20 timmar senare

spiderwebMed anledning av att brottsbekämpningen någonstans i Sverige nyligen bett mig att ”brådskande” titta på en händelse/verksamhet, som jag redan innan lämnat in en ”snabbanalys” för.
Så valde jag igår att ”tänka baklänges eller tvärtemot vad jag gjort tidigare” (kan inte gå in på hur), men det ledde till att jag tittade väldigt noga på en varning som jag hittade på en internetsida.

Det ledde till att jag satt uppe till 03.00 inatt och har idag suttit med samma gräv i ca 6 timmar till och känner nu att jag behöver rensa huvudet en smula innan jag fortsätter.

Och jag är exalterad.. för jag har gjort hundratals kartläggningar genom åren varav flertalet varit omfattande, för att inte säga väldigt omfattande, så omfattande att brottsbekämpningen inte klarat av att ta emot informationen
– nej, jag skojar inte alls!

Men jag har aldrig och då menar jag verkligen aldrig varit i närheten av den här komplexiteten av kartläggning – det är ruggigt stort och extremt organiserat!

Nu har jag bra kontakter inom brottsbekämpningen – inget snack om det, men det ger mig också vissa insikter som många andra kanske inte har.
Som exempelvis att trots att jag nu hittar ett mycket stort antal verksamheter som alla ÄR skyltfönster för samma ”moderverksamhet”, så kommer det inte finnas kraft, energi, kunskap och resurser för en FU-ledare / åklagare att slå mot mer än en eller maximalt två av dessa ”skyltfönster”.
Inte heller kommer ”de egentliga företrädarna” att ställas inför rätta, utan på sin höjd fångas några betalda målvakter eller ID-kapade personer in och får lite böter eller ett par månader – tops!
Sen kan det vara så att man genom andra lösningar kommer att kunna släcka ett par andra ”skyltfönster”, nya kommer bara att ersätta de ”trasiga” eller förlorade och verksamheten kommer att fortsätta som förut.

Varenda frisk hjärna borde väl därför lägga ner redan här, kan man ju tycka..

Men så tänker inte jag – utan saker händer till det bättre inom brottsbekämpningen och det börjar gå från ord till handling, 21 polismyndigheter blir 1 från årsskiftet, nya enheter växer fram hos andra myndigheter, myndigheter börjar samarbeta, olika typer av samverkansgrupper samarbetar mer och mer framgångsrikt och inte minst har vi nu en Socialdemokratisk statsminister som i sin första TV-sända partiledarbebatt var den ENDA av alla partiledare som uttryckte krafttag mot den organiserade ekonomiska brottsligheten.

Så nej, jag har inte gett upp hoppet, men kommer säkert vara fortsatt besviken inom vissa områden, men kanske blir jag positivt överraskad på andra – vem vet?
Fram till dess så fortsätter jag göra det jag gör:

– matar brottsbekämpningen med mer än de kan svälja..

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *