På blocket.se finns det minsann möjligheter

Jag besökte Blocket.se idag eftersom jag hört att blocket.se har blivit så knussliga med vad de släpper igenom, i sin manuella hantering av oseriösa annonser.

Fastnade vid ”Populär företagskatalog” för 20 miljoner.. och följande står att läsa:
————————————————————————————
www.skånedelen.se Populär söktjänst till salu. Väldigt lönsam.
Sajten har idag ca 60 000 tusen betalande kunder. omsätter ca 6-7 miljoner årligen.
Sökmotor och domännamn ingår i priset.
kontakt sker via telefon.
————————————————————————————

Umm, 20 millar är ju en del, så jag kikar lite på vem det är som säljer och hittar ”Svenskmedia Öresund AB”
http://www.allabolag.se/5567709059/verksamhet

Hmm aktiebolag, det bådar ju gott, så jag går in på sidan och kikar lite och finner snart att skånedelen.se är 1/22:e del av http://www.länsdelen.se/site.php?p=0

Undrar lite grann varför man styckar av en så väl väl fungerande och lönsam katalog med 60K betalande kunder.

Man kan ju gissa sig till att ”Svenskmedia Öresund AB” värderar hela länsdelen.se till 440 miljoner och det går väl då att gissa sig till att dom totalt har 1 320 000 betalande kunder i hela länsdelen.se

Det som dessutom gör det mest intressant är att domänen [skånedelan.se] registrerades 2009-01-20 och bolaget registrerades för moms 2009-04-10 medan försäljningsannonsen publicerades 2009-08-09, vilket gör att dom växt från 0kr till 440 miljoner på 4 månader, eller 110 miljoner per månad.
Vilken raket!!

Det är ju så man bli blå av avund, nu i dessa finansiella kristider så är det trots allt kul att se entrepenörer som det går så bra för.

Jag är rädd att jag själv inte har råd, men får önska lycka till med försäljningen och en liten ”golfclap” tillägnad blocket.se för sina ansträngningar..

Det här inlägget fick en småmunter uppföljare här

Skrivet av:
Peter Forsman / Internet Sweden

Läs mer här

Related Articles

10 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Marcus Westberg , söndag 23 augusti 2009 @ 2:25

  Det där är orimligt. Det är ingen som har budget för ett sådant projekt. Lyckost den som får den. Du borde ha tipsat om KebabBloggen.se istället som också säljs på blocket för 77 papp: http://www.blocket.se/stockholm/Kebab_Kebabloggen_se_23126186.htm?ca=11&w=3 En bra investering för matälskare.

 • internetsweden , söndag 23 augusti 2009 @ 14:20

  @Marcus Westberg – Jag vet inte om du förstod ironin i mitt inlägg eller inte.

  Jag tror alltså inte på allvar att sidan skånedelen.se från dag ett haft en konstant tillströmning om 500 betalande kunder varje dag sedan startdatum, som var och en betalat 19 444:- ex moms var.

  Nej jag skulle nog säga att om om inte riksdelen.se omsätter mer än 44 miljoner per år (efter flera år i branschen)http://www.allabolag.se/5567051890, så är sannolikheten att länsdelen.se skulle omsätta det tiodubbla efter fyra månader..hmm..”mindre trovärdigt”.

 • Martin , söndag 23 augusti 2009 @ 19:45

  Ja det finns ju gott om lyckosökare på Blocket .. haha.. denna var en av dem ”bästa” hittils.

 • Anders Larsson , fredag 28 augusti 2009 @ 7:29

  Ni borde verkligen skaffa er var sin flickvän eller ett jobb..

 • internetsweden , fredag 28 augusti 2009 @ 9:29

  @Anders Larsson – Tack för omtanken, men jag är gift sedan många år och jag skulle gissa att varken min fru eller mina tonårsgrabbar skulle uppskatta att jag skaffade mig en flickvän. Lika lite skulle de uppskatta om jag skaffar mig ytterligare ett jobb.

  Är det måhända ett sammanträffande att jag spårar ditt IP till Malmö? 😀

 • […] För en tid sedan skrev jag om att skånedelen.se var till salu för ynka 20 000 000:- […]

 • Timo , lördag 2 januari 2010 @ 0:08

  Populär företagskatalog? Vad baserar man det på? 60 000 betalande kunder tror jag inte ett dyft på. Sedan tycker jag priset är extremt komiskt, 20 miljoner kr?!!? Haha! Jag fick mig ett gott skratt när jag läste detta. Ja, 440 miljoner, så djupt tänkte inte jag i värderingen. Det är ännu värre. Hela bolaget verkar inte omsätta mer än 8 miljoner. Ägarna verkar vara ett gäng som även ägt katalogen Hittaföretag.se som figurerat på varningslistan ett tag enligt företagsforum.

 • 4Anders Larsson , onsdag 24 februari 2010 @ 14:39

  Ni borde verkligen skaffa er var sin flickvän eller ett jobb..

 • Bojkotta Blocket! , söndag 31 oktober 2010 @ 11:24

  Jag förstår mig inte på svenskar som ids betala för någonting som annarstädes är gratis – http://www.marknaden.ax/objects.con?region=1. Varför fylla på kassakistan hos norska Schipsted koncernen åt detta Psykopat gäng som handhar den dagliga driften på Blocket.se? Allt som oftast så väljer de att mordhota besökare med att ändra namnet under de profiler som publiceras under ”Mötesplatsen” till ”PangPang” eller ”Kan”. Vem i fridens dar kallar sig förresten för ”PangPang” eller ”Kan” då man söker en partner via Mötesplatsen?

 • […] bryter mot Svensk lag? (1484)Allabolag.se har blivit mer – igen! (1435)Källkritik (1358)På blocket.se finns det minsann möjligheter (1328)De 5 värsta busarna just nu (1317)Trolldemokrati på nätet – Sverigedemokraterna […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *