SVT Plus intervju om kartläggningen av Fabriksoutlet.com – extended version

En längre intervjun med mig (knappt 5 minuter) Det är alltså inte samma som sändes i SVT Plus 17/2 21.00 del 3 av 18

Related Articles

10 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • […] SVT Plus intervju om kartläggningen av Fabriksoutlet.com – extended version är en post av: Internet Sweden om domäner […]

 • Fredrik , fredag 18 februari 2011 @ 8:36

  Jag såg inslaget, du gjorde ett bra intryck. En stor eloge till din iver och ork att granska bedragare.

 • Internet Sweden , fredag 18 februari 2011 @ 11:28

  @Fredrik – Tack det uppskattas!

  Fick precis höra siffran om att Svenskarnas köp från utländska siter ökade 67% under 2010, vilket STARKT talar för att behovet av granskningar även kommer att öka.

  Därför känns det MYCKET frustrerande att höra polisens verklighet i inslaget. Eftersom i det fall brottsbekämpare inte tänker om och lär sig kunna säkra relationer på internet, så kommer Internet vara HELT LAGLÖST om ett par års tid.

  För om Polisen inte förstår att det finns mer än ett sätt att säkra bevis och därför lägger ner förundersökningar vid första bästa motgång, så läggs anmälningar ner redan innan de kan presenteras uppåt i hierarkin och det vore helt förödande.

  //Peter

 • Bonneville , fredag 18 februari 2011 @ 13:52

  Flera plus i kanten för din insats och att belysa det hela. Fick upp ögonen för dig under programmet, Lite komiskt att bedrägeriroteln inte finner eller kanske de finner det du lyckas med fast det snarare beror på byråkrati med att de inte kan ta det vidare. Men det här är nog något som kommer öka lavinartat, samtidigt som både plus hjälper till med info som får konsumenter att tänka till. Det är också lysande att du skriver och talar om tydligt när det gäller sådana här bedrägerier.

  Här kommer jag verkligen återkomma och läsa mer.
  Björna

 • Property Marbella , fredag 18 februari 2011 @ 15:34

  Hejsan Peter,
  Mycket bra och sakligt framställt så gemene man (svensson) fattade vad du sa och menade. Bra jobbat Peter.

  //Lennart

 • Björn , fredag 18 februari 2011 @ 16:51

  Kul att se dig på TV Peter 🙂 Ett ordentligt gräv du gjort, måste tagit en hel del tid gissar jag. Förhoppningsvis får de som ligger bakom sitt straff någon dag på ett eller annat sätt.

  De som betalar med kreditkort kan väll reklamera köpet hos banken och få pengarna tillbaka. Brukar ju vara så.

 • Fredrik Näs , fredag 18 februari 2011 @ 19:58

  Ja du gjorde ett väldigt väldigt bra intryck, du låter insatt, saklig och ändå ivrig, Mycket bra!

  Polisen borde hyra in dig som konsult, för att fånga dessa nissar.

  MVH
  Fredrik Näs

 • Nicke , måndag 21 februari 2011 @ 21:49

  Bra jobbat Peter, vilket jag tyvärr inte kan säga om polisen och pajass-reportrarna på plus. Varför påminns aldrig folk om det enklaste rådet som finns: Om du använder kreditkort har du rätt att ställa dina krav till kreditgivaren. Alla kan läsa det i klartext i konsumentkreditlagen eller be sin konsumentvägledare om en förklaring.

 • […] kan se inslaget HÄR och en längre intervju HÄR, men så igår började det ringa och jag fick kontakt med en kvinna som berättade att det i […]

 • JK , fredag 4 november 2011 @ 23:55

  Bra repotage. Fan va trött och maktlös man blir mot den här typen. Personligen önska jag bara att man kunde hänga ut dom totalt då polisen inte verkar prioritera detta alltför högt. Det borde pratas lite mer om tillväga gångsätt efter man blivit lurad, vart man vänder sig? Har man någon form av försäkring osv..?
  ————————-

  JK, Jag håller med dig om att det behövs ”how-to-do:s” och hänvisningar för de som drabbats, men jag menar att det kanske än viktigare är att jobba proaktivt och sätta upp en nationell varningslista och kanske tydligare informera och utbilda om varningssignaler och indikationer på att allt inte står rätt till med en sida.

  Peter Forsman | internetsweden.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *