De e´mycket nu!

Jag hinner inte skriva så mycket som jag kanske skulle vilja, men det innebär inte att jag inte gräver och kartlägger de aktiva bluffverksamheterna.

Utan det betyder mer att jag lägger det jag hittar, i knät på andra..

För det sker väldigt mycket just nu, det är lite som ”stormen efter lugnet” – flera buserier gasar på igen i nya och nygamla former.
Senast var det Citypolisen i Stockholm som gjorde sagan kort för ”Svenska Företagsregistret” som skickat ut tusentals bluffakturor till svenska företag i förra veckan.
Men det roliga tog slut ganska fort: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5311383

Det har också varit lite tidningsintervjuer på slutet (4 stycken), som lär publiceras ganska snart – återkommer allteftersom.

TV4 Nyheterna gjorde ett inslag i veckan om öresauktionen Ziinga.com, som återigen hamnat i blickfånget efter att tusentals svenskar fått SMS-spam om gratis Apple-produkter.
Länken i SPAM-SMS:et gick just till Ziinga.com

Och jag blev för första gången glatt överraskad och ärligt imponerad av den research, grundkunskap och förståelse som TV4:as reporter visade prov på i ämnet.

Det ledde till följande TV4 Nyheterna:
tv4 okt 193 Om mig

Och dagen efter blev det studiointervju i TV4 News

peter12345 Om mig

Den närmaste tiden kommer en SVeriges Radio-intervju att göras, ett föredrag på Internetdagarna 2012 och lite längre föreläsningar, för såväl ”privata aktörer” som ”brottsbekämpande myndigheter”.

Jag blev idag också uppmärksammad om att jag helt otippat fanns med som ”premium content” i TV4:as iPhone-app..

 

Återkommer när jag hinner..

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *