Tråkad av gammal nonsensartikel

Eftersom en gammal Realtidsartikel aktualiserats den senaste tiden genom blogginlägg (ett aprilskämt som för övrigt känns lite som en seg gäspning – kom igen Jonathan, förnya dig nån gång! – det är ju inte ens roligt längre), artikelkommentarer mm, vill jag replikera på artikeln, som jag för övrigt inte ens kände till förrän i höstas, med följande:

I artikeln påstås jag vara ”nätskojare” med referens till att jag registrerat [svedbank.se] och [swedbamk.se] i kombination med en lång rad felaktigheter.

Artikeln är skriven 2007-02-12

-Vid den tidpunkten hade Strigo AB bytt ägare sedan länge.

– Jag var heller inte VD i Strigo AB sedan ägarbytet.

-Domän Direkts verksamhet hade ingenting med Strigo AB att göra sedan ca 9 månader tillbaka i tiden.

-[svedbank.se] hade jag verkligen under en tid registrerad -från ca 6 månader innan FSB bytte namn till Swedbank fram till att banken uttryckte sitt intresse för domänen och är sedan dess i Swedbanks ägo (OBS utan betalning till mig)

-[svedbank.se] registrerades dessutom på mig som privatperson och hade ingen koppling till vare sig verksamhet eller AB och det gjordes ingen kontakt med någon från min sida gällande domänen som artikeln insinuerar.

-Rörande domänen [swedbamk.se] har jag inte ens något minne om att jag överhuvudtaget innehavt den.

-Den som gör det minsta försök att kontakta mig brukar inte ha något problem med det, då jag skriver ut kontaktuppgifter vid domänregistreringar, webbsidor jag haft engagemang i osv. och Realtid har inte sökt mig eller lämnat meddelande i någon form – ever!

-Att Dick på Svensk Handel sen skulle uttalat sig på det sätt som Realtid gör gällande, håller jag dessutom som mindre troligt, då Dick skrev följande till mig en tid före artikeln rörande ett liknande påstående från en annan person (tilläggas bör att jag eller någon verksamhet jag haft engagemang i aldrig funnits med på Svensk Handels varningslista):

Peter

Vi uttalar oss inte om företag som inte finns med på listan.
VI får in anmälningar mot massor av företag som vi gör bedömningen att det inte finns grund för att publicera
Vi har ögonen på domänregistreringsbranschen i stort

Hoppas detta räcker för att varken du eller jag skall behöva lägga ner ytterligare tid på detta ärende.
Hälsningar

SVENSK HANDEL
Dick Malmlund

Nätskojare sen är naturligtvis en definitionssak och att registrera en verksamhets närliggande domännamn kan måhända falla in under det för vissa – andra inte.

Men sanningen är att nära på hälften av världens registrerade domäner är just den typ av domäner (dvs ca 80 miljoner).

Med det inte sagt att jag handlat schysst eller rättfärdigar min registrering – registreringen var ett medvetet tilltag från min sida, däremot är det ju intressant att Realtid fabulerar ihop denna artikel, då de själva gjort samma sak ..och värre:
IDG-artikel  Dagens Media-artikel

Det jag tycker är lite roligt i denna historia är att artikelförfattaren på Realtid, numera jobbar på Dagens Media – vilket får mig att tänka på ankdammar och då är det ju nära till hands att tänka på: Kalle Anka-journalistik!

Skrivet av:
Peter Forsman / Internet Sweden

Related Articles

5 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Jonathan Sulo , torsdag 2 april 2009 @ 8:11

  Att döma av antalet läsare och kommentarer till mitt aprilskämt så var det nog ändå rätt så roligt. Och som du säkert vet så fanns det mycket att läsa mellan raderna där. 🙂

  Trist att du gör en höna av en fjäder. Vore det inte bättre att säga ”visst, jag har hittat på hyss, men jag har även skärpt mig och använder idag mina kunskaper för att sätta åt andra skojare” istället för att för att försöka släta över det hela? It takes a thief to catch a thief, som sagt.

 • Patrik , fredag 3 april 2009 @ 8:54

  Klart som fan att Jonathans aprilskämt var kul!
  ”Förnya dig någon gång”… hur menar du? Har Herr Sulo dragit det där aprilskämtet förr?

 • internetsweden , fredag 3 april 2009 @ 18:17

  @Jonathan – Jag ser inte att det fanns något att läsa mellan raderna, utan det var en ganska rättfram upprepning av den kritik du fört mot .SE under lång tid i en eller annan form. Och skämtet var kanske roligt för den som inte är insatt eller känner till ditt intresse för .SE, men som du vet så finns vi andra också..(kanske finns en del här att läsa mellan raderna)

  Sen vete tusan om du läst hela mitt inlägg – jag vet inte hur pass mycket tydligare jag kan vara med att INTE försöka släta över några av mina hyss – Jag är och har alltid gjort mitt bästa för att svara an och stå för det jag gjort och gör – rätt eller fel – Däremot uppskattar jag inte när journalister gör taffliga försök att skriva ihop osanna ”stories” på min bekostnad.

  Men det är ingen ”big deal” för mig – jag kände det som aktuellt att klara ut ev. frågetecken eftersom artikeln upprepade gånger dykt upp och jag fått frågor om den på slutet.

  Jag gratulerar dig till dina besökare och som du vet så läser jag gärna det du skriver (bra OCH mindre bra).
  //Peter

 • internetsweden , fredag 3 april 2009 @ 18:23

  @Patrik – Kul att du gillade det! Nej inte den 1 april vad jag känner till..

 • […] Nätskojare utnyttjar Swedbanks namn – Peter Forsman fulregistrerar bank-domäner – Denna länk har jag nyligen tagit upp här på bloggen https://www.internetsweden.se/trakad-av-gammal-nonsensartikel/ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *