Factoryoutletstore/Fabriksoutlet och Personer och områden

Det här inlägget är ett av tre inlägg som jag skrivit som uppföljning  till inlägget https://www.internetsweden.se/varsta-skummisarna-jag-sett-hittills/ som jag skrev för över ett år sedan.

Här kommer lite mer saker som jag ser..

Och så här långt har de allra flesta kopplingar jag sett lett mig till Serber, Bosnier och Kroater i Göteborgsregionen .

Både på min blogg och på ett par andra sidor på nätet som exempelvis en tråd på cint.se http://www.cint.se/debatt/ShowPostFlat.aspx?PostID=126146 (Här går en Knut Andersson, Skandinavienansvarig på Factory Outlet Sussex Ltd in och påstår att de har verksamhetöver stora delar av världen mm – kom ihåg detta till nästa inlägg)

”Sår man ett frö..”

Eftersom jag inte kom längre i mitt första inlägg och det verkade vara så ruskigt många som hade drabbats, så noterade jag ”märkligheter” bland kommentarerna och studerade ”ytterligheter” och kom fram till följande:

https://www.internetsweden.se/varsta-skummisarna-jag-sett-hittills/#comment-3332
Här är det en person som ska verka medveten om att det är bedrägeri – men ändå vill beställa 4 ”varor”, och verkar ledsen över att endast kunna beställa 2..
Personen använder mailadressen jedinomoje@hotmail.com – Jedino Moje = Serbisk ballad av Zbogom, Srbijo http://en.wikipedia.org/wiki/Zbogom,_Srbijo
(Detta IP-nummer är dock ett Telia-IP från Stockholm)

Nästa ”kuf” (Benny) som berättar att alla negativa kommentarer inte stämmer https://www.internetsweden.se/varsta-skummisarna-jag-sett-hittills/#comment-9273
använder ett IP-nummer från Schweitz (80.254.66.180 ISP: Monzoon Networks AG), men kan vara en enkel proxytjänst. Han särskriver och har även samma språkbruk som Skandinavienansvarige Knut
http://www.cint.se/debatt/AddPost.aspx?PostID=126636

Och kufen efter det (Stojan (klingande slaviskt namn för övrigt)) berättar att en Sara inte är trovärdig och vill ha ordernummer!? Precis som att han skulle vara behjälpt av det, såvida han inte företräder outleten.
https://www.internetsweden.se/varsta-skummisarna-jag-sett-hittills/#comment-9311
använder ett IP-nummer från Schweitz (80.254.75.20 ISP: Monzoon Networks AG).
Intressant nog anger han en info-mailadress från Donator på Ekonomivägen 4 i Askim (som såklart inte har med saken att göra men men..men ligger i Gbg-regionen).

Sen har vi en Petter som hittat en Facebooksida som heter ”Fabriks Outlet” https://www.internetsweden.se/varsta-skummisarna-jag-sett-hittills/#comment-9452 En sida som vid första anblicken inte säger så mycket, men blir sedan riktigt intressant efter att ha kikat på var de 30 vännerna kommer från http://www.facebook.com/profile.php?id=100001838972315&sk=friends&v=friends
De flesta är 18-20 åriga gymnasister från Lidköping, men en ”äldre” herre med anknytning till Göteborg väcker mitt intresse: Klas Nersgård (ökänd som Classe-Maja).
Klas förekommer bla i en artikel om grovt bedrägeri http://wp.nu/at2g men också i långa trådar på Flashback som dessa: https://www.flashback.org/t1398952p2 och https://www.flashback.org/t976041

Sen kommer en Robban https://www.internetsweden.se/varsta-skummisarna-jag-sett-hittills/#comment-9602 som faktiskt sätter mig på helt nya spår, när han berättar att pengarna landar på Silutes pl.57, LT 5800, Klaipeda i Litauen, (men mer om det i nästa inlägg).

Charlie berättar sedan om [billingsupportsystem.com] https://www.internetsweden.se/varsta-skummisarna-jag-sett-hittills/#comment-9651

Sedan på Flashback så citeras en varning från Skandinavienansvarige Knut https://www.flashback.org/t1090205 om en kille från Angered som beställt med falska kortuppgifter.
Killen som hängs ut av outletens representant heter Sanjin Pobric från Angered
(och med tanke på att INGENTING av det som kommit från outleten har varit sanning, äkta eller något som de kunnat stå upp för..så betvivlar jag på sanningshalten även i detta) Men åter igen ett slaviskt namn från Göteborgsregionen (Jag är inte kapabel till att säga om det är Kroatiskt, Serbiskt eller Bosniskt osv), men slaviskt..

Vad som är intressant är att ”i samma veva” så kontras det. Och på både min blogg och Cint kommer information om att det är en person från Borås som ligger bakom outlet-verksamheten. Eftersom jag inte tolererar den typen av uthängningar, utan att ha ordentligt med referenskällor och fog för det, så spårade jag personen som hängde ut.

Det visade sig om visade sig gå till en annan Pobric, men denna gång en kvinna boende på samma gata i Angered som Sanjin, men inte samma nummer.
Och hon är aktiv i denna Facebookgrupp som varnar för Fabriksoutlet http://www.facebook.com/group.php?gid=54225088625&v=wall&viewas=0
Både Sanjin och Hani har blivit ”trollade” förut – det finns en blogspotsida där någon utger sig för att vara Sanjin och skriver mycket nedvärderande om Sanjin och Hani.
http://sanjinpobric.blogspot.com/

Det är intressant att skribenten på denna blogg har mycket likt språkbruk som ”Knut Andersson vid FatoryOutletstore”.
En annan liten notering jag gör är att som etiketter radas en massa nya slaviska namn upp, varav flera går är skrivna på adresser i Malmö, Anderstorp mm. Men det är ändå märkligt och jag får inte ihop det – det finns åtminstone 2 grupper som ”varnar” – drar till sig fler vänner och trafik på ”varningssidan” – men samtidigt anger dem ”fabriksoutlet.com” som verksamhetssida – vilket ger inlänk och trafik, så det luktar farligt nära ”Facebooktrollning

Varför är Facebooksidan intressant då?
Jo en sak ska jag suga på ett tag till, men om man kikar igenom vilka vänner gruppen har, så har gruppen 413 vänner, men över hälften av dem bor i forna Jugoslavien och det är Hani Cutuk Pobric som skapat sidan.
Alltså hon som hängde ut en Boråsbo på min blogg och Cint.se, som jag talat med i telefon ett par tillfällen och som inte alls verkar ha med verksamheten att göra. Det är inte heller otroligt att Hani bytt namn på sin egen Facebooksida för ändamålet – eller jag skulle säga att det är högst troligt.

——————————————————————–
Jag har nu varit i kontakt med Hani som berättar att de (Hani och Sanjin) köpte en jacka av Fabriksoutlet och när de fick den billiga kopian så önskade de häva köpet.
Det resulterade i att Sanjin blev uthängd på Flashback och de fick tillägnat sig  ”hatsidan” på blogspot. (Jämfört med sätten drabbades telefonnummer lämnats ut, så tror jag till fullo på detta – speciellt eftersom jag hitatt att flera drabbats på samma sätt)

Ang. Facebookgruppen, så hade hon döpt om en tidigare grupp och att uthängningen i min blogg och på Cint grundade sig i hmm ”handhavandefel” när hos skulle göra en IP-uppslagning och var alltså ett misstag. Sammantaget så stärker alla hennes förklaringar min bild av att Hani och Sanjin inte alls har med Fabriksoutlet att göra, mer än att de drabbast både ekonomiskt, förtalats och förljugits.

Men det stärker även min egen övertygelse om att jag rödmarkerat rätt artikel i mina inlägg – Jag har fått viss hjälp ”utifrån” under kvällen och gjort egna efterforskningar och jag känner mig säker på min sak.

Till Hani och Sanjin vill jag be om ursäkt i det fall jag inte tillräckligt tydligt, skrev att jag inte trodde att ni var inblandade.
——————————————————————–

 

Tar vi sedan den företrädare från euapoteket.com som bedyrar sin oskuld i outleten, så avslutar han/hon med

——————————————
Med vänliga hälsningar/ Best regards

EU Apoteket / EU Pharmacy
www.euapoteket.com
——————————————

Det enda jag tar upp om denna verksamhet är att domänen verkar ha byggt ägare någonstans mellan 2008-05-14 – 2008-12-16
http://who.is/domain_archive-com/euapoteket.com/ och det är alltså SAMMA site som personen här nedan har dömts för. Problemet är att verksamheten ÅTERUPPSTÅTT, men under namnet [itapotek.com] med samma registrant (Copthall, P.O. Box 2331, Roseau, DM, DM – ”alltså skatteparadiset Dominica” – numera anonymiserad whois)

Men det finns källor som talar för att det inte var mer än domänregistrant som byttes (men mer om det senare)

Och så några rader om personvalet av ”Zeljko Ribic” – han som beställare av SEO-jobbet.
Zeljko sitter med i styrelsen på 5 bolag http://allabolag.se/?what=Zeljko+Ribic&where=&s.x=26&s.y=24
Och bolaget jag reagerade på är Scandjet – http://scandjet.se/ – som anordnar flygresor till Kroatien
(jämför med den lurade!? Peter Kartal på SEO-bolaget optit.se som har sidan http://kroatienboende.se/ men INTE ser ut att vara i allians med Scandjet, då http://kroatienboende.se/ istället har bokningsmöjligheter av flygresor genom Flygvaruhuset.)

Och så kommer jag plötsligt ihåg en mycket hetsig pajkastning mellan de konkurrerande resebolagen Scandjet och Eurojet på forumet ”reseforum.se”, tråkigt nog är det mesta bortmodererat numera (och som ”tack för kaffet” så blev Svenska Resenätverket – (ägaren och moderator till reseforum.se) ”enligt uppgift” försatta i konkurs av Robert Peric genom en sk frivillig konkurs – alltså pga av urkundsförfalskning där ”någon” förfalskat en namnteckning och ansökt om konkurs) .
Fragment finns fortfarande kvar av det bråket: http://www.reseforum.se/forum/kroatien/21543-eurojet-bondfangeri.html


Robert Peric beskriver sig som grundare och ägare till bla Olympic Jet, Eastjet, Scandsail, Eurojet och Scandjet
Och det är kanske konstigt, men Robert har i eget namn publicerat tidningsartiklar på
http:// www.slideshare.net/RobertPeric1/robert-peric-olympic-jet-4884504  – Olympic Jet
http://wp.nu/at2n – Olympic Jet
http://www.e24.se/makro/east-jet-miljoner-gomda-i-ost_57349.e24 – EastJet OBS MYCKET INTRESSANT ARTIKEL SOM GER SVAR PÅ DE FLESTA FRÅGOR

(Observera här: ”6 miljoner kronor gömts undan på konton i Lettland”, ”systematisk och ett led i organiserad brottslighet”, ”skatteparadiset Dominica”, ”Peric .. har .. drivit ..bolagen EU Invest Ltd och EU Holding Ltd som genom internetportalerna EU Apoteket.. ”


http://gt.expressen.se/1.296907 (Euapoteket)

GP har också skrivit en rad mindre fördelaktiga artiklar om Robert:

 


På Webmaster Network hittar jag ganska snart att Robert Peric går under namnet Amoretto och har bla sökt någon som kan hjälpa honom att skapa kloner av befintliga sidor, frågat vilka butiksystem som exempelvis www.dress-for-less.se använder (observera likheten med MÅNGA av sidorna i kommande inlägg), berättar att han haft sidor hos brinkster.com (där www.euapoteket.com ligger än idag) mm mm http://wp.nu/at2p

I tråden står det att Klas Tisell är VD för Eurojet (Bolaget heter numera Naturola AB) och som av en händelse så hittar jag Classe-Maja bland Klas Facebookvänner http://wp.nu/at2m
Och det är även någon som lagt upp 6 pdf-dokument om Klas Tisell på Scribd http://www.scribd.com/Juridiks i just dessa ärenden.
De flesta har aldrig hört talas om Scribd – men nu återkommer Scribd både i SEO-spammet och info om Klas .. såklart bara en ”tillfällighet

Men tillsammans; Scribd, Kroatien, pajkastning/uthängning, Göteborg …många tillfälligheter blir det.

Jag har min bild klar om vem som ligger bakom, men låter dig som läsare själv skapa din bild..

Related Articles

4 Comments

Avarage Rating:
  • 0 / 10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *