”Internet är mitt vittne” – Fabriksoutlet.com

Efter att jag de sista dagarna blivit varse om att Fabriksoutlet.com efter min medverkan i SVT Plus samt mina tidigare inlägg, numera skickar min frus namn, vår adress och telefonnummer som avsändare i e-mail till lurade och bedragna kunder, så valde jag att radera mitt planerade inlägg och börja om med en helt annan motivation än tidigare, men väljer att inte skriva ut all den information jag fått fram.

Men det kom snart att visa sig att denna typ av skojigheter som blivit ett ”signum” för personerna bakom Fabriksoutlet.com
Det kommer att bli ett långt omfattande inlägg, men jag vill att det inte ska finnas några som helst frågetecken och jag gissar att det kommer att bli småbesvärande för personerna bakom Fabriksoutlet.com.

För dig som inte känner till mig sedan innan, så ses jag av min omgivning, som en analyserande, källkritisk OSI-specialist.

Jag har tidigare gjort större kartläggningar av bla True King of SPAM som visade sig vara en riktig Kung från Nigeria från en norrförort till Stockholm som SMS-spammade 10-tusentals Svenskar som blev debiterade uppemot 5-600 per person  och även en större kartläggning om ett världsomspännande nätverk av varumärkes- och domänskojare som Svenskar ligger bakom. (omfattar 10-15 inlägg)

För dig som inte känner till vad jag skrivit om Fabriksoutlet.com innan det här inlägget, så finns det möjlighet att uppdatera dig här.

I mina kartläggningar eller ”gräv” som jag kallar dem, så använder jag mig alltid av öppna källor på Internet.
I 90% av alla gräv använder jag mig endast av ”vanliga” sökmotorer och ofta av min egen Unicrawl.com (som låter mig jämföra resultat ur flera sökmotorer).
Men i andra speciella fall även av ”spindel-script” och OSI-mjukvara (som ex. Maltego) för information som inte sökmotorer indexerat – men fortfarande endast sökbar publik information på internet.

I det här inlägget kommer jag att använda mig av den nischade branchledande webbtjänsten Copyscape.

Copyscape är en tjänst som letar igenom webben och via avancerade algoritmer avgör om en webbsida är en kopia, innehåller kopierad text eller bara är besvärligt lik av en annan, såväl stukturellt som lingvistiskt mm.
Det är ”mindre begåvat” att ifrågasätta resultaten – då dessa är FAKTA.

Så det jag berättar i detta inlägg är den bild jag fått fram av öppna källor på Internet, alltså min analys av de källor jag hänvisar till.
Det ger mig och bör ge dig som läsare svaret på vem som ligger bakom Fabriksoutlet.com – med Internet som uppgiftslämnare.

Mitt uppdrag har varit just det; att borra i vem som ligger bakom Fabriksoutlet.com.
Så även om det förekommer oegentligheter och ev. kriminella handlingar från andra parter i inlägget, så gör jag ingen djupare analys eller efterforskning av dessa, utan fokuserat på Fabriksoutlet.com och deras verksamhet.
När jag i detta inlägg namnger personer, så gör jag det med personerna som referens för verksamhets- och bolagsföreträdare, ämbetesmän eller offer för förtalskampanjer på Internet.

Vad gäller flamingsidor/hatsidor som kommer att tas upp i detta inlägg kan jag bara uttrycka min empati till de som utsatts, med förhoppning om att Google mfl. kan visa kurage att sätta stopp för dem.
Jag har som en del av mina läsare känner till, själv utsatts för en förtalssida som jag i det skedet bemötte med ett eget inlägg, då personen visade sig vara en unken liten tomte (Hej GP!) som inte vet något om domäner, utan bara var ute för att skada mig.

Men den har också gjort mig väl medveten om att Google behöver göra ett betydligt bättre jobb med att hantera abuse och anmälningar om denna typ av flamingsidor – det är ett kraftigt eftersatt område, där Google med hästlängder innehar den mindre åtråvärda förstaplatsen.. För att själv slippa påstå vem som ligger bakom Fabriksoutlet.com så behöver jag citera andra som berättar om det och vilka kopplingar jag hittat. Det gör det här inlägget mycket långt.

REFERENSKÄLLOR
Pga att jag fått en del frågor om referenskällor idag, så vill jag förtydliga att alla fetstilade, grönaktiga ord i inlägget är direktlänkat till respektive referenskälla. Det finns alltså över 100 utgående länkar i inlägget. //Peter

Nu kör vi

”INTERNET ÄR MITT VITTNE” – FABRIKSOUTLET.COM

..eller den sällsamma historien om en person som på Internet påstås lägga upp hatbloggar på sina fiender, dennes familjmedlemmar, förfalskar namteckningar, stänger ner andras telefonabbonemang, förfalskar namnteckningar för att försätta andras bolag i konkurs, förfalskar beställningar till Kronofogden, Gör beställningar i andra personers namn, skickat brev med ”Kommunlogotype” till affärsfienders sons skola och frågar om någon vill adoptera sonen pga av att föräldrarna är dömda för brott, utfört dataintrång och även manipulerat innehål på företags hemsidor osv. Listan kan göras betydligt längre, men jag tror att det räcker för att du ska få dig en bild.

Jag väljer att fortsätta där en slutkund kontaktade mig efter mitt inlägg Factoryoutletstore/Fabriksoutlet och Personer och områden – Här berättar Hani att hon köpt en jacka från Fabriksoutlet.com, men att de fick vänta 1 månad på en billig kopia från Kina. De mailade då Fabriksoutlet och ville häva köpet men fick till svar att det inte gick. Hani började då varna folk på Internet, bla genom kommentarer på Cint.se och i min blogg och de startade även en Facebookgrupp (eller egentligen döpte Hani om en annan grupp). De anmälde även det inträffade till en rad instanser som Polis, ARN och Konsumentverket.

Och de blev då efter en tid uppringda av (Fabriksoutlet.com) sommaren/hösten 2010 som då presenterade sig som Journalist och frågade om de var de som gjort en anmälan till ARN och Polisen och frågade om de kunde tänka sig att ställa upp på en intervju.
Kort därefter publicerades en Förtalsblogg om Sanjin Pobric och Hani på (Googleägda) Blogspot. På den vägen började det för dem..

Vi startar alltså med att vi VET att hatbloggen mot dessa drabbade kunder till Fabriksoutlet.com är relaterad till att de varit besvärliga kunder.

Så vad säger då Copyscape.com om hatsidan? (av hänsyn till de drabbade, så tänker jag inte länka upp dessa sidor, för att inte bidra med länkkraft så att de stiger i sökresultaten)

Det fanns under år 2010, över 255 miljoner webbsidor och över 152 miljoner bloggar därute och detta 10-resultat är mest likt texten vi frågar om, alltså 1 chans på över 407 miljoner, vilket kan ses som ”tuffa odds”! Referens

COPYSCAPE

Vi jämför alltså hatbloggen om Sanjin och Hani (det visar sig även att mycket av texten är rippad härifrån)

Och av de 10 resultaten som visas, så är 4 stycken högintressanta för denna kartläggning.

http://sashadjakovic.blogspot.com/
http://thomasglucksman.wordpress.com/
http://harisoselmanuspahic.blogspot.com/2010/10/ haris-nuspahic-sex-med-liten-penis.html
http://sashadjakovic.blogspot.com/2010/02/ sasha-djakovic-sex-med-liten-kuk.html

Tittar vi sedan vidare på det översta resultatet på samma sätt sashadjakovic.blogspot.com

Så visas sedan ännu fler bloggar som är relevanta:

http://harisoselmanuspahic.blogspot.com/2010_10_01_archive.html
http://selmapoljo.blogspot.com/2010/06/ haris-nuspahic-min-tid-pa-psyket.html
http://sasha-djakovic.onsugar.com/Sasha-Djakovic—inlagd-p-psyket-11890595
http://harisoselmanuspahic.blogspot.com/
http://selmapoljo.blogspot.com/2010/06/ haris-nuspahic-min-fru-ar-otrogen.html
http://sasha-djakovic.onsugar.com/
http://sasha-djakovic.onsugar.com/tag/Danijel+Jurkovic

Vi gör ett par nedslag till för att visa min poäng, så vi tar nästa på första listan här ovan thomasglucksman.wordpress.com
Av de 10 resultaten som visas så hittar vi följande relevanta:

http://claeslindholmblogg.blogspot.com/2010/02/ claes-hakan-lindholm-om-negrer.html
http://elofstenbergmalmer.blogspot.com/2010/05/ sparbanken-vast-harvan-thomas-glucksman.html
http://elofstenbergmalmer.blogspot.com/2010/05/ thomas-glucksman-escort-i-goteborg.html
http://svantethorsell.wordpress.com/page/2/
http://svantethorsell.wordpress.com/category/madeleine-antonsen/

Och avslutar med detta (så kan jag i med egen text berätta om de totalt ca 40 hatbloggar jag hittat)

Här hittar vi följande:

http://sashadjakovic.blogspot.com/
http://sashadjakovic.blogspot.com/2010/02/ sasha-djakovic-sex-med-liten-kuk.html
http://christeranneotto.blogspot.com/2010/09/ christer-otto-sex-med-liten-kuk.html
http://thomasglucksman.wordpress.com/
http://sasha-djakovic.onsugar.com/
http://elofstenbergmalmer.blogspot.com/2010/05/ thomas-glucksman-liten-kuk.html
http://thomasglucksman.wordpress.com/2010/08/06/ svante-thorsell-sex-med-lite-penis/

Vi kan också plocka ut ett mycket stort antal namn ur ovan bloggar och få fram fler nya förtalande och misskrediterande bloggar.
Men för sakens skull så använder vi oss nu av ett annat sätt att granska.

GOOGLE – EXAKT NAMNSÖKNING

Jag går till Google och använder mig av namnet ”TT[censurerat]” som förekommer i inlägg på flera bloggar och söker (med citattecken ”” )

och får då fram fler bloggar, där namnet förekommer:

[censurerat]
[censurerat]
[censurerat]
[censurerat]
[censurerat]
[censurerat]
[censurerat]
[censurerat]
[censurerat]
[censurerat]

GOOGLE – EXAKT FRASSÖKNING

Och på samma sätt går det att plocka ut särskilda fraser ”har kvällen till ära klätt upp sig i svart korsett, nätstrumpor med söm och mycket läckra spetstrosor” och söker i Google (med citattecken ” i början och slut, för att söka på ENDAST denna fras)

Frasen har jag plockat från http://harisoselmanuspahic.blogspot.com/ och jag får nu resultat på:

http://sasha-djakovic.onsugar.com/search/jenny+han
http://sasha-djakovic.onsugar.com/Sasha-Djakovic—Min-kta-fru-Jenny-Lindholm-11890602
http://harisoselmanuspahic.blogspot.com/2010/10/min-kata-fru-selma-poljo.html
http://harisoselmanuspahic.blogspot.com/
http://claeslindholmblogg.blogspot.com/2010/02/sasha-djakovic-och-jenny-lindholm.html
http://demirilterbloggen.blogspot.com/2010/03/min-kata-fru-asdis-arnbjornsdottir.html
http://sasha-djakovic.onsugar.com/tag/flyg+till+Zagreb
http://sasha-djakovic.onsugar.com/tag/Tommy+Zippert
http://christeranneotto.blogspot.com/2010/09/anne-otto-och-porrfilm.html

Men för nästa kontaterande så VET vi nu att http://sashadjakovic.blogspot.com/ i konkurrens med 407 miljoner andra sidor är mest lik hatsidan om Sanjin och Hani Pobric.

Efter att dragit ett snabbt öga på sidorna så ser jag att sidorna använder samma wp-template, båda har har istallerad kod från bloggportalen.se och bloggtoppen.se (om än i omvänd ordning)
Andra likheter är att de är uppstartade i oktober 2010 och på ”Pobricbloggen” har man lagt upp 9 färdiga texter med 2-3 minuters mellanrum – alla samma dag. och samma sak gäller för Nuspahic-bloggen; 9 inlägg med ett par minuters mellanrum den 26:e och ytterligare ett den 29:e. Och en annan likhet är att personen bakom inläggen lägger till ett flertal personnamn som taggar (etiketter) till inläggen, som inte har med innehållet att göra.

Klicka på bilden för att få den större!

Bevismässigt vågar jag säga att kan ses som utomallt rimligt tvivel att dessa två hatbloggar har en sak gemensamt: Personen som skapat dem!

Vi kommer i slutet av inlägget kunna konstatera att SAMTLIGA hatbloggar har samma person gemensamt – Robert Peric (numera namnbytt till Perraro)

Flertalet personer hängs ut som pedofiler, homosexuella, barnmisshandlare, otrogna mm på ett mycket speciellt sätt – detta sker främst genom 2 sätt: genom gratisbloggar hos blogspot och blogger. Men också genom uppladdning av vad som ser ut att vara en blandning av genuina och manipulerade dokument av olika slag till dokument-sparplatser som scribd.com, docstoc.com och slidshare mfl.

Alltså på samma sätt som Fabriksoutlet.com har hängt ut Sanjin och Hani och på samma sätt som Fabriksoutlet marknadsfört sig på scribd.com och docstoc.com som jag beskriver i det här inlägget

På flera sidor på Internet så påstås det alltså vara Robert Peric – grundaren till Eastjet, Scandjet mfl bolag som ligger bakom samtliga hatbloggar, så vi tittar på vad vi kan få fram.

För att få en bättre historik om Robert Peric och hans relation till personerna som utsatts för hatbloggar, så behöver vi uppdatera oss kring historiken.

Bakgrundshistorien

Under wikikategorin ”Svenska brottslingar”  hittar jag ”Robert Peric”  och läser mig till att han år 2002 grundade Scandjet och år 2004 grundade Eastjet. Samma år startar han (av allt att döma) i denna WIKI-artikel om ”Adriatic Air Service”.

Jag gissar att det avser ett Cypriotiskt bolag – men detta hittar jag inte startdatum för, däremot hittar jag Brittiska bolag med samma namn OCH med Peric/Perraro som Director

ADRIATIC AIR SERVICES LTD
SUITE 72, CARIOCCA BUSINESS PARK
2 SAWLEY ROAD
MANCHESTER
LANCASHIRE
M40 8BB
Company No. 06349042
Status: Dissolved 28/04/2009
Date of Incorporation: 21/08/2007

ADRIATIC AIR SERVICE LTD
SUITE 72, CARIOCCA BUSINESS PARK
2 SAWLEY ROAD
MANCHESTER
LANCASHIRE
M40 8BB
Company No. 05727194
Status: Dissolved 20/08/2008
Date of Incorporation: 02/03/2006

ADRIATIC AIR SERVICE LTD
CARIOCCA BUSINESS PARK
2 SAWLEY ROAD
MANCHESTER
LANCASHIRE
ENGLAND
M40 8BB
Company No. 07500416
Status: Active
Date of Incorporation: 20/01/2011

Det är Adriatic Air Service som Peric/Perraro menar är det bolag som äger aktierna i Eastjet, Scandjet och också i Olympic Jet och Scandsail Marstrand Event.

Roberts officiella karriär

I december 2004 går första turen för EastJet till Bangkok från Stockholm
I januari 2005 så trafikerar Eastjet Stockholm-Bangkok, men enligt denna artikel utökas det till fler linjer och avreseorter

Under oktober 2005 så häktas Robert misstänkt på sannolika skäl för skattebrott och bokföringsbrott.
Denna artikel berättar att åtalspunkterna handlat om:

Falska fakturor på 24+ miljoner till ”Orient Aviation Group” ett bolag som påstås ligga på Dominica i Västindien.

Undanhållna arb.giv.avg. på 1,6+ miljoner
Brott mot AB-lagen
Grovt bokförings- och skattebrott rörande läkemedelsförsäljning i EU Apoteket och Doktor Budget ca 0,9 milj. i undanhållna arb.giv.avg.
Grovt bokföringsbrott mot Peric för avsaknad av bokf. i det egna bolaget Lector
Svarta inkomster för kompanjonen 2+ milj. och Robert 2+ miljoner.
Överträdelse av näringsförbud av kompanjonern

I januari 2006 döms Robert Peric till 2,5 års fängelse och 4 års näringsförbud för grovt skattebrott, grovt försvårande av skattekontroll och grovt bokföringsbrott efter turerna kring East Jet

Under tiden som Peric/Perraro sitter häktad, menar Peric/Perraro genom ”sin autodidakte jurist och tillika granne” Klas Tisell att han blivit bestulen på sin 50%-iga andel i bolaget Scandsail AB, enligt denna stämningsansökan där det hävdas att Peric påstås ha skrivit över sin andel 2005-12-12 (Om detta datum stämmer så är det sannolikt grunden till alla hatbloggar på Internet, eftersom Peric försökt hävda sin rätt ända upp till Högsta domstolen, men fick avslag för det. Men lekmannamässigt så blir jag mycket förbryllad om Peric som satt häktad från Oktober 2005 fram till han dömdes i Januari 2006 ska ha varit personen som skrivit under, min gissning är att det är här Peric blir till Internetmarodör). Det som förvånar mig mer är att det gått igenom Tingsrätt och Hovrätt, utan att detta klarlagts. Det behöver inte alls vara så och mina källor kan vara manipulerade men men..

LÄNK1 LÄNK2
Utan att gå in i detalj i stämningsansökan, så kan jag bara verifiera att bolagshistoriken för de Brittiska bolagen stämmer med uppgifter från Brittiska bolagsverket.

Jag noterar av denna publicerade e-mailväxling (som till stor del ser autentisk ut) mellan Peric/Perraro och Varpe, hur olik uppfattning parterna uppenbarligen har i ämnet (ca 6 miljoners skillnad).

Senare år

I början av 2009, så börjar han på nytt synas på Internet på olika sätt.

Genom sitt ombud Klas Tisell börjar han nu även processa civilsrättsligt i ett 20-tal mål och anmäla en lång rad personer till olika instanser.

I ett förhörsprotokoll med Daniél ”Danno” Karlsson (tidigare styrelseledamot i Scandsail) så framgår det på sidan 4 att Scandsail under hösten 2007 blir ”kapat” av Jan Thomas Stenberg (Robert Perics advokatREF

I ett förhör med Varpe påstås det: ..Det är Peric som skriver artiklarna..
(Tråkigt nog är texten ”skyddad” – så du behöver anstränga dig för att se vad som står). Här kommer också Advokaten Svante Thorsell in i bilden.

Han ska komma att företräda Perics motparter i många ärenden.

Och på Advokat Thorsells hemsida kan man läsa följande referens:

”VI driver ett bolag som hyr ut och ordnar event med segelbåtar. En dag var bolaget helt borta – det hade kapats.
En jurist hade hållit en egen bolagsstämma utan att äga en aktie och under vår semester sett till att han ensam stod som firmatecknare.
Han försökte plundra bolaget på banktillgångarna då vi vände oss till Svante Thorsell som vi kände till genom seglingen.
Juristen och en gammal fängelsekund hade fått för sig att de skulle ta över oss.
För oss blev det en soppa med ca 25 stämningar från dem mot oss personligen, våra fruar och bolag samt hotelsebrev ..

Kjell Varpe och Daniél Karlsson. Scandsail Marstrand Event AB

Thorsell får ett flertal hatbloggar publicerade i sitt namn. Något han själv skrivit om bla här och här

En annan som det skrivits om är Thomas Glücksman vid Lexis i Göteborg AB som valde att stämma Google och som uppmärksammades en del.

http://www.dagensmedia.se/nyheter/dig/article145343.ece
http://www.nyhetskanalen.se/1.1617016/2010/04/28/svensk_stammer_google_for_fortal
http://www.idg.se/2.1085/1.314720/hangdes-ut-som-pedofil—stammer-google
http://www.dn.se/nyheter/sverige/svensk-hangdes-ut–stammer-google
Tas även upp bla på denna blogg:
http://villecarlstrom.wordpress.com/2010/04/30/pedofilen-som-stammer-google/

Och ska jag tillägga – Jag har hittat cachade kopior och spår av ca 40-gamla, numera borttagna bloggar – där Google/Blogspot mfl då gått in och raderat bloggarna, sannolikt för att slippa processa.
Men en kort tid därefter dyker det upp nya med samma innehåll igen, som bla alla länkar vi hittade med Copyscape tidigare i det här inlägget.

Dessa bloggar handlar om allt ifrån styrelseledamöter i bolag Peric haft att göra med + deras familjemedlemmar, inblandade advokater och jurister – alla som Peric anser företräder motståndssidan.

En annan jurist som drabbats är Perics tidigare advokat, som dels har anklagats för att vara den som kapade Scandsail 2007, som tar kontakt med Kronofogden och avlägger en mycket intressant ”bikt”
tillsammans med att han ”hoppar av”
http://wp.nu/stenberg1 http://wp.nu/stenberg2 http://wp.nu/stenberg3

Här förekommer transaktioner till Estländska konton (precis som i Fabriksoutlet) och ”Adriatic Air” förekommer som ägare av Perics andel av Scandjet.

Detta tillsammans med Kronofogdens avslag med hänvisning upp till Högsta domstolen http://wp.nu/avslag1 http://wp.nu/avslag2
..leder mig in på nya spår.

Men det leder också till att Jan Thomas Stenberg får diverse hatbloggar, både mot sig och förekommer i inlägg i det här ”hatnätverket” av bloggar.
Och istället för att rada upp dessa så kan ni själva se resultatet http://wp.nu/stenbergsearch

Personer jag hittat dessa hatbloggar om är bla

Sasha (sasa) Djakovic – Styrelseledomot i Scandjet Aviation Group AB, Scandjet Aktiebolag och Elevsson Aktiebolag

I Scandjets styrelse sitter även:
Haris Nuspahic – Styyrelseledamot i Scandjet Aviation Group AB, Kroatienspecialisten Aktiebolag, Scandjet Aktiebolag och MELBEN AB

Zeljko Ribic – Styyrelseledamot i Scandjet Aviation Group AB, Scandjet Aktiebolag, Brainoffice KB, Airport Xpress Sweden KB och Whoppidoo AB

Det är denna person som påstods ha gjort beställningen av SEO-jobbet till Fabriksoutlet.com av SEO-bolaget jag berättade om i det här inlägget, men som alltså kontaktade SEO-bolaget och berättade att beställningen var falsk och att han inte hade med saken att göra.

Kjell Varpe – Scandsail ”Sidorna som hänvisas till på internet har Peric tillverkat själv!
Daniél ”Danno” Karlsson – fd Scandsail

[Censurerat]
Thomas Glücksman – (ska enligt Peric varit Stenbergs partner) Lexis
Christer Otto – Advokat, Advokatfirman Otto
Anne Otto – Advokat Ottos fru
Selma Poljo – Haris Nuspahics fru
Claes Lindholm – anhörig till Sasha (sasa) Djakovics fru
[Censurerat]

och en rad andra anhöriga till ovan personer som det inte finns någon vits med att skriva ut.

Den enda blogg som jag inte fick att stämma eller kunna placera var ochvarför – och jag vet fortfarande inte om det är en Fabriksoutlet.com-kund eller om denne hårtransplantationläkare möjligtvis kan hänga ihop med vad jag hittat och ser ut att vara en ”motangreppsblogg” om Peric http://robertpericlooser.blogspot.com/ Där det står: ”Komplex för min .. flintiga hjässa och ..”

Men vi backar tillbaka till en artikel i Realtid http://wp.nu/realtidelani så står det att läsa:
Enligt Tisell är Adriatics ägare en grekisk kvinna som heter Eleni Papa Pavlo.” och bolaget som avses är Scandjet och det visas även upp ett aktiebrev utställt till Robert Peric

Tittar man sedan på den andre partens (Scandjets) replik så svarar dem i en artikel med att visa upp att Robert Peric är VD i det Cypriotiska bolaget AIS Adriatic Air Service Ltd
http://wp.nu/realtidscandjetsvar

Och nästa fråga är också vem denna ”Eleni Papa Pavlo” är. Grekisk..hmm jo hon är Grekcypriot..och Realtid har stavat efternamnet fel, för hon heter ”Eleni Papapavlou

Låt mig visa:

Robert är mån om att inte svärtas ner själv, så han registrerar en domänen [robertperic] under en rad toppdomäner, och de är alla registrerarde 24-25 nov 2010 genom Surftown och Loopia och länkar alla till webbhotellet hos Surftown.
robertperic.com – anonymt registrerad
robertperic.net – anonymt registrerad
robertperic.se – Robert Peric
robertperic.nu – anonymt registrerad
robertperic.eu – har följande registrant:

Name Eleni Papavlou
Organisation Adriatic Air Service Ltd
Language Swedish
Address Kennedy Avenue 8
1640 Nicosia
Cyprus

Phone +357.22760330
Email info@eurojet.se

Tittar vi sedan på vem innehavaren till ”eurojet.se” är så hittar vi:

Namn Eleni Papavlou
Företag Adriatic Air Service Ltd
Organisationsnummer [CY]HE2134-49
E-postadress klas.tisell@bredband.net
Adressrad 1 Kennedy Avenue 8
Postnummer 1640
Ort Nicosia
Land CY
Telefon +357.22760330
Skapad 2010-07-23
Senast ändrad –
Registrar Loopia AB

Ok, här har vi en koppling mellan Adriatic Air och juristen Klas Tisell, då besöker vi sidan [eurojet.se]:

Här anges bolaget ”Eurojet AB” i sidfoten, tillsammans med en adress och ett telefonnummer.

Tittar vi på Eurojet AB så namnbytte bolaget till Naturola AB 2010-04-22
Ett bolag som har Tisell och Jakobsson i styrelsen (Jakobsson som har företrätt Peric i civilmål)
http://wp.nu/naturola
Genom hitta.se så ser vi att telefonnumret går till http://wp.nu/telefon
Och adressen går enligt ratsit.se till 16 bolag, men inget är Eurojet/Naturola

Intressant är att Tony sitter i styrelsen för ett annat bolag http://allabolag.se/9168325588/verksamhet ..som säljer kläder.
Han satt även i styrelsen för det numera kursade ”T Jakobsson Textile Group Trading AB” Som hade verksamheten:
Bolaget skall bedriva import och handel med textilier, accessoarer och bälten...”

Kommer genast att dra mig till minnes att jag redan i mitt första inlägg från 2009 visade ”modevaskor.com” och ”itapoteket.com
Så vi kikar lite på apoteksprodukter då.. och så hittar jag en artikel från Testfakta

och som man kan misstänka så står domänen [helsingorspiller.se] på en privatperson med namn ”Klas Tisell” och eftersom det är Danmark som varnar, så finns ju [helsingorspiller.dk] också.
Men det enda bolagsnamnet som finns att hitta på webbsidan (naturligtvis en butik byggd i OSCommerce precis som Fabriksoutlet.com mfl) hittar jag under
13. Force Majeure och är ”Helsingörspiller AB” – ett bolag som inte finns i Sverige iaf.

Något som nu slog mig var att …om man gått från Scandjet till Eurojet, så kanske man inte har större fantasi än att göra samma sak med Scandsail..
och jodå, inget innehåll idag, men domänen [Eurosail.se] innehavs av Peric.

Jag var också inne på Scandsails nuvarande sida och kikade och testade lite sökningar och den som fastnade var när jag googlde lite http://wp.nu/scandsailvillkor
rippade villkor har alltså domänen [spanskaevent.se] – Kan ni gissa vems domänen är? Registrant är Robert Peric.

Spanska Event
Bohusvägen 10
453 35 Lysekil
Tel: 031-7512828
info@spanskaevent.se

Verksamheten är inte registrerad, det finns inget som tyder på att adressen är riktig (den finns, men inga tecken på att verksamheten håller till där), och telenumret är inte regitrerat.

ELENI PAPAPAVLOU – Scandjets ägare enligt Peric/Tisell

Jag släpper kringverksamheter där ett tag och spinner bara vidare lite kring ”Eleni Papapavlou” (alltså den som enligt Peric är ägare av Scandjet, där han själv är VD)

Googlar vidare på Eleni och den första träffen är en scam/bluff-varning, med Elenis uppgifter och samma adress som för ”Adriatic Air”.
Ser också att hon suttit i styrelsen på fem numera avregistrerade Brittiska bolag

Men så använder jag en OSI-mjukvara och hittar något intressant, en Estnisk sida där det står:
1060. Osaühing Torteko, reg.-kood 11041730, Narva mnt 13A Tallinn 10151, juhatuse liige Eleni Papapavlou (02.02.1973) vilket av Google translate översätts till
1060. Privat aktiebolag Torteko, dnr-kod 11041730, Narva mnt 13A, 10151 Tallinn, Eleni Papapavlou styrelsemedlem (1973/02/02)

Det intressanta här är adressen ”Narva mnt 13A, 10151 Tallinn” eftersom den är identisk med eller delas med ”MONTESOL OÜ” som jag skriver om här.

Kikar vidare på Eleni som visar sig ha koppling till Dominica likaså

Organization Using Domain Name

Name……………….: Company Forex Club Ltd.
Organization Name……: Company Forex Club Ltd.
Street Address………: Apt.3, Beau Bois, Castle Comfort
City……………….: Roseau
State………………:
Postal Code…………:
Country…………….: DM

Administrative Contact/Agent
NIC Handle………….: C000000116292-KZ
Name……………….: Eleni Papapavlou
Phone Number………..: +357 – 22366777
Fax Number………….: +357 – 22366778
Email Address……….: admin@fxclub.org

Med IP-nummer i Ryssland
http://www.ip-adress.com/whois/194.135.30.48
http://www.ip-adress.com/whois/62.118.252.33

Det visar sig också att Eleni står som registrant för webcam-afilaiteprogrammet [wildcamcash.com]
http://who.is/wildcamcash.com
Registrant:
Infocentric Limited
Eleni Papapavlou
Suite 31 Don House 30-38 Main Street
Gibraltar, 99906
GI
Phone: +1.2024703432
Email: julien.herlo@gmail.com

Programmet är bygger på att skapa kloner av [wildorchidz.com]
http://who.is/whois/wildorchidz.com/
som har samma företag som registrant, men annan kontakt

Registrant:
Infocentric Ltd
Herbert Russell
Suite 31 Don House 30-38 Main Street
Don House, 99906
GI
Phone: +350.12024703432
Email: support@wildorchidz.com
Men all betalning går genom [wellbill.com]
och här hittar vi Eleni igen

Registrant:
Infocentric Limited
Eleni Papapavlou

Suite 31 Don House 30-38 Main Street
Gibraltar, 99906
GI
Phone: +350.2024703432
Email: julien.herlo@gmail.com

och även då

http://who.is/whois/aff-services.com/

Registrant:
Infocentric Limited
Eleni Papapavlou

Suite 31 Don House 30-38 Main Street
Gibraltar, 99906
GI
Phone: +1.2024703432
Email: julien.herlo@gmail.com

Nu har domänen förfallit, men med archive.org, så kan man se vad som visats på sidan tidigare och det visar sig att den visade samma innehåll som [wilcamcash.com] och den första varningen kring Eleni handlar om domänen [getrightcash.com] som också är ”Adult affiliate program”

Den är anonymiserad nu, men vi hittar:

Registrant:
Jowitt Limited
Eleni Papapavlou
8 Kennedy Ave., 101
Nicosia, Cyprus 1087
CY
+357.375296788357
i den här kommentaren.

och det är samma sak med
http://who.is/whois/homebondage.com/
http://who.is/whois/Forexclub.am

Jag har ingen direkt uppfattning om hur omfattande porren är, men en liten fingervisning ger detta: alla porr- och webcamsidor använder namnservrar under domänen [sagohost.com] som nu är anonymiserad, men som tidigare visat ”vår” Eleni

Genom tjänsten dnslocator.com får jag reda på att det ligger knappt 200 gTLD-domäner på dessa namnservrar (gTLD = generiska toppdomäner som .com och .net). Till detta tillkommer sk ccTLDer (landskodsdomäner som .se och .nu) – hur många sådana kan jag bara gissa mig till att det är lika många – men det kan lika gärna vara 1 som 5000 – Jag vet inte.

Jag slutar där, men jag kan försäkra dig som läsare att det finns mycket mycket mer..

Läs mer här

Related Articles

6 Comments

Avarage Rating:
  • 0 / 10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *