Vad du kanske inte visste om Nigeriabrev

Jag har pillat ihop en liten statisk sida om lite varianter av ”nigeriabrev” och ”nigeriabluffar” och även om en del är ”skåpmat” för en del så anser jag att det är bra att ha detta samlat på ett och samma ställe, för det kommer alltid att finnas nya ovana användare därute och bara det hjälper en från att låta sig luras.

Jag har iaf precis postat sidan på http://www.varningslista.se/kallgranskning/nigeriabrevbluff/

Och om du har missat det så finns där även statiska sidor om:
http://www.varningslista.se/kallgranskning/bluffakturor-postledes/
http://www.varningslista.se/kallgranskning/domanskojare-fornyelser-e-mail-post/
http://www.varningslista.se/kallgranskning/domanskojare-telefon/
http://www.varningslista.se/kallgranskning/e-mail-om-att-fa-kopa-din-domanhemsida-varderingsscam/

..och fler kommer det att bli..

Related Articles

2 Comments

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Bjarnen , måndag 15 mars 2010 @ 17:11

    Jag svarade på ett sådant mail några år sedan för att se vart det skulle leda, måste säga att det var en riktig underhållande konversation jag hade fram och tillbaka med herren som ville göra mig rik 🙂 Först ville han ha mina uppgifter för att göra en 'kreditupplysning' och se om han kunde lita på mig, jag gav honom namn som Du Suger Bedragaren, telefonnr till favoritpizzerian osv. Han mailade tillbaka dagen efter och sa att privatdetektiven han anlitat har bara gott att säga om mig och min karaktär lol Jag minns också att hela tiden ville han att jag skulle hålla allt hemligt och absolut inte tala om det får någon, inte ens de närmaste för då skulle hela affären förstöras!

  • […] startade varningslista.se. Jag försöker skriva lite matnyttigt om sk ”Nigeriabrev” https://www.internetsweden.se/vad-du-kanske-inte-visste-om-nigeriabrev/ och även varifrån ”Nigeriabreven” härstammar från […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *