Norges sak är vår – vårt bus flyttar västerut!

Norges sak är vår – vårt bus flyttar västerut!

 

Jag har i olika kanaler under en tid pekat på att fler och fler svenska verksamheter nu riktar in sig på att lura norrmän istället för svenskar.

Anledningarna till det är säkert flera som att det blir en osäkerhet kring om det är svenska eller norska polisen som ska ”äga” ärendena och sedan är säkert en anledning att svenska rättsvårdande myndigheter för närvarande tillämpar blåslampa mot bluffakturerande verksamheter, något som jag har anledning att tro kommer att öka i styrka framöver dessutom.

Men jag tänkte ta ett så tydligt exempel jag kan när det gäller den här typen av nya trender:

I Mars 2010 skriver jag en varning för verksamheterna enironet.se / enovaintroduce.se som bedrivs av Skandinavisk Handelstjänst AB(556792-2728)
I företagets styrelse (VD) hittar vi då ”Nenad Lennart Todorovic
https://www.internetsweden.se/varning-for-enironet-seskandinavisk-handelstjanst-ab556792-2728/
(Jag har även spånat lite kring vad engelskans ”introduce” blir på svenska.. typ ”lansering”)

I Juli förra året så skriver jag om företagen ”Nordens Företagslansering HB” och ”Företagslansering Sverige AB” och det behövdes ju ingen större hjärnaktivitet för att förstå att dessa två bolag som enda i Sverige som innehöll teckenföljden ”Företagslansering” hade med varandra att göra..

Hur som helst så är det sistnämnda bolaget; ”Företagslansering Sverige AB” den busen som stod bakom ”hittaföretagen.se
Där har det nu blivit en fällande dom mot en av målvakterna och där åtal mot den person som åklagaren är huvudman i hittaföretagen-härvan: Dragan Nikolic för närvarande prövas (jag känner inte till om dom fallit, så jag vill inte spekulera i åklagarsidans bevisning).

Dragan Nikolic:s tidigare bolag Benelco Fastighetsförvaltning AB byter namn till Inotech Marketing AB i februari 2012 och i styrelsen hittar vi efter det, bland annat ”Nenad Lennart Todorovic

Nenad Lennart Todorovic” satt tidigare i styrelsen för ”Mecomerz KB”, 969760-3737,

Historisk bild

..men inte längre, utan nu består styrelsen av:

Online Solide Sweden AB orgnr. 556798-6855
Gashi, Haris (23 år) – 1989-07-07 LUND

Gashi, Haris (23 år) – 1989-07-07 LUND som även är den ena styrelseledamoten i Online Solide Sweden AB orgnr. 556798-6855
och…ska vi inte glömma: även detta bolag hade ”Nenad Lennart Todorovic” i styrelsen fram till 5:e november.

Det får en ju att tycka att världen är bra liten ändå!?

Och den (världen), eller i allafall fantasin, blir ju inte direkt större av att hittaföretagen-verksamheten i Sverige, numera bytts ut mot ”Finnforretninger.com” inriktat mot norska företag!
Alltså motsvarande ”hittaföretag” på norska..

:-O
:-O
:-O

Jag avstår från att kommentera sidans utseende, men de är sedan en månad aktiva i Norge och jag har tagit emot en del kontaker från Norge i ämnet..

Att sedan domännamnen [finnforretninger.com] och [mecomerzhantering.com] är registrerat på

Mecomerz KB
Box 60042

Limhamn, , 21610
SE
http://who.is/whois/finnforretninger.com
http://who.is/whois/mecomerzhantering.com

..tja det förvånar väl ingen? Inte heller att det finns tre företag som delar på ovan boxadress:

556710-8500 Inotech Marketing AB BOX 60042 216 10 LIMHAMN
556798-6855 Online Solide Sweden AB BOX 60042 216 10 LIMHAMN
969760-3737 Mecomerz Kommanditbolag BOX 60042 216 10 LIMHAMN
Men jag nämnde även Dragan Nikolic här ovan, som suttit frihetsberövad inför rättegången under hela hösten, och detta efter att han på flykt och varit internationellt efterlyst i ett halvår.

Dragan Nikolic satt tidigare i styrelsen för ”Skånska hem fastighetsbolag AB”, ett bolag som sedemera byter namn till ”Laget Malmö AB, 556776-2546″ 2012-02-06 och vad konstigt..

Dragans styrelseplats har nu ersatts av ”Stefan Istvan Nagy”.
Men Stefan verkar ha saknat det gamla bolagsnamnet, för samma dag han kliver in i styrelsen, 2012-02-06 så namnbyter Stefan namn på ett annat bolag från ”Tvättpartner i Skåne AB” till just ”SkånskaHem Fastighetsbolag AB, 556613-9415″
(alltså med en ihopskrivning av ”Skånska Hem” till ”SkånskaHem” som enda skillnaden ..men gillar man ett namn så gör man väl..)

Men Stefan Nagy är även VD i callcenterföretaget ”CONNECTINGSWEDEN IN MALMÖ, SMA AB, 556653-3104″.

Men vänta nu..

..det är ju samma företag som som registrerade varumärket ”TeleSpärr” – hmm vad står det som varumärkesklass:
”Manuell och datoriserad registerhantering av register över bolag som inte önskar mottaga fax eller telefonsamtal från säljbolag och marknadsföringsföretag.”

Hmm, men det är ju vad callcenterföretag pysslar med ju, eller!?

Mattias Schönhult som tidigare satt i CONNECTINGSWEDENs styrelse verkar just ha insett detta, då varumärket överläts till bolaget Extensium AB, där Mattias blir VD och som tillhandahåller en TeleSpärr och varningslista.

..eller hur var det nu, mångsysslare, för de (Extensium AB) pysslar tydligen även med uthyrning av kontorslokaler.
Och det var ju därför inte aaaalls konstigt att en spärr- och varningslista råkade hyra ut kontorslokaler till det värsta bluffakturerande företaget i nutid; Företagslansering Sverige AB (Hittaföretagen) – utan att ana minsta misstanke..

Så det hade ju såklart ingenting med personliga relationer att göra, när varnings- och spärrtjänsten Extensium hyrde ut kontorslokalerna till hittaföretagen.se/Företagslansering AB

På samma sätt så är det säkert också en helt annan varningslista som Dragan Nikolic avser, när han 2011-08-16 e-mailar mig och hävdar:

”Det var min tanke ochså att utnyttja vågen av ökningen av bluffakturor och ta betalt för tjänsten, men efter noga övervägande så har jag nu tänkt om och har kommit fram till att jag ej har mage till att utnyttja svaga företagares positioner och ta betalt för varningar. Därför har jag nu stängt ner min site varningstjänst och sålt alla mina medlemmar till en annan varnings site.”

Jag vet inte mer än vad jag ser och hittar på Internet, även om Extensium må se mig som en gud – så kan vi såhär i efterhand iaf konstatera att Företagslansering  Sverige AB först misstänktes ha lurat till sig 16 miljoner, något som sedan höjdes till 23 miljoner, för att sedan bli 50 miljoner, och sedan reviderades till 55 miljoner.

Vad den egentliga summan var, får vi nog aldrig reda på eftersom betalningsmottagare byttes ganska frekvent och jag är övertygad om att åklagaren och SKV inriktat sig på ett begränsat antal konton..

Men under tiden så fortsätter nu alltså verksamheten mot norska företag..och Nenad och gänget är långt ifrån ensamma!

 

Related Articles

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *