och fryser och hackar tänder samtidigt som svetten dryper om en så att man får byta tischa 6-7 gånger per natt, jo väl tillbaka till drägligheten efter denna vecka så får jag en fortsatt ruskig hosta, som efter röntgen blir konstaterad som dubbelsidig lunginflammation (bakteriellt som går att behandla).

Detta innebär såklart ny hostmedicin och ny antibiotika osv.
Och jag sa så sent som igår sa jag att jag är på bättringsvägen..sakta men säkert..

..om det nu inte vore så att jag igår kväll lyckades hosta sönder ett muskelfäste vid revbenet.

Det är så frustrerande att känna mig som ett kolli utan att kunna hosta, skratta eller röra mig normalt – utan att behöva kvida av smärta.

Och även om jag de första dagarna verkligen försökte tvinga i mig ett par cigaretter, så har jag tråkigt nog fått insett att det inte funkar – jag klarar inte av en sån simpel sak som att röka en cigarett!!  Och abstinensen efter nikotin har ju inte förbättrat mitt välmående precis..

Så när jag var på Apoteket sist, så tänkte jag att jag måste få tag på något alternativ och köpte ”Nicotinell Fruit, 2 mg – tuggummi”

Och det kan säkert finnas någon som tycker att det är ok att få i sig 10 sekunders konsgjord tropic-smak som sen helt dör ut för att ersättas med något som väl bäst liknas med att tugga på chilli. Nope – det var inget för mig..

Men det andra alternativet jag köpte var ”zonnic mint 4 mg” (som det görs en del TV-reklam för just nu) och det är alltså små ”snuspåsar” innehållande mint och nikotin.
Och även om snus aldrig varit ett alternativ för mig, så fungerade zonnic riktigt bra på mig dvs abstinensen försvann/försvinner..

Så eftersom jag försöker se positivt på tillvaron *TILLGJORT FLIN*, så kan jag ju hoppas på att vara helt rökfri efter det här..och så har jag ju fått ett fint inplastat frikort till sjukvården..

Näe jag känner mig nog smått eländig..så tyck synd om mig en smula..

Related Articles

11 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Anders , torsdag 4 november 2010 @ 14:29

  Fy katten, krya på dig!

 • Björn Sennbrink , torsdag 4 november 2010 @ 14:30

  Jag var sjuk 10 dagar nyligen, samma symptom. Hostade som attan så fort jag konsumerade nikotin. Slutade nästa helt men nu är jag som tur är beroende igen.

 • Internet Sweden , torsdag 4 november 2010 @ 14:35

  @Björn – Tack! Skönt att höra att du är återställd – då kanske det finns hopp även för mig 🙂

 • […] This post was mentioned on Twitter by Pelle Penttinen, Peter Forsman. Peter Forsman said: Tyck synd om mig! https://www.internetsweden.se/tyck-synd-om-mig/ […]

 • Karin Holmqvist , torsdag 4 november 2010 @ 19:57

  Stackare!
  Nikotinpreparat fungerar inte mot cigarettabstinens. Visst, mot visst fysiskt nikotinabstinens kan det väl hjälpa lite – men då är plåster lika bra, om inte bättre. Att röka cigaretter är så mycket mer än bara nikotin.

  Krya på dig!

 • Internet Sweden , torsdag 4 november 2010 @ 20:14

  @Karin – Tack för visad förståelse, funderar på elcigaretter..//Peter

 • Kruger , fredag 5 november 2010 @ 1:41

  Nu får du fan sluta gnälla och krya på dig lite 🙂
  Dessutom en perfekt möjlighet att sluta röka helt! Sug på tummen istället, det är billigare och nyttigare (om den är ren) 🙂

 • Björn , lördag 6 november 2010 @ 12:20

  Riktigt trist att höra 🙁 Krya på dig!

 • Johan / City Network , lördag 6 november 2010 @ 13:21

  Gott att se att du är på fötter igen!

 • Torkel , måndag 8 november 2010 @ 9:30

  Varför är inte snus ett alternativ? Ettan är grymt gott och skapar en härlig känsla av att världen är underbar och det finns inga problem.

 • Internet Sweden , onsdag 10 november 2010 @ 19:47

  @Torkel – Jag kräks av snus..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *