Browse > Hem / Domäner, bluff-eller-inte, domain scams / Nya SCAM-varningar

| Subcribe via RSS



Nya SCAM-varningar

december 17th, 2008 Posted in Domäner, bluff-eller-inte, domain scams

Så är Sellnet framme igen med ett nygammalt koncept.

Ny Sellnet-SCAM

Jag har tidigare berättet om hur Sellnet-sfären drar fram i form av telefonförsäljande domänaktör efter modellen:

 ”Vi har en kund som beställt er domän under en annan toppdomän, men vi ger er förtur..”

Men det är inte det enda som ”Sellnet” pysslar med utan de har även sidoverksamheter som gör i stort sett samma sak, men då med varumärkesregistreringar och sen har de också tidigare skickat ut förnyelseerbjudanden för gTLD-domäner i form av domainrenewal-online.com för 69.95 dollar (om jag inte minns helt fel)

Denna gång söker de upp e-mailadresser under gTLDer (.com, .net, .info, .biz osv) och skickar ut email om att innehavarna ska registrera motsvarande domännamn under .asia för 149 dollar (ca 1160 SEK) och e-mailet du ska se upp med ser ut som det på länken nedan:
http://www.internetsweden.com/sellnet/asia_erbjudande.pdf
..som går till http://www.dotasia-domains.org/

Det som var intressant att se är att exakt samma WHOIS-uppgifter finns för denna domän som för det nyligen uppmärksammade SCAM-försöket kring ”Biljetter till Melodifestivalen -09″
och domänadressen http://www.melodifestivalen09.com  som tas upp bla på:
http://www.cint.se/debatt/ShowPostFlat.aspx?PostID=113259
http://www.dnzup.se/skojare-scams/805-varning-foer-spammaren-scammaren-melodifestivalen09-com.html
http://blogg.loopia.se/2008/12/17/biljetter-till-melodifestivalen-09/

(Det var väl iofs ganska väntat med något liknande; Årets julklapp är inte teknikrelaterat som så många tidigare år, utan årets julklapp är ”Upplevelser” – så vad är då bättre att scamma om…)

En annan notering jag gjort som jag inte vet hur mycket det hänger samman är att Sellnets förra ”renewaltjänst” av generiska domännamn redovisade en postadress i Mahe på Seychellerna.
Efter att kikat på vilka som registrerat stora delar av de nysläppta geografiska .se-domänerna, så hittade jag en ny aktör i dessa sammanhang: HELO Holding Ltd med postadress MaheSeychellerna.

HELO Holdings Ltd´s .se-domäner är dessutom registrerade genom NameISP som Sellnet-sfären använder FLITIGT.

Kanske betyder inte detta någonting mer än sammanträffanden att ljusskygga aktörer sätter upp bolag där..

Se nu till att sprida detta, så att så få som möjligt slipper gå på det här!!

Relaterade inlägg:
swedish-domain-scam-exported-by-sweden-part5
Domänskojare förnyelser e-mail post
swedish-domain-scam-exported-by-sweden-part4
  • H.Berg
    NameISP AB står faktiskt bakom mänga ökända domänskojares domäner! enligt whois uppgifter på de mest ökända namnen står de bakom registreringarna i de flesta fallen. Domännamn som företagen blivit lurade att köpa står NameISP, vad är sannolikheten att de inte känner till sina egna kunders agerande och låter det fortlöpa att de inte är med på det?
  • @gunnar - sluta trolla nu!
    Om du ska hänvisa till länk på dnzup, så får du väl banne mig ha läst den själv innan och det är ju också en liten fördel för dig själv att du reflekterar över VEM det är som skrivit inlägget.

    Att något skulle ske efter detta http://www.wn.se/showpost.php?p=20321777&postco... trodde jag, men jag ser än så länge inte något som pekar åt NameISP´s håll, men kommer att skriva ett inlägg när jag hittat lite mer.
  • gunnar
    NameISP gav sken av att sluta jobba med skojarna, så gjorde de inte, forsättningen finns på cint.se forum
  • gunnar
    FEL! NameISP AB är Sverigest mest oseriösa ombud!

    Läs denna länk:

    http://www.dnzup.se/skojare-scams/299-sveriges-...

    Cint.se har har hundratals artiklar om NameISP.se inblandning med domänskojarna, Anders Nyman har gjort ett fantastikt jobb att koppla ihop NameISP med alla företagen vilket visar deras inblandning i organiserad brottslighet, tiden innan de slog sig ihop med skojarna kanske de visade sig mer seriösa men det är NameISP inte nu.
  • @gunnar - Jag kan faktiskt inte stå bakom påståendet att NameISP är oseriösa.
    NameISP är till skillnad från de flesta Svenska aktörerna en renodlad registreringstjänst, som har ett större antal subombud under sig. Av dessa så var "skojarna" en av många för drygt ett år sedan. NameISP sa upp partneravtalet med "skojarna" redan innan mitt inlägg på dnzup i höstas (något jag då inte kände till). Efter detta har "skojarna" som bekant dykt upp i ny form och registrerar domäner genom andras försorg än just NameISP och det är ännu fler som använts tidigare.
    Det gör att det vore direkt oklokt att peka ut NameISP som faktiskt agerade när "skojarnas" metoder blev kända för dem.
    Och skulle därmed snarare säga att NameISP agerat på ett föredömligt sätt som jag skrivit i ett senare inlägg http://www.internetsweden.se/all-heder-till/
    //Peter
  • Stoppa NameISP AB!, genom att ta ut deras domäner som ligger på deras namnservrar (Tld, offentlig information)) kan man sätt info@ framför alla domäner så har du förstagens mail ex info@nameisp.se om domänen heter nameisp.se och skicka mail tilla alla deras kunder att NameISP är ett oseriöst företag, ingen kommer att förlänga sin domän hos NameISP efter det!
  • Hej Erik! Jag kan inte säga att jag VET, men jag har en del aningar, men pga av min roll på IIS, så kan jag inte peka på saker och ting som jag gjort tidigare, men ett hett tips är att det är en "gammal räv i ny kostym"..

    //Peter
  • Tjena!
    Har du fått någon bättre koll på vilka som står bakom helo holdings?
blog comments powered by Disqus