Varning för registerpunkt.se – men oj vilken Cover-up!

Under de senaste veckorna har ett större antal företagare hört av sig om att de fått bluffakturor från [registerpunkt.se] som påstås avse ”Grundpaket 36 månader” till en kostnad av 3 600 ex. moms. (4 500:-).
Det förekommer ingen mikroskopisk text om ”erbjudande” eller att det ”inte föreligger något betalningstvång”, utan det står tydligt Faktura uppe i hörnet, där det egentligen skulle stå Bluffaktura.

Jag har tittat närmare på fakturan och de uppgifter som anges, domänen det hänvisas till och skrapat lite mer än det ”översta lagret” på bolaget som står som betalningsmottagare.

Adress:
Live Tech Solutions AB
Box 10654
211 15 Malmö

Telefon:
0906954466

Företagets säte:
Umeå

Bankgiro:
625-3926

Org. nummer:
556806-5584

E-post:
ekonomi@registerpunkt.se 

Om vi först tar adressen så existerar inte någon sådan boxadress under det postnumret.
Det förekommer faktiskt inte en enda boxadress under numret enligt Postens postnummersök.

Telefonnumret hittar jag inte någonstans, men lägger märke till en intressant sak:

I höstas använde skickade ”Worldwide Media” ut bluffakturor med referens till

Tele: 0906957666
Postnr: 211 65

Tele: 0906954466
Postnr: 211 15

Och postnummer är ju en sak, men det får ju ses som ”märkligt” att dessa skånska bolag båda använder samma telefonnummerserie från Umeå, eller?

Vi tuffar vidare, sätet Umeå, vill jag mest poängtera just nu och återkommer till det senare.

Vi kikar då på bankgirot 625-3926 – innahavaren av bankgirot är alltså den som tar emot pengarna

[gmap type=”hybrid”]Hallvägen 5, Johanneshov, Sverige[/gmap]

 

DKL Food Globen AB som har följande verksamhet:

BRANSCH
Partihandel
– Kött & Köttvaror, Partihandel

VERKSAMHET / ÄNDAMÅL
Aktiebolagets verksamhet ska vara att bedriva partihandel med livsmedel, restauranggrossist samt därmed förenlig verksamhet.

Ingen anställd, ingen verksamhet osv, men datumen för F-skatt och moms är intressanta..

I styrelsen konstaterar vi personer födda 80, 82 och 92.

När jag kikar lite på det här bolaget, så snubblar jag över en artikel av Extensium.se, som får mig att tänka på ”avsaknad av Nordamerikas urinvånare och tänkbar farkost vid forsränning”..

Det känns som mer än tillåtet naivt av Existensium att skriva ovan text, speciellt för ett företag som debiterar sina kunder tusentals pengar per år för att ”ha koll på detta”.

Jag förtydligar: Att betalningsmottagaren för bluffakturorna inte skulle ha med bedrägeriet att göra är HÖGST OSANNOLIKT!
Det är den som disponerar girokontot som förfogar över pengarna som ramlar in.

Vad som däremot är mer troligt är att bolaget har blivit vidaresålt i början av april 2012 (Bolaget som tidigare hetat AB Laser & Estetik Sverige och pysslat med helt annan typ av animaliska produkter bla fettsugning och ”skära bort skönhetsfel” – kommentarer om kopplingar till bolagets nuvarande verksamhet; kött- och charkuteriprodukter undanbedes). Och de nya ägarna har (som så många gånger förr) inte varit speciellt angelägna om att skicka in förändringar av bolagsföreträdare, utan behåller helst allt som det är, då de förfogar över det viktigaste: bankgirot där pengarna landar.

Vad som ytterliagre stärker detta scenario är att bluffakturorna tycks ha skickats ut sedan början-mitten av april och då med avsändare ”Live Tech Solutions AB” och något sådant bolag finns inte registrerat i Sverige..

MEN..för det finns ett sådant, men DKL FOOD GLOBEN AB har skickat förslag om namnbyte till just ”Live Tech Solutions AB” och det har diareförts så sent som 20120426 (alltså endast några dagar innan jag skriver det här inlägget).

Ja, avgör själva vad som är rimligt och sannolikt..

Jag fortsätter med att titta på webbadressen [registerpunkt.se] som alltså ska innehålla den förträffliga tjänst som bluffakturan avser..på webbadressen hittas följande innehåll..

Om vi tar löptexten och jämför de 145 orden, så överensstämmer 137 av dessa ord med en annan sida – klicka på på bilden så ser ni vad som är utbytt..

Texten som visas på registerpunkt.se är alltså en rippad text från en annan skojare: allabranscher.se/Blessad Ltd.

Men tar vi sedan och gör en namnslagning på domänregistreringen av [registerpunkt.se] så ser vi följande:

1. Domänen
2. När den är registrerad
3. När den kommer att släckas ner (om inte efterfrågade och VIDIMERADE uppgifter inkommit till .SE Registry, innan dess)

Klickar vi vidare på kontakt-ID:t ”daniel1817-43890” så hittar vi följande:

1. Kontaktperson för registranten
2. Registrantens namn
3. ett Thailändskt icke-existerande organisationsnummer
4. en personlig mailadress under annan domänadress [certocito.com] (Certo Cito = ”Snabbt och säkert” på Latin)
5. Ett thailändskt telefonnummer

1. Det finns 3 stycken Daniel Theander i Sverige, men ”vår” kontaktperson är skriven på en adress i Bunkeflostrand (mer om det senare)
2. Registranten  Certocito Co., Ltd – huserar under domänadressen [certocito.com] mer om den nedan
3. Inga kommentarer..
4. Jag tittar närmare på domänadressen [certocito.com] längre ner..
5. telefonnumret +66806540315 används i denna forumtråd från 2009, tillsammans med mailadressen [poker45@live.se]

Så vi tittar på certocito.com

Av innehållet på sidan att döma så pysslar de med att skapa innehåll, men trots att de verkar ha Thailand som främsta målgrupp!?, så använder de nästa uteslutande svenska Binero som webbhotell.
(vilket inte torde vara det mest ultimata för Thailändska besökare)

Vid en namnslagning (WHOIS) av domänen [certocito.com] hittar vi

Och det kan för en oinvigd se ut som att det är Binero som är innehavare av domänen, vilket faktiskt inte är fallet, utan detta är en ”återförsäljarbugg” som påtalades för Binero redan våren 2009 då Binero som då var återförsäljare/subregistrar för ENOM, drabbades (bland flera andra, ska sägas) av att deras kunders domäner ”flyttades upp en nivå”, vilket innebar att kunddomäner flyttades från kunden till Binero.
Därför ser denna namnslagning mycket märklig ut och jag beklagar verkligen att Binero inte fått ordning på detta under de senaste 3 åren.
Men nu har jag möjlighet att se lite historiska namnslagningar också.. och för att se att det inte är en bruten registrering (dvs att domänen frisläppts för att sedan registrerats av någon annan, så ber jag dig kika på datumet för när denna domän registrerats: 2010-06-22 och så tittar vi på nedan historiska bild när domänen administrerades av Web10.se/Talkactive:

AA= Å, ae=ä .. Årtevägen 15
Alltså samma kontaktperson och samma e-mailadress som ovan. Så låt oss titta närmare på e-mailadressen poker45@live.se

Mailadressen poker45@live.se förekommer tillsammans med telefonnumret  +66 (0)806540315 i tidigare platsannonser som raggar säljare till tonernasaren [printgreen.se] (klicka på bilden)

Mailadressen poker45@live.se förekommer tillsammans med telefonnumret  0806540315  vid försäljningsannons av en motorcykeluthyrningsverksamhet (ca 350 000 SEk begärt)

Och för några månader sedan (2 december 2011) kunde man i en gratis papperstidning (AWOL) i Hua Hin..

..läsa att samma e-mail och telefonnummer söker personal till en lokal restaurang..

Vad jag kunnat hitta så består (fortfarande!?) Certotito Co av Daniel T och Alexander P.
Och Alexander P  berättar hur de byter webbhotell från Web10.se till Binero
(Och vi kan ju konstatera att de gick från att ha blivit avstängda hos web10.se till att tappat ägandet av domänerna hos Binero), eller hur var det nu *host host Binero*!?

Googlar vi på adressen  ”43/5-6 Hua Hin” så får vi raskt upp en annan whois/namnslagning, nämligen på domänen [asia2sweden.com]

Och besöker vi sidan, så vet jag inte om det är vad vi kan förvänta oss att hitta på [registerpunkt.se] i framtiden..

Naturligtvis är denna vackra skapelse ingenting annat än en statisk bild http://asia2sweden.com/home_night_nb.png mot en blå bakgrund.

Till en början så tänkte jag att det här spretar åt alla håll och att avsikten är att skuldbelägga alla andra ”kollegor i branschen”, men det är en sak som talar emot det – en ganska viktig detalj dessutom.

registerpunkt.se är registrerad 2012-04-15 på ett unikt kontakt-ID: daniel1817-43890 och 4 månader tidigare 2011-12-15 så registreras inte bara asia2sweden.com (bilden ovan), utan även motsvarande domän under .se: [asia2sweden.se] som dessutom är registrerad med exakt samma kontakt-ID – som registerpunkt.se är registrerad med, 4 månader senare..

Det ser onekligen besvärande ut för Certocito Co., Ltd

Men nu ger jag mig för denna gång..

..Jo, just det ja..orten för säte för bolaget på fakturan: Umeå +  Umeåtelefonnumret..
Det enda jag lyckats relatera det med, är ett helt annat litet lokalt företag i Umeå (enskild firma) som går under namnet Certo Cito och som har domänen certo-cito.se (Men jag ser alltså ingen som helst koppling mellan den enskilda firman och buseriet från registerpunkt.se).

OBS – LÄS ÄVEN KOMMENTARERNA TILL DETTA INLÄGG. 

Har du fått en bluffaktura? Läs då det här:

[dspp id=’bluffaktura’]

Related Articles

7 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Benke , tisdag 1 maj 2012 @ 11:36

  Tjena.
  Lite mer info:
  ändringsanmälan till Bolagsverket är inlämnad av Scandinavian East West Corporation AB (556782-1524) med epost info@solnainvest.se
  Den domänen ägs av Immunit Group AB (556724-8769) enl orgnr som är ett annat ärn Scandinavians East West Corp AB….
  Ser ingen koppling mellan styrelserna men vem vet….

  Keep up the good work…

  ————
  Hehe ja det var uppgifter jag inte kunde få fram och jag hittar genast en eller två intressanta detaljer – kanske ett sammanträffande, men dock intressant..

  Certo Cito är ju Latin för ”Snabbt och säkert”

  Styrelsen i Scandinavian East West Corporation AB (556782-1524)består av två herrar med samma efternamn (sannolikt bröder) där en av dem är utomordentligt flitig som styrelseledamot i 14 bolag som pysslar med ”allt möjligt” – SAMTLIGA 14 bolag har samma adress ”ÖREGRUNDSGATAN 3, 115 59 Stockholm” – inget kostigt med det kanske – om det inte vore så att det 14:e bolaget är Postboxia AB http://www.allabolag.se/5568522824/Postboxia_AB som tillhandahåller just den adressen http://www.postboxia.se/kontakt och som dessutom har som ”slogan”/payoff:

  ”Säkert. Snabbt. Smidigt.”

  De 15 bolagen:
  http://www.allabolag.se/befattningshavare/Tanharo%252C_Esmail_Babak/aee5e224b22f954123ea64092b1fd29c

  Peter Forsman | internetsweden.se

 • Callena , onsdag 2 maj 2012 @ 21:56

  Bravo! Du ligger nu etta på ”Registerpunkt” på Google. 😉 Otroligt viktigt tycker jag att informera folk om sådana här blufföretag. Nabil gjorde en liknande grej med Annonskonsulterna. Mucka inte med seo-experten för då muckar du med hela Google. 😉

 • Predrag Mitrovic , måndag 7 maj 2012 @ 18:48

  Extremt välskrivet och pedagogiskt upplagt. Du har en mycket välutvecklad förmåga att både arbeta- och skriva metodiskt. Dessutom har du ett inbjudande och otvunget språk. Bättre information och upplysning går sannolikt inte att hitta.

  Hälsningar,

  Predrag
  —————
  Tack Predrag!

  Uppskattas mycket – extra mycket att det kommer från dig!

  Peter Forsman | internetsweden.se

 • JET , tisdag 15 maj 2012 @ 2:35

  ”kommentarer om kopplingar till bolagets nuvarande verksamhet; kött- och charkuteriprodukter undanbedes”

  Fan också… 😉

  Bra skrivet, som vanligt.

 • Ingemar , lördag 23 juni 2012 @ 9:15

  Har man tråkigt en dag så blir man så mycket uppåt av internetsweden, egentligen bedrövligt att det finns bluffare men vad skulle Peter isf göra? Skriva om fotboll 🙂

  Ingemar

 • A.Theewadaa , tisdag 24 juni 2014 @ 16:28

  The person behind this is:
  Daniel Sebastian Theander, Born 4 dec. 1972 in Skanor ;Personnr. [editerat].
  He was backed by the Hua Hin police as his girlfriend (Noree Chamnankun) was the sister of a police officer. Thai police is corrupt, but the Hua Hin police office is seen as the worst in Thailand.

 • […] Under de senaste veckorna har ett större antal företagare hört av sig om att de fått bluffakturor från [registerpunkt.se] som påstås avse ”Grundpaket 36 månader” till en kostnad av 3 600 ex. moms. (4 500:-). Det förekommer ingen mikroskopisk text om ”erbjudande” eller att det ”inte föreligger något betalningstvång”, utan det står tydligt Faktura uppe […] Internet Sweden källgranskar och gräver! […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *