Idag var det min tur..

Idag ringde banken och lämnade meddelande om att jag skulle ringa upp så snart jag kunde, vilket jag gjorde! Deras system hade larmat.. någon hade via nätet gjort en transaktion till Connex på 28 spänn från mitt konto. – ”Det kan jag leva” med tänkte jag samtidigt som bankkillen berättade att mitt kort nu var spärrat så att jag kunde ju klippa det, men sen kom smällen; strax efter den transaktionen hade dom asen gjort en transaktion till Fritidsresor på 15 000:- med mitt kort.

Så det var ju bara till att ringa och anmäla till polisen och reklamera eländet till banken.

Jag förstår inte hur bankens varningssystem fungerar och hur det kunde komma sig att dom misstänkte bedrägeriet och fick till svar att ett större antal transaktioner gjorts till Connex (som är synonymt med att någon betalat för en buss- eller tunnelbanebiljett) följt av ett större inköp med ”hel summa”.

Polisen berättade sedan att det vanligaste är att hjälporganisationer får en mindre donation (under 50:- ) innan det stora köpet görs (tycker att det är extra lumpet att göra transaktioner till dessa organisationer – som då senare dras tillbaka av kortbolagen).

Det som förbryllar mig är att jag för internetbetalningar använt ”SecureCode-dosa” i flera månader nu (utom vid ett par webbplatser vad jag kan komma ihåg, men dessa har varit https), men oavsett om det skett på nätet eller om jag stoppat in kortet in nån bankomatatrapp (skimmning) – så känns det förbaskat olustigt och jag hoppas verkligen att de satarna åker dit.

Related Articles

3 Comments

Avarage Rating:
  • 0 / 10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *