Lexbase.se – bakom och runtom!

Det här inlägget kommer att beröra Lexbase.se som lanserades i januari 2014 och som kritiserats från olika håll sedan dess.

Men till skillnad från massmedias uppmärksamhet om själva tjänsten Lexbase, så har jag för avsikt att fokusera på personerna bakom Lexbase.se och vilka verksamheter du som betalande kund stödjer och göder.

Kort efter att Lexbase lanserades 27 januari 2014 så gjorde jag en ganska simpel kartläggning: lexbase (.PDF) som gav mig en väldigt tydlig indikation på att det fanns en hel del kring Lexbase som ”ögat inte såg”.
Att bolagets VD sedan i en intervju med SvD gjorde sken av att vara vit som snö, orättvist behandlad och sedan 2006 kunnat leva på luft (nolltaxerat sedan 2007) gjorde att jag drog lite på smilbanden.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lexbase-grundare-jonas-hager-talar-ut_8985928.svd

Men eftersom Lexbase.se hackades efter några dagar och slängdes ut från Bahnhof, så lade jag inte så mycket mer energi på det då.
Jag satt också med flera andra kartläggningar att jag inte hade tid att fördjupa mig och jag hade ganska klart för mig att det fanns ett och annat som inte stämde.

Dels hade jag skrivit ett blogginlägg 2011-11-18 om verksamheter som jag menade att Jonas Häger var inblandad i (såsom bolagsföreträdare)
Och det tog inte ens en vecka från att jag skrivit blogginlägget innan Jonas Häger skickar mail till mig och berättar en helt annan story än att han skulle seglat jorden runt och levt på luft.

jh_internetswedenmail

Så dessa olika versioner av Jonas förehavanden verkade ju vara lite motstridiga..

Ett mailtips får mig sedan att titta närmare..

Men så får jag ett e-mail den 21:a februari som förändrar min inställning..
tipsmail

Mailet berättar om en maildatabas som är väldigt besvärande för bland annat VD:n för Lexbase och finns att läsa här:
http://www.svenskaskojare.com/lexbase/jonas-hagers-e-post/
och den aktuella maildatabasen finns fortfarande att ladda ner där.

Och jag vill understryka att jag inte på något sätt varit delaktig i eller till att e-maildatabasen publicerats publikt, utan endast fått vetskap om dess existens på ovan förklarade sätt.
Trots det så har jag tvekat huruvida jag vill vara delaktig i att sprida informationen ur den, då den högst sannolikt publicerats utan Jonas medgivande eller vetskap (Läs: hackats).
Men efter att jag övervägt för- och emot, så anser jag att innehållet är av allmänhetens intresse och har ett stort journalistiskt värde och att jag är en av väldigt få som besitter kunskap av att kunna sätta innehållet i rätt sammanhang för att ge allmänheten förståelse och kännedom. Vidare återpublicerar jag e-mailinnehåll som inte är av privat natur, utan direkt eller indirekt kopplade till juridiska personer (läs: bolag) och deras verksamheter (Läs: bluffverksamheter).

Och när Lexbase.se sedan en tid åter publicerats (något modifierad) och Lexbase menar att de står för transparens och nu sett över etiken i att bla publicera brottsoffer och vittnen och de skriver:

Vittnen samt brottsoffer är EJ sökbara
Vittnen och offer visas EJ, om domstol beslutat om sekretess
Personer under 18 år är EJ sökbara
Vi ansvarar för att ingen manipulering av data görs
Samtliga domar från de fem senaste åren finns i databasen, ingen censur

Lexbase  Etik och Policy

Men det stämmer inte – DET KAN INTE STÄMMA!
Nu har jag inget större intresse att gå igenom allt, men jag behöver faktiskt bara visa en enda skärmdump från Googles cache för att visa att det inte finns någon trovärdighet i de sista raderna.
För det går uppenbarligen att ”köpa sig bort” från Lexbase.se – Den här pdf-filen visar en person (namn och personnummer) som fanns sökbar och indexerades av Google 29/1 2014 – Det framgår att personen är svarande/tilltalad för bedrägeri vid Värmlands Tingsrätt 2010-01-25 (alltså mindre än 5 år sedan) och det står även med Målnummer.
Men samma person finns INTE sökbar i dagens version av Lexbase – vare sig på namn eller personnummer – alltså finns det en ”mutmån”/godtycklighet i innehållet på Lexbase.se, vilket i mina ögon gör detta än värre än många är medvetna om – en möjlighet att ”köpa sig bort från Lexbase.se”.
..och Lexbase.se är nu något som vår Justitieminister Beatrice Ask uppmanar 510 309 drabbade att polisanmäla, och sammantaget anser jag att det rättfärdigar min publicering av det här inlägget.

 

Lexbase – För att förstå innehållet i Jonas Hägers läckta e-maildatabas

För att förstå hur ORDENTLIGT insyltad Jonas Häger är i den organiserade internetrelaterade ekonomiska brottsligheten, så behöver jag göra en liten resumé över svunnen tid.

Jag började engagera mig i varningar av internetskojare för ganska precis 10 år sedan runt 2004, efter att ha följt och försökt förstå mig på dem i ännu ett par år och runt 2003-2004 så startade Domänskojare vid namn som Sellnet, Domänregistreringar Europa för att fortsätta som IT-verket och Svenska IT-registret för att sedan sluta som Naproxi och Ripex mfl.

Dessa företag och ännu fler verksamheter höll på under 3-4 års tid och jag klumpar ihop dessa då de hade gemensamma objekt som bolagsföreträdare, unika boxadresser, domännamnsinnehavare mm.
Personer som agerade bolagsföreträdare i det jag kommit att kalla för Sellnet-sfären var bland andra Daniel och Igor Belevitsch och Pierre Grundström.

Du kan även lyssna på ”Domänregistreringar” från ett samtal inspelat 2005 https://soundcloud.com/stiftelsen/domanskojare2005
Det som är ganska genomgående och som är viktigt att tillägga är att de allra flesta registeringar av det här slagt registreras med domänskojarens e-mailadress som kontaktadress för domänen.

Det kallas i domänbranschen för ”inlåsningseffekt” och är ett otyg, då det är den som förfogar över e-mailadressen som har möjlighet att ändra och administrera domännamnet. (därmed tvingas kunderna att betala mångfaldigt högre pris till bedragarna under utpressningsliknande former, för annars säljer dom ju domänen till ”den andra kunden”..)

Men det har också med sig att utomstående som du och jag kan få en bild över hur många domännamnsregistreringar som använder just de aktuella e-mailadresserna genom att via tjänsten domaintools.com göra en baklängessökning på e-mailadresser som är kopplade som domännamnsinnehavarens e-mailadess.
Och det fina med den tjänsten är att den inte bara visar aktiva domännamn som är registrerade just nu, utan också historiska registreringar.
http://reversewhois.domaintools.com/
Nu ska det sägas att domaintools inte tar med registreringar under alla toppdomäner, utan informationen för exempelvis .se och .nu är gömda bakom captcha (engångskoder) och registreringar för dessa toppdomäner kan alltså bara uppskattas utöver det som visas hos domaintools.com.

Igor Belevitsch och Pierre Grundström företrädde jämsides med domänskojarverksamheterna även omfattande Varumärkesskojari.
Varumärkesskojare bygger på samma upplägg som domänskojare och som innebär att de ringer upp företagare och påstår att ..de har en rysk kund som lämnat in en ansökan (alt. domännamn) om en varumärkesregistrering som är identiskt med företagarens företagsnamn och att de nu ringer för att erbjuda en förtursrätt till varumärkesregistreringen, men beslut måste ske omgående..)

Igor flyttar sedan ut dessa verksamheter i stora delar av Europa och fortsätter..
Detta beskrivs även i Internetguiden ”Stoppa domänskojarna!” som är skriven av Anders Nyman

Även Igors lillebror Daniel företräder omfattande domänskojarverksamheter, som verkar från Sverige och Spanien, men under ett US-registrerat moderbolag vid namn Inter Domain Solutions LLC, men då som svensk filial.

Under innan ovan verksamheter hann kallna så startades en ny ”sfär” upp som bygger på samma organisatoriska struktur som ovan (i det närmaste identiskt) och såklart samma bluffupplägg.
I denna sfär finns bolag som System Solutions SWE, Terrapro / Internova Strategi AB, Colvento AB, Westpoint Solutions AB, Princita KB, Ensidia Networks KB / IB Nätverksteknik KB, Cexxor AB, AP Factoring AB, MNL Invest AB och de är verksamma till runt slutet av 2012.
Återkommande bolagsföreträdare i dessa bolag och domännamnsinnehavare var bla Tomas Segerlund och Mikael Brundin.
brundin
Se bla
http://www.wn.se/t1037685-15-2.html?langid=1

Men innan ovan gruppering avtog så äntrade en ny sfär Domänskojarscenen med bolags- och verksamhetsnamn som Ecentera AB / Bizzno AB / Incorporated Economics & Laws Europe (IEL) AB d/b/a Bridge Production / Tengmart Produktions AB / bridgeprod.com som är aktiva idag med domänskojeri och internetkataloger (bluffakturor) och det finns flera kopplingar till tidigare ”generationer”.

Jag har sett dessa grupperingar som just systematiska ”generationer” av samma ”egentliga företrädare”, som endast har en på förhand uppskattad livstid, men inte längre än några års tid och under dessa år, så skiftas bolag, adresser och domäner, men med samma företrädare och inte en spänn i skatter eller ens vita löner.

”Generationsskiftet” innebär sedan att nya ”minipåvar” tar över – dvs de återkommande ”huvudmålvakterna”.
Det här har varit välgrundade teorier från min sida men något som jag uppskattat som helt omöjligt att bevisa utifrån, men det var fram till att Jonas Hägers maildatabas fick fötter – för nu kan jag det!

Vad jag också vill poängtera är att ovan bolag och verksamheter i första hand handlar om Domänskojare och varumärkesskojare.
Dessa bluffverksamheter har alltid varit det ”lilla” problemet i jämförelse med annonskatalogskojare och från ca 2006-2007 det som även kallas internetkatalogskojare aka ”Bluffakturor”.
De helt olika verksamheterna har dock gemensamma nämnare som att betalningsmottagare för bluffakturorna ..i många fall varit/är desamma och i dessa betalningsmottagarbolag sitter då en ”minipåve” enligt min tidigare beskrivning.

Därför behöver man inte mer än logiskt tänkande för att konstatera att flera till synes olika bluffverksamheter verkar under en egentlig företrädare eller ”överhuvud”.
Sen om denna egentliga företrädare eller ”överhuvud” handlar om en eller flera kriminella organisationer, en fysisk person eller en gruppering av personer överlåter jag för andra att bedöma, men konstaterar att detta är hierarkiskt organiserat.
Min egen bild av det ser ut ungefär så här:
kriminellstruktur

Men hur pass organiserat och omfattande och ”gammalt” tror jag också att det här inlägget kan ge en lite tydligare bild av, eller åtminstone berätta om hur mycket jag kan visa med hjälp av externa källor.

Den första ”generationen” som jag berättade om; ”Sellnet-sfären” använde framförallt webbadressen www.domanregistreringar.se som referens när de ringde och lurade företag, exempel på: ljudfilen ovan (där även telefonnumret 0200-33 12 00 tydligt anges) men de flesta registreringar som gjordes ”låstes in” med e-mailadressen ”registerinfo@email.com”
Och även om jag var ganska snabb med att ”norpa” domanregistreringar.se när den frisläpptes för några år sedan, så är det intressant att se att de inte helt släppt tanken, då en baklängessökning på ”+46.200331200” visar att de fortfarande står som innehavare för:
domänregistreringar.biz (xn--domnregistreringar-ntb.biz)
domänregistreringar.info (xn--domnregistreringar-ntb.info)
domänregistreringar.org (xn--domnregistreringar-ntb.org)

Registrant Contact Information:
Name: Patrik Boden
Organization: Domanregistreringar Europa
Address 1: Box 55528
City: Stockholm
Zip: 10204
Country: SE
Phone: +46.200331200
Email: registerinfo@email.com

Genom att kolla e-mailadressen ser vi att de snurrade ca 13 miljoner

registerinfo_email_com

Kontaktpersonen Patrik Boden är också mycket intressant, då han aldrig satt själv som företrädare i de skojarbolagen.
Däremot har han haft ett bolagsuppdrag i det sedan 2006 kursade ”P Bodén Kapitalförvaltning AB”.
Varför jag nämner det är för att en styrelse behöver utgöras av minst 2 personer och den andre i bolaget var

_Victor_ Charles Richard Reynolds med c/o-adressen:

c/o Beleritsch St Petersburg
TVERSKAJA 13
RU RYSSLAND

Spontant tror jag att ”r:et” är ett slarvigt handskrivet ”v” och att Victor står skriven på Igor Belevitsch’s adress i St Petersburg dit Igor ska ha ”utvandrat” 2004.
Igor har sedan dess verkat med webbsidor placerade på webbserver i Stockholm, men mot Europa.
igor1 igor2 igor3
Men verkar från december 2013 vara i full färd att rekrytera för att starta upp eländet i Sverige igen..
igor4

Victor Reynolds må vara skriven utomlands, men har flickvän och flera barn på Östermalm i Stockholm, och han företräder/ingår avtal i flickvännens aktiebolags namn.

Varför är då Victor Reynolds så viktig att ta upp?

Jo, för det är han som uppges vara den ”hemlige mannen bakom Lexbase” enligt DN.se och sedan som ”hjärnan” av Svd.se

Det är intressant att Bahnhofs VD Jon Karlung verkar bestämd på sin sak om att:
– Han var väldigt anonym och så men det var han som förde deras talan.

Och efter att Reynolds startade och under en period bedrev verksamheten KrediTel.com 2001 där han sålde kreditupplysningar till företag utan Datainspektionens tillstånd och efter att Patrik Bodens bolag gått i konken, så har Reynolds flygit under radarn – min och myndigheters. Och jag känner inte till mer eller ser annan inblandning i Lexbase.se:s verksamhet för Victor Reynolds, mer än vad SvD och DN skrivit i sina artiklar.

Men kikar man istället på Patrik Boden, så är han Facebookkompis med Pierre Grundström (vilket kanske inte är otippat), som var välanvänd målvakt såväl i varumärkesskojeri, domänskojeri 
men även som VD i HiFi Sat Sweden AB mest känd som bluffsajten e-outlet.se (men som även var delaktig i det falska uppköpet/maskinplundringen av Silverdalens bruk (runt 2006) då man kom över nånstans runt 13 miljoner.

Och Patrik Boden är även Facebookkompis med Raja Arlevin som dömts till 5 års fängelse för bluffakturor till ett värde av 102 miljoner (och det avser endast bluffakturor för ”annonsskojeri” dvs föregångaren till internetkataloger). Jag skrev några rader om det när Raja startade magasinet Skurk och Patrik Boden är också Facebookvän med Rajas bror Meraj Syed som efter att ha flytt skatteverket i Sverige och bosatt sig i Dubai där han fortsätter att bluffa svenskar med ”foretagskatalog.com”

Och Patrik är även FB-kompis med Tony Sjödin som fram till nyligen inte gjorde någon hemlighet med att han var/är en ”81 Supporter” och för den som inte känner till vad det betyder, så är det bokstav nummer 8 i alfabetet och nummer 1 i alfabetet. Alltså ”HA Supporter” eller ”Hells Angels Supporter”. Tony har suttit i ett 40-tal bolag som alla gått i konkurs med totalt 40+ miljoner i synliga skulder. Bland dessa finns LD International som sysslade just med internetkatalogsbluffar i olika skepnader.
Tony kommenterade för några år sedan ett inlägg jag skrev om Maksim Schantz beklagliga bortgång.

Jonas Hägers e-maildatabas

Men om vi nu istället vänder blicken mot Jonas Hägers läckta e-maildatabas så innehåller den ca 3000 meddelanden, som jag gått igenom och försökt plocka fram de som jag anser är av allmänhetens intresse.

Vi kan börja med ett hyreskontrakt som skickas från Victor Reynolds till Jonas Häger.

riddargatan
Hyreskontraktet avser andrahandsuthyrning för en 3:a på Riddargatan för 25 000:- i månaden för en annan hyrestagare.
Och det kan tyckas märkligt att Victor skickar ett kontrakt för påseende till 3:e part, såvida han (Jonas) inte är innehavare!?

AP Factoring

Tittar vi sedan på AP Factoring som var betalningsmottagare till bla domänskojarna Colvento och Westpoint Solutions som åtminstånde rullade 18 miljoner.
apfactoring18
..Så skickas flera anställningsavtal mellan Jonas Häger och en Daniel Mattsson, underskrivet av en ”Anders Pettersson” (som Jonas Häger och Daniel Mattsson ikläder sig att vara i ett flertal sammanhang).
apfactoring1 apfactoring2
Men i ett annat mail, så skickar Jonas med en lönespecifikation där han själv jobbar heltid (160 timmar) för AP Factoring.
apfactoring3

Princita KB

Jag har skrivit om Princita KB flera gånger  och i ett mail från Jonas till Daniel så skickas ett mail med 2 ljudfiler som avser Princita, som enligt Jonas sannolikt är manipulerade/redigerade och att han tror att 20 stycken är det pga att de övriga ljudfilerna är sparade i ett annat filformat.
princitaljudfiler
Och mailet ovan berättar även att IB Nätverksteknik ska fakturera Princita-bluffarna.

IB Networks

Och på tal om IB Nätverksteknik/IB Network så skickar Jonas ett mail till Daniel med den kompletta webbsidan.
ibnetwork

Ensidia Networks

inloggensidia

Jag har skrivit om Ensidia..

Ensidia Networks verksamhet som sedan fortsatte som [webhotell1.org] (WEBHOTELLET STOCKHOLM KB, 969747-5375)

JR Webdesign KB och WDG Media AB

Styrelseledamot i Ensidia (även i JR Webdesign, Princita KB, IT Exit i Stockholm) skickar mail till Jonas om hur dennes pappa upptaxerats 70 000:- pga av att Skatteverket uppmärksammat att pappan slussat/tvättat 150 000 pengar från två av ”Jonas Hägers skapade bolag” JR Webdesign KB och WDG Media AB..
vasquezskv

MNL Invest AB

Jag har skrivit om dem tidigare

Jonas får ett e-mail med login till MNL Invests webbsida/webbhotellsutrymme.
mnlinlogg
Daniel skickar ny adress för MNL Invest och uppmanar i annat mail att Jonas ska ”ta ap texter så länge”.
Med andra ord använda de texter som AP Factoring tidigare använde.
Jonas frågar Daniel ”vikken” av logotypeförslagen han gillar mest.
MNLloggaadress

Och jag kan avslöja att det blev en mix av logotyperna, för i ett annat mail så skickar Jonas den slutliga logotypen i orginalformat (Photoshops .psd)
logganriktiga
I ett annat mail skickas löneräkning till ”mnlinvest@gmail.com” från Jonas för bland annat framtagning av Ensidias och IB Networks hemsidor.
[Bild]

Och Daniel Mattsson företräder enligt leverantörsfakturor också MNL Invest.
danielmnl

WDG Media AB

Som jag berättade tidigare så är domänskojeri en förhållande vis liten bluffverksamhet i Sverige, och något som domineras av bluffkataloger på internet som det bluffas kring.
WDG Media är just ett sånt bolag och om ni kommer ihåg det inlägget som Jonas mailade mig om där Delusion Media var ett så seriöst bolag..
delusion

[Företagsinfo.se]

Den första verksamheten jag skrev om där var [Företagsinfo.se] som Jonas bedyrade att han inte hade något med att göra.
Yeah right.. mail mellan Jonas och en utvecklare berättar något helt annat.
Jonas skickar hemsidans alla bilder (även .psd-filer dvs orginal) samt ”registret”.. till utvecklaren..
foretagsinfobilder

[Företagstjansten.se]

Mail med tillhörande orginalbilder, adresser och direktiv..

foretagstjansten1 foretagstjansten2 foretagstjansten3

 http://www.forenadebolag.se/varningslistan/foretagstjansten-wdg-media/

IT-Kompaniet i Sverige KB

[sokdelen.se]

Skatteverket betalningssäkrar 285 000 från Sokdelen.se (IT-Kompaniet i Sverige KB).
I styrelsen hittas en Colombian med samordningsnummer och en kille som i februari i år dömdes till 5 års fängelse för narkotikabrott i Hovrätten..
Känns ju inte riktigt som att de är de egentliga företrädarna för verksamheten, speciellt inte om man ser till den tredje bilden här nedanför där Jonas Häger skickar inloggningen till sokdelen.se till utvecklaren.. med ett användarnamn som ska se ut som en e-mailadress som tillhör Johan Uran – Colombianen i styrelsen..

sokdelen1 sokdelen2 sokdelen3 sokdelen4

Avslutning och summering

Nu finns det en hel del annat som man skulle kunna ta upp, men jag har inte för avsikt att gå utanför vad jag hade för avsikt med det här inlägget
– göra tydligt att personerna och verksamheterna bakom det godtyckliga innehållet på Lexbase.se inte är något som man/du/jag VILL stödja med en krona, utan precis tvärtom!

Nu har jag kännedom att såväl Polisen, Skatteverket och även grävande journalister inom en av Public Service-kanalerna fått samma information som jag fått tillgång till – om de väljer att agera har jag ingen vetskap om, men med det här inlägget ser jag att jag bidragit till att informera min omgivning.

Om man skulle pröva sig på att göra en liten summering först genom att köra lite uppskattade omsättningar på domänskojeriet, så har vi 52 + 53 + 13 =118 miljoner som vi med enkel matematik kan hitta.
Till det kommer de glömda toppdomänerna, varumärkesbluffarna i hela Europa och internetkataloger ”en masse”!!

omsattning_colvento interdomainsolutions_omsattning registerinfo_email_com

 

För den som vill läsa mer om internetrelaterade bedrägerier, så kan jag rekommendera detta inlägg.

Related Articles

7 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • glömaldrighäger , onsdag 4 juni 2014 @ 2:34

  Tack!Hoppas att det leder till att dessa gossar till slut får sitt straff,men det är tveksamt.

  /GAH

 • Migo , onsdag 4 juni 2014 @ 7:43

  Bra jobbat! Myndigheter/media måste reagera på detta nu, annars är de dumma i huvudet.

 • Paul , onsdag 4 juni 2014 @ 21:23

  Hatten av!! Mycket intressant läsning. Följer nu Hägers öde med MYCKET STORT nöje.

 • Karin Holmqvist , torsdag 5 juni 2014 @ 11:04

  Tack Peter för att du lagt ner all denna tid och kraft för att vi ska få veta hur det ligger till. Tack också för vaccinet – nu kan vi väl inte lockas lägga pengar här när skvallernyfikenheten blir stor – det blir billigare på alla sätt med den vanliga skvallerpressen.

  Låt oss hoppas att tradmedia tar över stafettpinnen

 • Ingemar , fredag 6 juni 2014 @ 8:31

  ”Låt oss hoppas att tradmedia tar över stafettpinnen”

  Okej tradmedia är inte det du läser på nätet i alla fall, jag tror med andra ord inte att dessa medier kommer ta över staffetpinnen.

 • anonym , fredag 27 juni 2014 @ 18:50

  Fantastisk artkel, och stor eloge till dig som har skrivit den. Lexbase och dess grundare är riktigt vidriga, och förtjänar att hängas ut på samma sätt som de själva hänger ut människor. Folk betalar trots allt pengar till företaget. Deras kunder har rätt at få veta vilka typer det är som de gör affärer med. Så tack!

 • […] Jonas Häger har även fått kritik för sina tidigare förehavande. Webbsidan Internetsweden har en lång artikel […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *