Tacksamt och inspirerande!

I förrgår kväll fick jag ett mail. Jag läste och lade en tjugo minuter på att skriva ihop ett svar och igår fick jag ett tackmail med anledning av mitt svar.

Och jag uppskattar det så mycket att jag vill göra ett inlägg av det. Så här såg mailet ut:

[sws_yellow_box box_size=”596″]

Tjena!

Mitt namn är [NAMN], jag vet inte riktigt om du uppskattar såna här mejl men hitta dig som första bästa hjälpen.
Jag hittade ett par skor på nätet. Men det var inte så enkelt att hitta just dom skorna, efter 2-3 månaders letande efter just dessa favorit skor av märket Supra så hittade jag dom. De hade ett jätte bra pris o.s.v. och jag blev genast sugen på att göra ett köp.
Tanken slog mig att de inte hade någon vidare bra information gällande köpavtal. De har ingen telefon support heller. Så jag bestämde mig för att googla lite först och se om någon annan reagerat över låga priser på vissa hemsidor. Jag visste inte innan jag googlade att det fanns såna typer av fejk hemsidor, man vet så mycket skumma hemsidor, men tanken har skumt nog aldrig slagit mig om just mina Supra skor på de här sättet. (Kan dra med här i mejlet att jag är 15 år och bara handlat på internet 1 gång tidigare).
Jag såg att någon annan tidigare frågat om en viss hemsida var en kinesisk fejk online-affär till dig, jag undrar om du skulle vilja undersöka en hemsida igen efter som den inte fanns med på din lista.
http://www.skoronlinerea.org är den skobutik jag hittade dom coola Supra skorna i. Dom har så många Supra skor som ingen annan affär och för sånt billigt pris.
Och ett par efter frågor:
När jag köper Supra skor finns det 3-4 par jag har att välja mellan (olika vid varje gång jag köper) betalar alltid över 1000 kr uppåt. Men om jag nu ska veta vilken affär som är kinesisk fejk online-affär eller inte, hur kan man lista ut det? Jag har dock märkt att vissa ”seriösa” svenska butiker säljer (vanligtvis dyra) Supra skor för mindre än 1000 lappen, men jag har alltid föredragit att köpa dom i någon butik utomlands eller om jag hittar någon återförsäljare här hemma någonstans.
Om jag skulle åka ut för något sånt här, vad kan jag då göra? Och vad har jag rätt till inom lagen?
Om jag nu köper dessa Supra som finns i denna butiken från storlek 40-46 och är fotat på en gräsplan, kan det bli ett risk fyllt köp?
Märkte också bland dina hemsidor att just Supra var populärast bland kinesiska fejk online-affärer, vilket skrämmer mig.
Allt om http://www.skoronlinerea.org verkar säga sig själv efter jag skrev detta mejl till dig, men alltid intressant och se vad du svarar om detta och förhoppningsvis kollat lite på sidan.
Hoppas du kan svara på mina frågor, tycker det var en himla bra artikel du skrev, tack för den.
God kväll!
[NAMN]

[/sws_yellow_box]

Jag kikade på vad jag kunde hitta och svarade:

[sws_blue_box box_size=”596″]

Hej [NAMN],
Det är klart att jag försöker hjälpa dig om jag kan – och i det här fallet så är jag övertygad om att jag med rent samvete kan säga:
HANDLA INTE DÄRIFRÅN!
Utan att ens ha besökt sidan, så ser jag att domännamnet är anonymt registrerat 2012-08-03
Domänen är registrerad genom en legitim registrar; Dynadot i USA och busarna använder deras dns-hosting, men servern med sidans innehåll hostas av en ISP i Storbritannien; idear4business international LTD
Sidans IP-adress är 31.222.206.13
Och jag ser att Kinabusarna” köpt IP-numren 31.222.206.12 – 31.222.206.14
På IP 31.222.206.14 finns:
bing.com berättar även att det finns fler adresser på IP-numret:
På IP 31.222.206.14 finns:
bing.com berättar även att det finns fler adresser på IP-numret:
På IP 31.222.206.14 finns:
bing.com berättar även att det finns fler adresser på IP-numret:
Så om du vill ha ett råd från mig, så skulle jag vilja be dig gå till den officiella Supra-siten http://www.suprafootwear.com
Där klickar du i menyn på ”Dealers” och förslagsvis på ”Web Retailers” -> väljer Sweden och ser att det finns två svenska:
Om du istället vill köpa av en utländsk, så väljer du ett annat land i den listan; exempelvis United Kingdom som har 28 auktoriserade Supraåterförsäljare.Jag gissar att de inte alla har samma pris..
Jag är övertygad om att du kommer att bli betydligt mer nöjd av att köpa genom någon av dessa än att göda kinesiska bedragare med pengar och vara osäker på om du överhuvudtaget får några dåliga kopior levererade..
Hoppas att det var till någon hjälp och jag vill också ge dig en eloge för att du frågade!
Lycka till!
Med vänlig hälsning
Peter Forsman | internetsweden.se

[/sws_blue_box]

Och så kom svaret igår..

[sws_yellow_box box_size=”596″]

Hej Peter!

Måste tacka dig för ditt coola svar.
Tackar också för svaret på vilken Supra-sajt som är officiell, samt sneakersnstuff.com som min kompis tidigare tipsat mig om men som jag glömt bort.
Och för who.is, har sedan tidigare bara vetat om iis.se för att kolla domäner.Mycket tacksam alltså.
Ha en riktigt bra fortsatt dag
// [NAMN]

[/sws_yellow_box]

Det känns riktigt klockrent, för jag inbillar mig att denne 15-åring dels fått hjälp, men också flera nya adresser för att i framtiden kunna ”ifrågasätta själv”, mer förståelse hur och varför sidor bör ifrågasättas och i bästa av världar kanske denne även kan hjälpa någon annan i dennes närhet som är osäker kring en sida..
Och naturligtvis hoppas jag att denne 15-åring som endast handlat 1 gång tidigare hittar de dojjor personen letar efter – original och till ett bra pris.

Related Articles

2 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • ako , torsdag 7 mars 2013 @ 2:49

  Vad gör jag för att inom ramarna utan licence sälja nike skor över Internet så som i en butik. Om jag inte äger en butik men väljer att sälja den ihop med annat så som kläder osv ? Kan jag köpa in då av någon o sälja som outlet el rea el ordinarie pris label priset så att säga. Finns det något som täcker en att kunna uppfylla en liten dröm. Möjligheterna till bredare sortiment av Nike skor än vad man har med licence om man får det. Man känner att det kan inte vara dåligt för de eller återförsäljaren el grossisten. Var går gränsen och om inte här och usa i så fall via var skulle det vara ok..?

  Hoppas det gick och förstå och vill tacka redan nu. Även om ni inte kan hjälpa just mig.

  Mvh black gatsby !:

 • Micke , fredag 8 mars 2013 @ 13:49

  Min sambo gjorde misstaget att handla ett par skor från skoronlinerea.org. Jag avråder alla att handla därifrån!
  Ett par Converse UK High Flag beställdes. Skorna som levererades var dock inte samma. Istället skickades ett par i vanlig mörkblå färg.

  Har mailat x antal gånger där jag visserligen fått svar men deras engelska är inte den bästa. Att skicka tillbaka skorna går inte för det finns ingen adress. De hänvisar till deras regler att kunden får stå för fraktkostnaden så det blir billigare att beställa ett par nya med rabatt. Detta trots att det är de själva som skickat fel skor.
  Har undersökt om några modeller som visas på hemsidan finns men vilken modell jag än frågat om så får jag till svar att de inte finns i lager. Istället frågar de om kan få föreslå några modeller som finns i lager…
  ”as our website is so hot sale,so many styles have out of stock already”.

  Som sagt. VARNING!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *