Ny tjänst hos .SE

.se - Sveriges bästa adressNytt RSS-flöde på internet http://www.se/

.SE tillhandahåller nu ett RSS-flöde från http://www.se/ som presenterar vilka domännamn som frisläpps dagen efter.

Endera hittar du flödet i adressfältet på http://www.se/ eller via direktadressen http://www.se/rss_-_morgondagens_lediga_domaner.xml

Förutom domännamnet, så visas registreringsdatum för tidigare innehavare av domännamnet och varje domännamn är även direktlänkat till en registrarlistning, så att den intresserade själv kan klicka sig vidare för registrering hos önskad registrar.

Eftersom tjänsten är under utvärdering, så uppskattas kommentarer extra mycket!

Related Articles

11 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Christian Bolstad , fredag 19 mars 2010 @ 14:16

  Wow, vilken oväntad tjänst – kan tänka mig att förslaget inte har varit helt okontroversiellt. Jag har inte alls koll på snapbackscenen längre – är det en fast tidpunkt för släpp eller sker fördelningen slumpvist över dagen?

 • Internet Sweden , fredag 19 mars 2010 @ 14:21

  @Kers,
  No comments 🙂 det är en fast tidpunkt klockan 5.00 på morgonen som frisläppningen startar. Men det ligger ju i linje med .SE´s policy i övrigt att tillgängliggöra alla lediga domännamn för alla som är intresserade att registrera dem.
  Denna data har funnits tillgänglig sedan tidigare, men inte presenterad på detta sätt.

 • Christian Bolstad , fredag 19 mars 2010 @ 14:32

  Även om datan varit publik så är ju sammanställningen och presentationen något nytt som onekligen stödjer andrahansmarknaden (och samtidigt pressar folk att förnya sina domäner eftersom det blir så tydligt att någon annan kan snappa den om den väl expirar). Det har ju inte heller varit möjligt att storskaligt sammanställa registreringsdatum utan att bryta mot IIS policy för whois-uppslag.

 • Internet Sweden , fredag 19 mars 2010 @ 14:48

  @Kers
  Jag känner väl till att det funnits ett ständigt återkommande önskemål om bla detta.
  Och jag vill poängtera att om en förnyelse inte betalas till en registrar, så förfaller domänen (expire) och får ett aktivt expiredatum en tid fram i tiden, därefter deaktiveras domänen under 60 dagar, sedan går domänen in i Quarantine, med frisläppningsdag random 5-25. Pga av ovan tidsaxel, så ligger varje domän deaktiverad i MINST 60 dagar och varje innehavare kan åter förnya ett domännamn fram till att det hamnar i statusen karantän.

  Men jag håller faktiskt inte riktigt med dig om att detta skulle stödja andrahandsmarknaden, utan kanske snarare tvärtom. Detta eftersom det ger fler möjlighet att nyregistrera frisläppta domännamn.
  Något som kanske varit ”mer insatta, större” domännamnsinnehavare förunnat tidigare.
  Så jag väljer nog hellre att se det som att .SE gör det möjligt för fler att hitta domäner.

  //Peter

 • […] Shared Ny tjänst hos .SE | Internet Sweden om domäner och annat. […]

 • Christian Bolstad , fredag 19 mars 2010 @ 16:47

  Känner att det är på plats med ett förtydligande: med begreppet andrahandsmarknaden så begränsar jag mig inte till de traditionella aktörerna i snapbacksvängen utan ser snarare att den blir allt med vidgad i och med detta initiativ. Vi tycker i alltså samma sak, i princip 🙂

 • Johan / City Network , lördag 20 mars 2010 @ 6:13

  Snyggt! Helt klart ett bra steg – ge fler tillgång på enkelt sätt! Gynnar alla och gör det mindre ”grått” bland alla dessa domäner som släpps.

 • Fredrik Näs , lördag 20 mars 2010 @ 23:48

  Ursäkta att jag svär, men fyfan vad uppskattat det här är av oss på http://www.domainz.se, vi kommer att inkludera detta som sökbar funktion i vår domäntjänst 🙂

 • Johan / City Network , söndag 21 mars 2010 @ 6:34

  Klockrent Fredrik. Blir utan tvekan en tillgång på domainz.

 • 1Anders , söndag 21 mars 2010 @ 16:46

  Verkar inte som att listan har uppdaterats idag?

 • Internet Sweden , söndag 21 mars 2010 @ 22:39

  @Anders – Tack för passningen, jag var inte medveten om det själv, men meddelade detta till rätt kanal, så nu ska det vara löst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *