Hittaforetagen.com-sfären är de värsta bedragarna vi har i Sverige!

[sws_red_box box_size=”537″]Sällan har jag varit i så stort behov av dig som läsare som jag är nu.

Med överhängande risk om att den här bloggen inom kort kommer att utsättas för en överbelastningsattack, precis som Svensk Företagsförenings hemsida är, så ber jag dig som läsare att hjälpa till att sprida detta inlägg.

..eller iallafall länka till TV-inslagen, så att busarna inte lyckas kväsa våra varningar.

Jag har tidigare valt att inte publicera nedan 3 TV-inslag av anledningen att jag inte vill riskera att ”norpa” trafik från exempelvis www.svenskforetagsforening.se som bidragit till inslagen i SVT Sydnytt. Men då jag nu fått veta att de YTTERLIGARE en gång ( det har skett 2 gånger tididigare) blivit utsatta för en överbelastningsattack (DDOS) mot sin webbplats, så publicerar jag det här.


OBS – Jag har idag 3/11 2011 registrerat busarnas tidigare domännamn [hittaforetagen.se] och leder domänens besökare till detta inlägg med avsikt att varna och informera
— 

Tidigare har Svensk Företagsförening först blivit uppringda och varnade för att ”om ni inte tar bort inläggen om oss, så..”  för att sedan under veckolånga attacker haft sidan nere. Detta för att de publicerat ljudfiler och varningar för … kan ni gissa vilka?

Just det:   Svensk Företagslansering  / hittaforetagen.se/.com / allaforetagen.se/.com / Dinlokaladel och alla andra domänadresser och bolagsnamn de använder.

Jag har tidigare skrivit om denna sfär av bedragare:

Varning för skånska bedragare (Observera – omfattande gräv)

Är alla busar från skåne samma gäng? 

Busarna från Skåne – uppföljning 

SVT Sydnytt har för en dryg vecka sedan gjort en liten serie inslag om just dessa bedragare i centrala Malmö som gör livet surt för näringsidkare i hela Sverige.

 

SVT Sydnytt Tisdag 11 oktober

SVT Sydnytt Onsdag 12 oktober

SVT Sydnytt Torsdag 13 oktober

Jag hoppas på din spridning, delning, retweet mm.

Läs mer här

Related Articles

23 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • […] Läs hans inlägg här, det är ett myc­ket impo­ne­rande gräv Peter gjort. Jag är glad att Peter job­bar på .SE, även om jag tror att poli­sen hade varit mer för­tjänt av hans kompetens. […]

 • Martin , tisdag 25 oktober 2011 @ 20:40

  Fick ett telefonsamtal från ett företag som påstod sig heta EBG AB. Telefonnumret de angav hittade jag på en obskyr site allaforetagen.se. Kommer att få en faktura på 23000:- +moms inom några dagar. I bakgrunden hörde jag flera röster som lät som om de pratade i telefon. Vi är många som drabbas…

  Hittar att Schulze, Jimmy Andreas Kim nu står som ägare till EBCG, European Business Group Center AB med orgnummer 556814-6178. Just det orgnumret finns angivet på allaforetagen.com.

  allaforetagen.com finns registrerat hos domänregistratorn Loopia. Webhotellet de använder sig av nu är hosteurope.de. Det telefonnummret de ringde mig med är Telenor operatör.

  ———————

  Hej Martin,

  Det stämmer nog väldigt bra med vad jag fått fram. Jag skrev en uppföljare om deras nya ”kostym” och kopplingarna bakåt https://www.internetsweden.se/busarna-fran-skane-uppfoljning/

  Bestrid fakturan och polisanmäl!

  Mvh

  Peter Forsman | internetsweden.se

 • Martin , tisdag 25 oktober 2011 @ 21:20

  Jag ringe polisen.
  De bara suckade och hänvisade till konsumentverket och svensk företagsförening samt anvisade mig till att bestrida fakturan. Nu har jag inte fått fakturan ännu, men absolut, jag kommer att bestrida fakturan.
  Tittade på avsnitten från sydnytt och önskar att det gjordes ett helt program om detta i riks-tv.
  Läser din uppföljning nu.
  Alla drabbade borde kontakta domänregistratorer, webhostingföretag och telefonbolag och protestera.
  Ta bort infrastrukturen för dem!
  ——————
  Polisen är skyldig att ta emot anmälan – dessutom är det direkt tjänstefel av polismannen ifråga att anvisa till Konsumentverket (som endast KAN/FÅR hjälpa privatkonsumenter), medan denna typ av busar uteslutande riktar in sig på näringsidkare (som inte har motsvarande skydd som privatkonsumenter har).

  Men det är tråkigt nog den nivån det ligger på.. Jag rekommenderar dig att läsa mitt inlägg: https://www.internetsweden.se/statens-svek-mot-svenskt-foretagande/

  Dessvärre så finns det oftast ingen möjlighet för registrarer och hostingföretag att ”kicka ut” (ytterst få aktörer har det inskrivet i sina villkor) och detsamma gäller för teleoperatörer. Vanligtvis brukar det dessutom vara frågan om kontantkort.., så dessa lever ett tag, tills de ligger ute på alla varningslistor mm, då köper de nya laddningar kontantkort och fortsätter..
  Jag har via min roll hos min arbetsgivare stängt ner ca 60 domäner för verksamheterna http://www.driva-eget.se/okanda-hittaforetagen-far-domaner-stangda-9680767 men det lär komma nya, så länge polisen motar bort anmälningarna, så att de inte ens hamnar i statistiken..

  Det är tragiskt..

  Peter Forsman | internetsweden.se

 • Martin , tisdag 25 oktober 2011 @ 22:02

  Jag kanske är naiv, men jag inbillar mig att även Loopia, hosteurope.de och telenor åtminstone diskuterar åtgärder om flera samstämda klagomål kommer in.
  Om man betänker att en bluffaktura är på 10000:- innebär det att ”någon” kan ”jobba” i 20 timmar per betalande ”kund” och ändå gå med ”vinst”.
  Någonstans borde det finnas möjlighet att fördyra obskyr verksamhet av detta slag.

  // Martin
  ———————
  Dessvärre behöver jag meddela dig om en viss nivå av wishful thinking.. vad gäller domännamn såsom .se-domäner, så står de ansvariga gentemot min arbetsgivare, som i vår tur lyder under Toppdomänlagen (2006:24) http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=3911&bet=2006:24 som inte ger utrymme för att handla efter eget tyckande.
  Vad gäller hostingbiten så regleras det i §7 https://www.loopia.se/pdf/loopia_allmanna_villkor.pdf och innehåller inte skäl för uppsägning, vad gäller verksamheter som inte är fastställda som olagliga (domslut). Domslut kan inte uppnås om inte polisanmälan görs och som leder till förundersökning som leder till åtal..så det är ett ekorrehjul.
  Vad gäller kontantkorten, så kan jag inte svara på, men ser det som osannolkit att en operatör ”godtyckligt” utan lagstöd skulle kunna ”döda” ett abbonemang (oavsett avtalsform)..
  Och jag vet inte heller hur tyska hostingföretag ser på eller kan göra något åt saken, men finner även det smått otroligt .. utan lagstöd.
  Återigen så vill jag i brist på polisens vilja och kompetens påstå att det här är lösningen: https://www.iis.se/blogg/nationell-varningslista-for-att-minska-natbrott

  Peter Forsman | internetsweden.se

 • Martin , tisdag 25 oktober 2011 @ 22:37

  Erkänner härmed att jag vidtagit onödiga åtgärder.
  Det finns altså ingenting man kan göra för att ta verktygen ifrån dem.
  Tack för det du nämnde om polisen, och skall upprätta en anmälan så fort fakturan kommer. Och naturligtvis bestrida densamma.
  Detta verkar hittils vara det enda man kan göra.

  Har dock en blåögd naiv önskan om att parasiter borde placeras där parasiter inte orsakar skada.

  Tack för en mycket informationsrik (aningen rörig) site.

  // Martin
  ——————————
  Nej jag är ledsen att behöva ge dig rätt i att det inte finns tillräckliga verktyg idag och att det också är orsaken till att Skatteverket är de enda som är lyckosamma i sitt jagande, men även det tar för lång tid.
  Och fram till den dag som våra politiker tar sitt ansvar och polisens har kunskap och prioritering att stävja dessa brott, så ser jag inget annat än att varna och informera om verksamheterna.
  Den enda ”tröst” från myndighetshåll jag får (ser) är den jag får av ”creeper” som redogör för myndigheternas besök och vad de läst http://gnuheter.com/creeper/site/www.internetsweden.se
  men steget till att det ska ske någon förändring, vågar jag inte hoppas på för mycket..

  Jag beklagar att du uppfattar bloggen som rörig, och det är något jag gör mitt bästa att förbättra mest hela tiden, både vad gäller inläggen, utformningen, layout och grafiska element.
  Men med tanke på att jag är ”hobbybloggare” så famlar jag mig fram.. ser dock positivt på att du uppfattat viss information som lärorik i allafall..

  Peter Forsman | internetsweden.se

 • Martin , tisdag 25 oktober 2011 @ 22:57

  Tack och tack igen!
  Jag menade inget negativt i parentesen. Det är lätt att bara förirra sig in i artiklarna och inte hitta ut. Lite som en djungel faktiskt. Finns ingen anledning att organisera det alls.

  Tack igen!

  // Martin
  —————
  Jo jag är medveten om att många ”grävande” inlägg kan bli förvirrande, men som du ser är det ofta en hel del källhänvisningar åt olika håll och varje gräv består oftast om flera gånger mer material, men som jag försöker stöpa i någon form av röd tråd, så att det blir hyfsat läsbart – ibland lyckas jag bättre än annars..

  Tack för feedback!

  Peter Forsman | internetsweden.se

 • Gunnar , torsdag 27 oktober 2011 @ 5:40

  Förstår inte hur du kan samarbeta med [E D I T E R A T], har du kollat upp deras bakgrund samt hur de jobbar med sin försäljning av sina s k tjänster?

  ————–
  Hej Gunnar,
  Jag har god kännedom om deras verksamhet och de flertal misskrediteringskampanjer som riktats/riktas mot dem – har du?
  I det fall du ämnar svara på det, så gör det helst med rätt namn och e-mail, så att ditt svar blir mer trovärdigt och jag slipper misstänka att du har eget intresse i att ifrågasätta deras verksamhet…

  Peter Forsman | internetsweden.se

 • Martin , tisdag 1 november 2011 @ 17:23

  Hej!
  Återkommer angående mina tidigare poster.
  Jag har ännu en vecka senare inte fått fakturan.
  Kan det finnas risk för att höga vederbörande sitter
  på densamma och bakdaterar utskicksdatum så att
  det skall se illa ut när jag protesterar?
  ————————–
  Det har jag ingen uppfattning om eller vetskap om, men när det gäller dessa bolag så finns det all anledning att misstänka allehanda fulknep.

  Peter Forsman | internetsweden.se

  // Martin

 • Örjan , onsdag 2 november 2011 @ 10:37

  De ökända bedragarna bakom websajten http://www.hittaforetagen.com har fram tills nyligen haft ett falskt reklaminlägg för bythjul.com på sin sajt (troligtvis för att verka seriösare genom att ge sken om att seriösa företag annosera där).

  Jag påpekade/frågasatte detta genom ett majl till Bythjul Norden AB varefter denna reklam snabbt försvann från http://www.hittaforetagen.com. Tyvärr ersattes den istället av en lika falsk Apollo reklam.

  Jag har nu även informerat Apollo om att de syns hos dessa oseriösa/kriminella gynnare.
  ———————-
  Tack Örjan för att du kontaktar Bythjul/Apollo!
  Jo, det är såklart avsett som ”trovärdighetsförstärkare” för bedrägeriet, men som du ser så är bilden inte ens länkad till Apollo (via något affiliateprogram), vilket hade varit naturligt i det fall någon typ av samarbete verkligen fanns.

  Jag kan se att Apollobilden http://www.hittaforetagen.com/images/pages/apollo.jpg är skapad 31 oktober http://www.hittaforetagen.com/images/pages/
  Och jag ser också att kan komma att bluffa med om att de är Google Adwords kvalificerade http://www.hittaforetagen.com/images/google-gap-qualified-logo-100.gif

  Vi får väl se vad som kommer härnäst.

  Peter Forsman | internetsweden.se

 • Urban Isberg , onsdag 9 november 2011 @ 14:14

  Hej Peter!
  Tack för ditt engagemang, Keep on digging!!
  —————-
  Tack Urban för din uppmuntran – den uppskattas!

  Peter Forsman | internetsweden.se

 • Martin , fredag 11 november 2011 @ 19:42

  Nu dök fakturan ner.
  Siffrorna stämmer dock inte med vad de sa.
  Misstänker att de har annat i kikaren.
  De bifogade även ”kopior” på ”tidigare utskickat material” kanske för att ”styrka” vad de säger.

  Peter:
  Vill du ha kopior på materialet?
  ————————

  Hej Martin,
  Ja jag tar gärna emot lite kopior på info@internetsweden.com

  UPDAT: Jag har nu tittat igenom kopiorna och jag måste säga att de har lagt ner en hel del arbete på att förfalska samtliga dokument – liksom vem tror dom att dom kan lura..?

  Saken är att de först hävdar att ”du har rätt till [www.txxxxx Dxxx.se] – men sen helt plötsligt så ska du ha ingått avtal för [www.dindomän.se] (en domän som jag förövrigt mycket väl känner till innehavaren av och att den variit i dennes ägo sedan 2003 – och det är inte du).
  Men det mest komiska kommer ändå när jag läser överst på villkoren, där det framgår att det är på http://www.allaforetagen.com..

  I detta inägg https://www.internetsweden.se/busarna-fran-skane-uppfoljning/ för mindre än en månad sedan (18 okt), så berättar jag att

  Name………: Svenskföretagförening since 1995
  PostAddress..: Box 5139
  PostCode…..: 20071
  PostArea…..: Malmö
  Country……: SE
  Phone……..: +46.101010422
  Fax……….:
  Email……..: svenskforetagforening@gmail.com

  Fejkuppgifter… men sen kan vi se från http://who.is/whois/allaforetagen.com/ att uppgifterna är uppdaterade 2011-10-20 .. hehe vilka klåpare.

  Peter Forsman | internetsweden.se

 • Martin , fredag 11 november 2011 @ 23:08

  Hej igen!
  Efter en del letande vart jag skall maila mina bestridanden kom jag fram till två möjliga mailadresser:
  info@allaforetagen.com
  annonskundtjanst@gmail.com

  Jag skickade till båda, men det var först när jag skicade till den andra som jag fick ett maskinsvar:

  Tack för ert Mail, Vi återkommer så fort vi tilldelat ert ärende till en av våra kundtjänst medarbetare! Ringer vi inte upp er inom 24h, Ring in oss!
  Inkorgen

  info@foretagslansering.com
  22:54 (11 minuter sedan)

  till m*****.a******.
  -Där annonser blir affärer

  Det går ej att besvara detta meddelandet.

  Med Vänliga Hälsningar

  Kundtjänst
  ———————-
  Ring in oss??

  Med andra ord får du ett vanligt auto-reply genom gmail – patetiskt!

  Peter Forsman | internetsweden.se

 • Christian , måndag 21 november 2011 @ 22:25

  Bra artikel! Farsan råkade ut för dessa nu idagarna precis samma manus som man hör här. Kämpa på med att informera om buset!
  ————-
  Tack Christian – jupp det finns all anledning att fortsätta..

  Peter Forsman | internetsweden.se

 • Catarina , torsdag 24 november 2011 @ 17:50

  Hej !

  Vad bra att ni jobbar med detta. Jag har, för någon timme sedan, blivit uppringd av dessa. Efter 45 min av hotande och otrevliga toner blev jag lurad igen. Jag vågade inget annat än att teckna ett uppsägningsavtal som de sa. Nu sitter jag och bankar pannan i bordet när jag inser hur dumt det var. Men jag kan säga att jag vågade inget annat, jag har inga 24ooo kr. Kommer detta ”avtal” ligga mig i fatet? Jag säger iafs i inspelningen ”hur kan jag säga upp ngt som jag inte har tecknat från första början”
  När jag pratade med polisen sa de att jag bara skulle skicka tillbaka fakturan.
  Jag tycker att detta är obehagligt.
  ———————–
  Hej Catarina,

  Du bör bestrida fakturan när den kommer, anmäla till Svensk Handel http://svenskhandel.se/Varningslistan/Tipsa-oss/ OCH anmäla till Polisen http://www.polisen.se/Gotlands_lan/sv/Utsatt-for-brott/Olika-typer-av-brott/Bedrageri/

  Peter Forsman | internetsweden.se

 • Roger , lördag 3 december 2011 @ 11:38

  hittaföretagen.se har under inkassobrevens tid ändrats till hittaföretagen.com och har skickat Inkasso nr 4 fyra gånger! För en vecka sedan ringde en kvinna och meddelade att ärendet är borttaget från domstolen och direkt sänt till Tingsrätten för konkursansökan då jag inte kunnat betala min skuld, vem vill betala för luft? Hittaföretagen.se har inte ens haft orken att lägga ut mitt företag på deras sajt…
  ———————-
  Hej Roger,
  Jo busarna fick .se-adreseerna nedstängda den 18/8 http://www.driva-eget.se/okanda-hittaforetagen-far-domaner-stangda-9680767 och var snabbt uppe under .com, men sedan har de som du säger bluffat med bla Domstolsverkets logotype, vilket inte uppskattats https://www.internetsweden.se/blufforetaget-lansdelen-norden-ab-anmals-av-domstolsverket/ – bestrid allt elände från dem, för precis som du skriver så är allt bluff och du får ingenting för dina pengar..

  Peter Forsman | internetsweden.se

 • Sören , söndag 4 december 2011 @ 12:55

  Lägger upp en länk på min Facebook-sida när jag har blivit drabbad själv. Tack för ditt arbete Peter!
  ————————
  Hej Sören och tack,
  Jag hoppas att det löser sig för dig – bestrid!

  Peter Forsman | internetsweden.se

 • Patrik , onsdag 4 januari 2012 @ 21:01

  Hej Peter.
  Jag måste bara få berömma ditt engagemang i dessa busarnas framfart.Jag har fått många samtal från dessa skojare och många fakturor som även blivit betalda.Jag har tagit hjälp av en seriös web byrå här i malmö som har hjälpt mig att bestrida alla deras fakturor med hotbrev från sveriges domstolar och kronofogden inklistrade och kopierade på ett färgglatt A4 papper.Först blir man livrädd sen efter att jag lämnat över pappret till min web byrå bestrider dom allt.Då ger dom upp.När dom ringer och hotar och är aggresiva meddelar jag bara att dom skal ringa min web byrå och ta diskusionen med dom.Och sen hör man aldrig av dom mer.
  Mvh Patrik
  ———
  Tack Patrik!

  Peter Forsman | internetsweden.se

 • […] i Sverige AB (hittaforetagen.se) har skickat kravbrev till småföretagare och krävt dem på pengar för marknadsföring på en […]

 • Leo , torsdag 10 maj 2012 @ 15:02

  Skåne som centrum för skojarna? En lång tradition tydligen. På 50- och och 60-talet fanns en radda postorderskojare i Helsingborg och Malmö. Varor såldes under falska förespeglingar.
  ———-

  Umm du vet inte hur rätt du träffar! Vad tror du att de skojarnas barn sysslar med idag?

  Peter Forsman | internetsweden.se

 • […] även jag har beskrivit den bluffbolagssfären som de värsta skojarna vi har i Sverige – och så menar jag att det fortfarande […]

 • Aki , torsdag 13 september 2012 @ 10:21

  Lägger in en tråd här och nu. Blev inblandad i Hittaforetag.com bluff förra året. NU idag ringer en man: MIkael Svensson från FINNDITTFORETAG.SE och kör precis samma upplägg: ”nu har vi haft dina företagsuppgifter på vår hemsida i ett år och i dec kommer slutfakturan på 4000 och nu spelar vi in din röst”. Jag tog det lugnt och sannsat, pratade ner honom och han försäkrade att jag inte längre var en kund hos dom. Har aldrig vart det heller… VARNING!!!!/Aki

 • […] sistnämnda bolaget; ”Företagslansering Sverige AB” den busen som stod bakom ”hittaföretagen.se” Där har det nu blivit en fällande dom mot en av målvakterna och där åtal mot […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *