Jag – en maktmissbrukande gud!?

Det är gud som talar..

Jag har just återhämtat mig en smula och torkat ur ögonen, efter att ha läst det roligaste jag läst på mycket länge..bland annat:

”Peter Forsman har tappat greppet om verkligheten”
”..att Peter inte längre var ensam om sin affärside”
”En maktmissbrukare på hög nivå, som gärna leker Gud. ”
” Det som gör att många ställer sig kritiska till Peter Forsman är det smutsiga sätt som han använder för att få sig själv att framstå som den seriösa journalisten.”
”Sedan Peter fick konkurrens har han försökt att med alla medel få sina konkurrenter att låta som bluff”
”Detta är inget seriöst sätt att arbeta på. Vi kontrollerar alltid våra källor noga ..”

http://extensium.se/nyheter/extensium-varnar-forenade-bolag-och-internetsweden-vilseleder
http://extensium.se/nyheter/extensium-peter-forsman-har-tappat-greppet-om-verkligheten
http://extensium.se/nyheter/extensium-avslojar-forenade-bolag-ytterligare-en-del-av-bluffsfaren

Anledningen till ovan hysteriskt roliga inlägg är att jag skrev om dem i lördags (längst ner i detta inlägg)
https://www.internetsweden.se/varning-for-allehanda-skrapvarningstjanster/

Uppenbarligen har Extensium uppfattat texten som att de själv skulle vara skurkar och låter meddela att:

Det är olyckligt att Förenade Bolag och Peter Forsman i en så uppenbar pakt, försöker sätta dit Extensium / TeleSpärr som varje dag kämpar för sina kunders rätt att få vara ifred från blufföretag och bedragare. Det som har hänt är att Peter Forsman på sin blogg Internetsweden publicerar ett inlägg om diverse Varningstjänster, bland annat våran där han försöker måla ut oss som skurkar eftersom att vi tidigare har hyrt ut våra lediga lokaler till Företagslansering Sverige AB.
Peter Forsman leker med elden och har inte en aning om vad han håller på med, då han inte vet bakgrunden till hyresavtalet.
Företagslansering kontaktade Extensium, då en annan del av vår verksamhet går ut på att hyra ut kontorslokaler.
De fick nys om att vi hade en ledig lokal, och detta var långt innan Företagslansering fanns på kartan över blufföretag.
Ingen, visste vad som komma skulle. Det enda vi visste själva, var att de skulle öppna en sökmotor på nätet och sälja för ”Hitta.se” som de sa till oss.

Klicka för större bild

 

Hmm, men stygga mig har jag lekt gud och utövat maktmissbruk nu igen..eller?
Nja mitt förra inlägg där Extensium.se omnämndes, så var det en bild som illustrerade att jag anser att Extensium har lämnat en del att önska och den bilden har ju inte direkt mattats av..

 

* [hittaforetagen.se] registrerades 2011-01-20 och i mitten-slutet av februari hade adressen innehåll och buset började.

* I slutet av februari tar jag emot de första anmälningarna om hittaforetagen.seFöretagslansering Sverige AB

* Den 3:e mars lyssnar jag på det första inspelade samtalet från dem (det ska hinna bli ett tiotal).

* Och den 10:e mars går Förenade Bolag ut med den första varningen http://www.forenadebolag.se/2011/03/10/hitta-foretagen-foretagslansering-sverige-ab/
(Observera: fakturan är daterad 23/2)

 

En månad senare 4:e april skrivs hyreskontraktet under och enligt texten ovan så har varningstjänsten Extensium efter en månad ”inte en aning om” att hittaforetagen.se (Företagslansering Sverige AB) är ett busande företag, alltmedan jag som privatperson under samma period tar emot ett tjugotal kontakter av drabbade kunder.

Klicka för större bild

[sws_blue_box box_size=”537″] Detta lämnar endast två alternativ:
– Endera så har Extensium varit VÄL medvetna om vem hyrestagaren Företagslansering Sverige / hittaforetagen.se var och vilken verksamhet de bedrev.

– eller så har Varningstjänsten Extensium INTE varit medvetna om att Företagslansering Sverige / hittaforetagen.se lurat svenska småföretagare i över 1 månads tid – (trots att vi var flera andra som kände till detta.) [/sws_blue_box]

Oavsett, så anser JAG att båda alternativen är skäl till ”facepalm” – däremot avstår jag att värdera den månadslånga ”blinda fläcken”..

Extensium sitter alltså och varnar för busar samtidigt som de hyr ut kontorslokaler till det i allra högsta grad busande företaget Företagslansering Sverige AB – Båda företagen alltså på samma adress:

[gmap type=”hybrid”]SALLERUPSVÄGEN 92, Malmö, Sverige[/gmap]

 

Och för den som undrar så är internetsweden.se en privat blogg med utgivningsbevis som inte har någon affärsidé utan jag driver bloggen ideellt med avsikt att upplysa om verksamheter som JAG anser att det finns skäl att ifrågasätta och varna för, och försöker tillhandahålla källor, verktyg och tips för att du själv ska kunna skapa dig en objektiv bild, i det fall du skulle tveka för min analys. Min avsikt är inte att döma, utan informera och upplysa.

Related Articles

4 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Jonas Lejon , tisdag 15 maj 2012 @ 9:28

  Låter inte som att det är slumpen so avgjorde att det finns ett samband mellan dessa två..

 • Erik , onsdag 16 maj 2012 @ 12:56

  Affärsiden är väl att marknadsföra dig själv och gynna din karriär. Det är väl en affärside precis som vilken annan som helst?
  ———-
  Hej Erik (MA),
  Ja, det var ju ett nytt sätt att se på affärsidé, och jag delar inte din uppfattning

  Men jag gissar att det beror hur man väljer att se på det; vanligtvis är affärsidé/business idea förknippat med ”egen vinning” av någon sort, oftast kommersiell vinning – något jag kan konstatera att mitt bloggande inte direkt bidrar till direkt 🙂 utan precis det motsatta.
  Min syn på affärsidé överensstämmer nog mer åt det som hittas i Wikipedia, även om jag anser att den är ofulltsändig: http://sv.wikipedia.org/wiki/Aff%C3%A4rsid%C3%A9
  Vad egen karriär beträffar, så har jag inga som helst ambitioner eller någon strävan av att ”ta mig någon annanstans”, än de relationer som redan är upprättats sedan länge..

  Peter Forsman | internetsweden.se

 • Erik , måndag 18 juni 2012 @ 13:22

  Det hade helt klart varit kul att veta hur de definierar din affärsidé 🙂

 • […] vet inte mer än vad jag ser och hittar på Internet och Extensium må se mig som en gud – men så här i efterhand kan jag iaf konstatera att Företagslansering  Sverige AB först […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *