Ensidia KB/MNL Invest – Numera TOTALT bondfångeri

Som de flesta av mina läsare känner till så har Ensidia KB / MNL Invest AB medelst telefon, lurat väldigt många företag med ”Vi har en kund i andra telefonluren som vill registrera din domän under andra toppdomäner..”

Innan de hette Ensidia KB, så de hetat Princita, Colvento, Westpoint Solutions osv som jag beskrivit bla i detta inlägg:
https://www.internetsweden.se/princita-domanskojare-storre-an-jag-trott/

Ensidia KB heter alltså bolaget som ringer upp, ljuger och lurar den uppringde – jag har ett större antal personer som vittnar om att Ensidia påstått:

”att de fått påbackning och blivit uppmanade av myndigheterna att vid varje misstanke om bedrägeri ta kontakt med innehavaren av samma domännamn fast under .se.”

Låt mig göra en sak väldigt klar: Detta är total lögnOM någon i Sverige skulle uppmana eller ha en åsikt kring hur ombuden/webbotellen registrerar domäner för sina kunder, så är det i så fall .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) och .SE är ingen myndighet, utan en Stiftelse och om någon på .SE skulle ringa ombud med ett liknande ärende, så skulle det ligga på min lott som Registrar (partner)- och Abuseansvarig och dessutom ansvarig för .SE´s informationssida över oseriösa metoder.

Och jag eller någon annan från .SE har inte kontaktat något ombud eller registreringstjänst kring detta.

Det existerar ingen ”samkörning” eller kontroll toppdomänerna emellan, utan .SE administrerar .se, VeriSign .com och .net, Eurid sköter .eu, PIR sköter .org och Nunames sköter .nu osv.

För samtliga dessa toppdomäner gäller ”först-till-kvarn” och det finns ingen förtursrätt av något slag, utan ovan toppdomäner tillämpar möjligheter att efterpröva en registrering genom tvistlösningsförfarande om någon anser sig ha mer rätt till domänen.

Men Ensidia stannar inte vid den lögnen, utan fortsätter med att

”känna till att den andre kunden troligtvis är ute i oärliga ärenden och kommer att länka om alla webbesökare till hans domänadresser som då skulle då vara en porrsida.”

Hela samtalet går alltså ut på att få den uppringde att förstå (under hot och tvång) att denne ska tacka ja till .com, .net, .org, .eu och .nu för 195 kronor per år..Något den uppskrämda företagaren med låg IT-kunskap (vanligtvis) ser som mycket acceptabelt för att klara sig ur denna porrsidekidnappning.
Om helat samtalet tar 5-10 minuter med inledande lögner och hot för att sedan avlösas av ett förträffligt erbjudande, så spelas endast 20-30 sekunder in mot slutet där man hör den uppringde acceptera och därmed ingå avtal med Ensidia KB.

Och när fakturaspecifikationen väl kommer till kunden, så är det 195 kronor…men PER domän och i 10 år = 1950 * 5 * 1,25 (moms) = 12 188 kronor.

Och det är i detta skede som Ensidia ”överlåter” sin kundfodran till ett företag som heter MNL Invest (som är samma busar men med andra bulvaner för företaget).

Men den som fått fakturan som nu kommer från MNL Invest tar då kontakt med MNL Invest som säger ”vi vet ingenting, vi har bara tagit över denna fodran, ni kan skicka klagomål till Ensidia, men ni måste betala fakturan till oss”. Ensidia däremot svarar ”vi kan inte göra något för fodran är redan överlåten till MNL och vi har di beställning på ljudfil”.

Med andra ord sätter man den lurade kunden i en rävsax som ska kännas överjävlig att ta sig ur på annat sätt än att betala.

Det är nu här som fler och fler drabbade kunder vittnar om att … domänerna har aldrig registrerats!
..och när jag kontrollerar så..näe, dom lyser lediga.

Jag har haft kontakt med ett antal företagare som visar civilkurage och vägrar låta sig hunsas av MNL Invest AB, detta bolag som alltså påstår sig vara en faktureringspartner till Ensidia.

Trots detta så lämnar MNL garantier till Tingsrätt (i en förberedande förhandling jag lyssnat till) om att de domäner som ( i just detta fall) hade registrerats i 1 eller 2 år, skulle förnyas för kunden under de 10 år som fakturan avsåg.

Dessvärre, säger jag, är även IT-kompetensen inte alltid på topp hos dessa tvistlösare, vilket man annars skulle sett som totalt orimligt att en faktureringspartner (MNL Invest AB) går in och garanterar något för Ensidia KB´s räkning.

Till saken hör ju även att dessa bolag endast existerar under 1-2 års tid, innan de slutligen skrivs över på en slutlig målvakt.

Så det är alltså rent bedrägeri Ensidia KB/MNL Invest AB sysslar med.

Jag tittade som hastigast nu igen på folket som står på dessa bolag och hittade nya intressanta saker.

Tidigare har jag pekat på att MNL Invest AB legat på Kavallerigatan 245 i Sundbyberg – alltså samma husbyggnad som AP Factoring tidigare låg i.
https://www.internetsweden.se/mnl-invest-ab-nytt-ansikte-pa-kand-buse/

Men när jag nu slår på Ensidia KB
http://www.121.nu/onetoone/foretag/ensidia-kommanditbolag-BA42/personer
(OBS, för den som vill veta var dessa styrelseledamöter finns att kontakta – klicka då på ”Mer info”)

Och när jag tittar på MNL Invest AB
http://www.121.nu/onetoone/foretag/mnl-invest-ab/personer
så ser jag att Per Anders Pettersson även sitter i styrelsen för Stockholms Event & Projektbyrå KB, 969738-9352
http://www.121.nu/onetoone/foretag/stockholms-event-o-projektbyra-kommanditbolag

och vad som är speciellt här är adressen: STUREGATAN 30 BV, 172 31 Sundbyberg.
Det är samma adress som dyker upp igen när jag skrev om Cexxor
https://www.internetsweden.se/cexxor-ab-en-studie-av-skojare/

Och rörande ett bolag (Sjövågen Mt AB) som jag gissade hade dumpats där inför en kommande konkurs..
Mja även om det tog längre tid än jag trott så är Konkurs inledd 2010-10-27
http://www.ratsit.se/5566342647

Related Articles

13 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • […] This post was mentioned on Twitter by Martin Horak, Peter Forsman. Peter Forsman said: Ensidia KB/MNL Invest – Numera TOTALT bondfångeri http://wp.nu/gky […]

 • Bertil , fredag 3 december 2010 @ 17:40

  Det är på tok för enkelt att komma undan med diverse finter. Ta betalt för tio år, betala ett eller två år och sedan dumpa bolaget.

  Det har varit så i många år och lagstiftarna har inte gjort något åt saken, trakiskt och skamligt. För 20 år sedan såldes trådlösa telefoner över postorder. Telefonerna skulle skickas mot postförskott. När kunderna löste ut paketet innehåll den endast en billig hylsnyckelsats samt ett brev som beklagade att leveransen telefonen försenats men att kunden helt utan kostnad fick hylsnyckelsatsen som kompensation. Företaget polisanmäldes. Polisen svarade att eftersom det var möjligt att de tänkt skicka telefonerna senare så kunde de inget göra.

  Jag blir arg när det bara fortsätter och fortsätter med dribbla med lagarna utan att riksdagen bry sig.

 • Gustaf von Dewall , torsdag 16 december 2010 @ 16:43

  Hej,
  jag ska på uppdrag av en bekant delta i förberedande förhandling där MNL Invest driver ett krav som de har tagit över från Ensidia. Tillvägagångsättet stämmer exakt överens med det som du beskriver i ditt blogginlägg.

  Jag är skulle gärna vilja komma i kontakt med andra personer som råkat ut för Ensidia/MNL Invest. Inledande förhandlingen är i mars

  MVH
  Gustaf von Dewall

 • […] This post was mentioned on Twitter by Magnus Wissler, Gustaf von Dewall. Gustaf von Dewall said: Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig/er som drabbats av Ensidia.se och MNL Invest. http://bit.ly/fTbNKv Please retweet […]

 • Victoria , måndag 17 januari 2011 @ 9:31

  Sitter precis i telefonkö till Kronofogden för att försäkra mig om att det inte blir några påföljder för vårt företag, om vi inte betalar fakturan till Ensidia/MNL. Polisanmälde händelsen med utredningen lades ner – som vanligt eller?

 • Micke , lördag 19 februari 2011 @ 10:13

  Sitter i samma båt fick en påminnelse på 12337:-
  Att om jag inte betalar så överlämnas ärendet till
  kronofogden.Har pratat med kronofogden.Man skall
  när det kommer från kronofogden överklaga då måste
  Ensidia stämma och fortsätta till rättegång.
  Jag ställer gärna upp som vittne!

 • Gustaf von Dewall , lördag 19 februari 2011 @ 16:49

  Hej Micke,
  om du mailar mig på gudden at gmail.com så ska du få mitt telefonnummer så kan jag berätta hur Ensidia har agerat hittills. Vore kanon om vi kunde få med någon som upplevt samma sak

  Hälsn

  Gustaf

 • Gustaf von Dewall , onsdag 23 februari 2011 @ 7:05

  Hej alla ni som drabbats av Ensidia/MNL. Vi är två företagare som var för sig råkat ut för Ensidia. Vi söker kontakt med flera som drabbats för att göra gemensam sak.

  Om ni är intresserade hör av er till gudden at gmali.com

 • Gustaf von Dewall , onsdag 9 mars 2011 @ 15:21

  Hej,
  jag ska upp i förhandling i Tingsrätten nu på fredag 11/3. Hittills har jag fått kontakt med två företagare som råkat ut för Ensidia/MNL som ställer upp med skriftligt vittnesmål resp kommer till tingsrätten för att vittna. Jag kommer göra samma sak för dem om det blir aktuellt.

  Om det är någon mer som har lust att ställa upp med vittnesmål i någon form så maila mig på gudden at gmail.com

  Tacksam för all hjälp jag kan få.

 • Gustaf von Dewall , fredag 11 mars 2011 @ 20:26

  I morse var det dags för förberedande förhandling men ingen från MNL Invest behagade dyka upp så deras krav avvisades. Vill passa på att tacka alla som erbjöd sig ställa upp samt ett extra stort tack till Peter Forsman som driver denna blogg, Anders Nyman från cint.se och Mikael Rapp (jag ringer dig under morgondagen).

 • Karin Holmqvist , lördag 12 mars 2011 @ 0:36

  Grattis Gustaf!

  Det borde vara straff (eller i vart fall avgift) om man stämmer någon och sedan uteblir från förhandlingen utan giltig anledning. Förutom kostnader, tid och obehag för den som stämts så har vi kostnader för rättsväsendet – dvs våra skattemedel.

 • […] kopplingar till hela ”Sellnet-sfären” och AP Factoring, Ensidia KB/MNL Invest AB https://www.internetsweden.se/ensidia-kbmnl-invest-numera-totalt-bondfangeri/ Och intressant i sammanhanget är ju att redan 2002, så skickade företag i denna sfär ut […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *