Centerpartistisk fd arbetsmarknadsminister utsatt för nigeriabrev.

[vc_column_text width=”1/1″ el_position=”first last”]

Jag vet inte mer om detta än vad jag kunnat läsa i norrans artikel:
http://norran.se/2012/10/skelleftea/han-lockade-med-fulla-kassakistor/ och tidigare artiklar http://norran.se/2012/10/skelleftea/inlandsprofilen-stalls-infor-ratta/ samt http://norran.se/2012/10/skelleftea/inlandsprofilen-%E2%80%9Dhar-inte-skonmalat%E2%80%9D/

 

Och jag kan inte annat än att häpnas över hur naiva och lättlurade offren tycks ha varit.
8 personer skall tillsammans ha lurats att investera 1 miljon kronor
Men jag kan heller inte förstå att denna utredning skall ha tagit flera år att utreda..

En av de drabbade är i allafall Börje Hörnlund (C) som mellan 1991-1994 var arbetsmarknadsminister i Sverige och senare Landshövding i Västernorrlands län.
Och han får stå som symbol för att nigeriabluffarna skördar offer i alla läger.

Foto: norran.se

[/vc_column_text] [vc_single_image image=”6566″ img_size=”193″ img_link_target=”_self” width=”1/3″ el_position=”first”] [vc_column_text width=”2/3″ el_position=”last”]

Och centralt i bevisningen finns ett fotografi (till vänster), som visar koffertar/kistor fulla med amerikanska dollar,
något som bluffmakaren (inlandsprofilen) hävdat att han själv varit på plats i London och sett.

”Enligt åtalet ska inlandsprofilen ha visat bilden för finansiärer och sagt åt dem att han själv varit till London och sett kistorna med egna ögon.”

Foto: norran.se

[/vc_column_text] [vc_column_text width=”2/3″ el_position=”first”]

Det tycks dock ha undgått åklagarsidan att vem som helst med en mycket enkel bildsökning i Google eller tineye.com kan se att EXAKT denna bild använts under många år av sk 419/Advance fee scams. Och att bilden åtminstone är från 6 april 2000 (klicka för större bild)  – alltså över 12 år gammal!!

Google: http://wp.nu/bfsj
Tineye: http://wp.nu/bfsk

[/vc_column_text] [vc_single_image image=”6568″ img_size=”193″ img_link=”https://www.internetsweden.se/wp-content/uploads/2012/10/scambild.png” img_link_target=”_blank” width=”1/3″ el_position=”last”] [vc_column_text width=”1/1″ el_position=”first last”]

Låter/verkar ett erbjudande för bra för att vara sant, sär ÄR det ett erbjudande som är för bra för att vara sant!

Låt dig inte luras av bedragare som lovar framtida rikedomar mot dina ”lilla investering”, som kommer att bli större och större ju mer du sugs in i bedrägeriet.
Denna typ av nigeriabluffar kallas för ”Advance fee fraud” eller ”Advance fee scam” och är bara en variant av de  otal bedrägerier som alla härstammar från ”The spanish prisoner” och som jag visat genom mitt inlägg Ty de dumma äro legio – har sina rötter från början av 1800-talet.

Människans habegär, hopp om snabba pengar och rikedom i kombination med godtrohet, förblindar det som vanligtvis kallas för ”sunt förnuft”..

[/vc_column_text]

Related Articles

4 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Nikke Lindqvist , tisdag 23 oktober 2012 @ 16:57

  Men kära nån!

  Undrar hur många fler de lyckades lura ändå. Det tar emot för de lurade att erkänna att de gick på någonting liknande, och eftersom deras medverkan alltid är lite halvlegal i sig, så är det ofta ännu svårare att gå till polisen.

 • […] Detta var till följd av mitt inlägg: Centerpartistisk fd arbetsmarknadsminister utsatt för nigeriabrev.  […]

 • Framtiden gör mig rädd | Internet Sweden , lördag 22 februari 2014 @ 17:06

  […] bara är internets ”nytillkomna” som låter sig bli offer till romansbedrägerier eller andra former av nigeriabrev! Nej, alla kategorier drabbas – […]

 • Daniel , fredag 30 maj 2014 @ 11:36

  Även om artikeln nu när ett par år gammal så är den i högsta grad aktuell. har läs och hört bara de senaste dagarna om liknade bluffar. Så det gäller att inte gapa efter för mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *