Missa inte tidigare inlägg

Övrigt
augusti 13, 2018

Porrspam, prenumerationsfällor och udda toppdomäner

Övrigt
augusti 13, 2018

Inom kort: Den viktigaste händelsen på väldigt många år.. FFF, Finacial Fraud Forum !

Övrigt
augusti 10, 2018

Ett bedrägeri i minuten (Juli 2018)

Övrigt
augusti 3, 2018

Konsumentproblem, Kinashoppar och Google

Övrigt
maj 29, 2018

10 år med internetsweden.se

Övrigt
maj 27, 2018

Klockan är tolv, allt är lugnt! – eller?

Övrigt
april 21, 2018

Sökresultatkapningarna – smart googling

Bedragare
februari 7, 2018

Facit på “Lag och ordning”-inlägget

Bedragare
februari 6, 2018

Lag och ordning förutses bli en av de viktigare valfrågorna 2018, men..

Övrigt
november 12, 2017

När landet lagom först blev allt, sedan..

Övrigt
oktober 31, 2017

Idag är det en bra dag för svenska konsumenter!

Bank ID
oktober 30, 2017

Ont, det gör ont, det gör ont..

Bedragare
oktober 25, 2017

Ett litet inlägg om enkel källkritik

Bedragare
augusti 17, 2017

Men varför gör inte polisen någonting då?

VD-bedrägerier
juni 11, 2017

Nu ett år senare så säger jag det igen: ca 100 miljoner kronor per dag!!

Skadlig kod
februari 28, 2017

Sverige minst drabbat av skadlig kod i världen Q4 2016

Domäner
december 21, 2016

Dagens tankenöt – “Utgivningsbevis i orätta händer”

Bedragare
december 17, 2016

När Polischefer förenklar..

Övrigt
december 15, 2016

Dagens tankenöt – “Spökbolag”

Källgranskning
december 8, 2016

Aftonbladet är osnygga!

Övrigt
december 6, 2016

Bra att veta om e-postadresser.

Falska sidor och immaterialrättsliga brott
november 2, 2016

Hur företag och varumärken utnyttjas, utan att polis “kan” agera..

Bedragare
oktober 5, 2016

Kostnaderna för bedrägerier är större än vi kan ana

Massmedia informerar och varnar
oktober 2, 2016

Det begås ett bedrägeribrott varje minut, året runt!

Bedragare
september 29, 2016

Blir det Sveriges största bedrägeri genom tiderna?

Övrigt
augusti 31, 2016

Lägenhetsbluffar

Bluffakturor
augusti 29, 2016

När snillen spekulerar..

Phishing, intrång och ID-kapning
juli 23, 2016

Nytt SMS-spam

Bedragare
juli 9, 2016

VD-bedrägerier för DUMMIES

Bedragare
juni 19, 2016

VD-bedrägerier – bedragarnas nya svarta

Enkel källgranskning av kinesisk piratshop [cheapcanadagoose.com]

Jag fick en fråga via en kommentar för ett par dagar sedan om webbsidan [cheapcanadagoose.com] har fakeprodukter. Och av den anledningen så blir det här ett “post on request“-inlägg, där jag hoppas övertyga dig som läsare att det är skräpprodukter som det handlar om.

cheapcanadagoose_com

Så vi tittar på [cheapcanadagoose.com] Vi kan direkt se att den större bilden på mannen med ryggsäck ser märklig ut. Den är ljus och texten suddig, så jag tar och kopierar bildadressen Jag går till Googles bildsök och klickar på den lilla kameraikonen och klistrar in den sparade biladressen och klickar på sök. Sen är det bara att kika på resultaten på visuellt liknande bilder och matchande bilder.

 

 

BILDSÖK

canada-goose-banner[1]

Bland resultaten hittar vi: (fetstilat för att visa geografiska målgrupper) canadagooseparkasshop.com, goosejakkedanmark.com, canada-goose-oslo.com, canadagoosejacketssale.info, canadagoose-danmark.com, canadasgooses.com, canadagoosefactoryca.com, canadajackets-goose.com, kopajackor-pa-natet.com, billiga-jackor.org, canadagoosejackabilligt.com, kopagoosejackor.net, outletparkasverige.com, downjacketsgate.com, canadagooseshop.se, canadagooseoutletiun.com, tilbudgooseparka.com, canadian-goose-parka.org, oslojakker.com, canadagooseachatenligne.com, canadagoose-sales.co.uk, buycheapcanadagoosejacket.net, suomiparka.info, canadagoosesalestore.net, canadagooseparkacanada.com, wholesale-canada-goose.com, canadagoose-trilliumparka.net, kjopecanadagoosepanett.net, canadagooseparkasshop.com, manteaucanadagoose.com, canadagoosesaleion.com, canadasgooses.com, parka-canada-goose.in, youmoncler.com, kobjakkeronline.com, parkasoutlet.com, parkalongue.net

 

 

Byter vi istället bild och upprepar samma typ av bildsök på den första produktbilden som visas

canada_goose_chilliwack_parka_womens_black[1]

Så hittar vi: canadagoosehome.se, monclerjackoroutlet.com, canadagooseskor.com, jackorsweden.com, jackorswenden.com, parkasweden.com, parkasjackor.com, jacka-sverige.com, parkasjacka.com, saleparka.com, canadagoosenettbutikk.net, canada-goose-onsale.com, canadagooseestore.com, wintercoats2012.com, warmwinterparka.com, expeditionshoppe.com, kopagooseparkas.com, parkajacketcoat.com, cheapcanadaparkasale.com, jackamoncler.com, winterparkasale.com, parkasverige.net, canadagoosepascher.net, skorshop.com, canadagoosemenoutlet.com, canadagooseparka.co.uk, parkafactoryoutlet.org, canadagoose-cheap.com, brandparkas.com, canadagoosemontebelloparka.ca, 2012jacket.com, canadagoosemontebellocoat.com osv.

 

 

NAMNSLAGNING / WHOIS

Tittar vi istället på vem som är innehavare av [cheapcanadagoose.com] Så visas endast “zhidong chen” om vi använder oss av tjänster som who.is medan min minimalistiska namnslagningstjänst är lite “styggare” än så. Resultatet visar att domänen är registrerad på en:

Registrant: zhidong chen lichenqu xiushuihuating B 8 putian, fujian 351100 China

Som enligt Domaintools.com:s bakåtslagning visar att han nu har 25 domäner registrerade på sig och tidigare haft 37 andra.

 

 

IP-nummer / Serveradress

Med tjänsten ip-adress.com/whois så ser vi att sidan ligger på en server med IP-nummer 199.46.127.34 som tillhör ISP:n SimpleHelix.com som ligger i Huntsville i Alabama i USA.

 

 

BAKLÄNGESSLAGNING IP-NUMMER

Med hjälp av tjänsten whois.webhosting.info får jag sedan reda på vilka domännamn under de generiska toppdomänerna, som ligger på servern. 2b-online.com, 83200200.com, angelsfanstore.com berezkacn.com, bestshopru.com, blackhawksfanstore.com bluejaysfanstore.com, bravesfanstore.com, brewersfanstore.com broncosfanstore.com, bulkdevelopment.com, buyobeysnapbacks.com buysnapbackshats.com, buytisasnapbacks.com, cardinalsfanstore.com chabadchineseauctions.com, cheapsneakerspace.com, davidweiszandsons.com devilsfanstore.com, dodgersfansstore.com, dsquared2onsale.com eaglesfanstore.com, edealbest.com, enzymesplus.com espanoladefutbolcamiseta.com, firstclassdials.com, girlfriend-style.com handbagsluv.com, hogandonnaoutlet.com, jetsfanstore.com kingsfanstore.com, leddesklampstore.com, localgetaways.com medsurgic.com, merrellshoesbestprice.net, metsfanstore.com mlbrangersfanstore.com, monchersac.com, nikecowboysfan.com nikepanthersfan.com, nikeravensfan.com, nikesteelersfan.com nuvulastore.com, patriotsfanstore.com, philliesfansstore.com ppcmall.com, preferreddelivery.net, prov-it.com prov-itedu.com, prov-itmed.com, quality-products.com raysfansstore.com, redskinsfanstore.com, redsoxfansstore.com ringsring.com, sfgiantsfanstore.com, shoesluv.com shopcanadagoose.com, snapbackshats.info, steelpipe-suppliers.com steelpipesmanufacturers.com, theebayshop.net, tigersfanstore.com trxexercisestore.com, twinsfansstore.com, watchwearco.com waywal.com, whitesoxfanstore.com, wissec.com woolrich-sale.com, xiao-you-hui.com, yankeesfansstore.com Och jag har namnslagit ungefär hälften och de har samtliga kinesiska innehavare. Ett vant öga ser att det är en uppsjö av “kinashoppar“, med en stor andel sk “Jerseyshoppar“, där piratkopierade fotbollströjor säljs (Amerikansk fotboll) Och samtliga sidor utger sig för att vara respektive fotbollslags “Officiella försäljningssida“.

 

 

IP-ASSOCIERADE SIDOR (BING.COM)

Microsofts sökmotor är måhända inte den mest använda, men den erbjuder en funktion som saknas hos andra sökmotorer. Du kan utifrån ett IP-nummer se vad sökmotorn associerar det IP-numret med för adresser/sidor. Gå till bing.com och skriv ip:199.46.127.34 och du får ett resultat som visar de sidor som ligger (eller nyligen legat) på IP-numret (även landstoppdomäner). Mitt resultat ger 449 träffar och redan på sidan 3 utgörs nästan bara av Jerseyshoppar och andra kinashoppar

Är du osäker – Googla och titta på sidan, leta information, jämför. Ser det konstigt och märkligt ut – avstå då, så slipper du få en obehaglig överraskning!

Internet Sweden | Peter Forsman

Jag som skriver, gör det ideellt och för att upplysa dig om verksamheter som JAG anser att det finns skäl att ifrågasätta och/eller varna för.. Jag skriver även generellt om olika tillvägagångssätt som bedragare använder och tipsar om utbildning/kunskap som finns att få. Läs mer om: Peter Forsman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *