Mitt kanske största ställningstagande

Vägval

Jag har bestämt mig för att under en period göra mig av med mina domäner – alla TLDer – alla kategorier.(Jag kommer endast att hålla på nån handfull, mest för eget bruk, som den här adressen)

För detta ändamål använder jag adressen www.internetsweden.se (som annars brukar länka vidare hit)
För tillfället är 923 domäner upplagda för auktion!

Sveriges största enskilda domänauktion – ever!

Domänerna som listats är att beteckna som ”No reserve” – dvs oavsett slutbud så kommer jag att sälja fastän jag kanske ser att jag förlorar på det eller att jag anser dem värda mer. Startbud för alla domäner är 1 euro (som jag av enkelhetens skull bestämt är detsamma som 10 Sek – oavsett växelkurs – om Svenska budgivare vill betala i Sek)

Ingen domän har från start någon sluttid, men när ett bud lagts för en domän, så startar en 10-dagars auktion för domänen. Detta förutsatt att det inte inkommer ett nytt bud under auktionens senaste timme – då förlängs auktionen automatiskt i en timme (för att undvika ”sniping”)

Världens största .nu-domänauktion med en ”special touch”!

Kanske viktigast av allt, då majoriteten av domänerna är .nu-domäner (ca 680 stycken); är att jag kommit till en uppgörelse med registret för .nu-domäner om att dessa domäner inte kommer att omfattas av den annars obligatoriska ägarbytesavgiften på 150 euro, som domänregistret annars tar ut vid ägarbyten – detta är alltså istället en sak mellan mig och registret och auktionsvinnaren kommer endast att bli debiterad förnyelseavgiften (som jag inte tydligt kan säga hur stor den är: registret debiterar sina ombud 30 euro för detta, men sedan varierar ombudens prissättning beroende på att vissa ombud subventionerar denna kostnad, andra kör samma kostnad och ytterligare andra lägger på en liten avans).

Unik överenskommelse med .nu-registret rörande ägarbytesavgiften på 150 € alltså:
INGEN ÄGARBYTESAVGIFT KOMMER ATT DEBITERAS KÖPAREN FÖR .NU-DOMÄNER!

För den som vill kika på listan utan att vilja buda på domänerna, rekommenderas www.internetsweden.se/list
Vill du istället lägga ett bud, så går du direkt till www.internetsweden.se

Som sagt: Startbud för alla är 1 €.
Och jag skulle verkligen uppskatta om DU sprider detta till alla du kan tänka dig intresserar sig för detta.
För allt ska bort!

Men har jag också nyligen raderat/avregistrerat ett mycket stort antal domäner under en rad TLDer (mest sånt som jag inte vill sälja vidare till nån av ”olika” anledningar)

.NU-listan upphör på www.dnzup.se
Min uppoffring omfattar även den .nu-lista över nyligen släppta .nu-domäner som jag dagligen postat på www.dnzup.se. Jag kommer alltså att helt upphöra med att publicera denna .nu-domänslista som jag gjort på daglig basis sedan 15 månader tillbaka i tiden. Men jag hoppas däremot att detta ska kunna övertas av annan aktör och även framöver presenteras helt utan kostnad. Jag återkommer kring detta längre fram när jag vet mer.

Varför har jag då fattat dessa beslut?
Svar: Det är inte så att jag har förminskad tilltro till värdeökningar i domäner eller liknande, utan helt enkelt så att mitt domäninnehav och nuvarande verksamheter inte är förenligt med den verksamhet jag avser att sysselsätta min tid med framöver.

Där jag hoppas att jag kommer att kunna göra mer nytta för Svenska internetanvändare, än jag gör idag. Detta är min förhoppning och orsaken till mitt beslut. Jag kommer att kliva in i en konsultroll på heltid för att vara det Svenska domänregistret .SE så behjälplig jag förmår (mer om det vid senare tillfälle). Men det är oerhört spännande och jag ser verkligen fram emot det och hoppas kunna bidra till verksamheten.

Läs mer här

Följ Internet Sweden på Twitter!
Följ Internet Sweden på Facebook!

Related Articles

14 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Magnus , måndag 26 januari 2009 @ 17:22

  Ruskigt spännande, som en sorts slutrea. Jag har redan lagt några bud.

 • internetsweden , måndag 26 januari 2009 @ 17:48

  @Magnus – Vad kul att du tycker det och varit inne och synat av. Antalet budgivare är över min förväntan, men det var min förhoppning att en låg tröskel skulle få fler att våga sig fram. Fn är det 322 budgivare på 368 aktiverade auktioner. https://www.internetsweden.se/isw_stats

  Och näst på tur står efter hårda påtryckningar möjligheten att proxyidda, som jag hoppas landar inom det närmaste dygnet.
  Jag har också hittat en ny gömma som jag lagt till så för tillfället är det 999 domäner som ligger listade.
  //Peter

 • Niklas , tisdag 27 januari 2009 @ 20:51

  Jag lyckas inte logga in. Vad gör jag för fel? Knappen logga in är inte klickbar…

 • internetsweden , onsdag 28 januari 2009 @ 9:10

  Inloggningen var nere ett tag, men uppe igen.

 • […] Forsman, även känd som Internet Sweden, bjuder ut hela sitt innehav av domännamn på http://www.internetsweden.se som en följd av hans kommande arbete hos Stiftelsen för […]

 • Rickard , fredag 30 januari 2009 @ 0:58

  Detta är ju både en positiv och negativ nyhet tycker jag. Kul att du börjar på .se men trist att du troligen kommer vara mindre aktiv på forum osv.

  Jag har en fråga, det där med att auktionen förlängs 1h om ett bud inkommer inom 1 h innan auktions slut, gäller det bara en gång? dvs. kan en auktion maximalt bli förlängd med 1 h?

  Lycka till!

 • Peter Forsmans domänportfölj till högstbjudande , söndag 1 februari 2009 @ 13:22

  […] har Sveriges största innehav av .nu-domäner? Han heter Peter Forsman och har precis gjort klart med en ny arbetsgivare, nämligen IIS. Peter är väl medveten om att en sådan domänportfölj och jobbet hos IIS inte […]

 • internetsweden , söndag 1 februari 2009 @ 13:30

  @Rickard – 1h förlängning sker inte bara 1 gång.

 • Domäninvesteringar — Jonny Elofsson , tisdag 3 februari 2009 @ 13:44

  […] Forsman, känd som Internet Sweden, rapporterade nyligen om att han säljer av hela sitt domäninnehav och det med snabba ryck i ett auktionsförfarande på […]

 • nobody , torsdag 12 mars 2009 @ 0:15

  Genom att försöka göra profit på andras behov av domännamn, skulle jag vilja kalla dig inte bara för parasit. Utan en organiserad sådan. Kul att det slår bakut för dig nu 🙂

 • internetsweden , torsdag 12 mars 2009 @ 0:33

  @nobody – tråkigt att du inte vågar stå för din åsikt.

  Men jag är dessvärre tvungen att göra dig besviken på flera plan – dels har jag inte profiterat på andras behov, sen var min auktion (med startbud på 1 Euro för varje domän) HELT självvald – naturligtvis kunde jag arrangerat auktionen på annat sätt om jag velat profitera..
  Sen är det frågan om Sveriges största enskilda domänauktion vars ägarbyten jag administrerat på kvällar och helger. Att det släpat har än så länge inte jag varit den största orsaken till; utan vissa register, registrarer och även auktionsvinnare.

  Men tack för kaffet!

  //Peter

 • […] har gjort mitt beslut (https://www.internetsweden.se/mitt-kanske-storsta-stallningstagande/ ) och ska göra mitt bästa […]

 • […] snart tre och ett halvt år sedan auktionerade Peter Forsman ut över 900 domäner där jag och många andra budade till oss bra domäner. Jag vann nio auktioner där snabblan.nu (nu […]

 • En hälsosam domäninvestering , måndag 4 maj 2020 @ 16:28

  […] snart tre och ett halvt år sedan auktionerade Peter Forsman ut över 900 domäner där jag och många andra budade till oss bra domäner. Jag vann nio auktioner där snabblan.nu (nu […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *