Allabolag.se – Fan vad snyggt – KUDOS!

Jag har i tidigare prisat allabolag.se i ett par inlägg:
Allabolag.se har precis blivit ännu bättre!
Allabolag.se har blivit mer – igen!

Och nu är det dags igen med det här inlägget – riktigt positivt!

Allabolag.se har nu lagt till relationer från en företrädare i ett bolag till företrädare i andra bolag denne har kopplingar till.
Det gör det betydligt lättare att påvisa kopplingar mellan busande verksamheter.

Låt mig visa ett exempel:

Jag skrev tidigare ett varnande inlägg om ”Maelle AB” som skickade ut tusentals bluffakturor.
Varning för bluffakturor från [lokaladelen.se] Maelle AB / 556746-9605

Jag känner också till historien om hur tidigare ägare till Maelle AB (som innan var ett litet café) fick ett rent helvete tack vare att ”mindre kunniga” landsort-journalister hängde ut de gamla ägarna som syndarna i artiklar – ingen källgranskning whatsoever! Och detta pga av att köparna (busarna) medvetet valt att inte skicka in bolagsändringar. Men jag känner också till att detta senare ”enforce:ades” fram..

Så kikar vi på ”Maelle AB / 556746-9605” idag på allabolag.se

 

Så ser vi nu hur det står till..
I styrelsen sitter Johan Håkan Andersson i styrelsen, och låt oss stanna vid just honom och klicka på namnet och får du en vy över vilka bolagsengagemang han har.

 

Men detta har vi kunnat se förut, men nyheten nu är den lilla ikonen uppe till höger ”Visa personprofil”, så låt oss klicka där.


Då får vi en helt annan vy, som visar kopplingar till andra personer som företräder bolagen – såklart också klickbara, så att det går att stega sig fram till nya kopplingar.

Av denna bild ovan ser vi direkt att det ”låg något i mina misstankar” att falska [lokaldelen.se] och [lokaladelen.se] hade med varandra att göra.. för jag hade ju skrivit om [Box 829 i Kalmar Kommanditbolag] också: De tusentals bluffakturorna från FALSKA lokaldelen.se

Jag har också tidigare pekat på [Roboss KB] eller Roboss Finans KB som dom kallat sig.
Men då jag hänvisat till en varning av SFF, Svensk FöretagsFörening (svenskforetagsforening.se) som för närvarande är utsatt för en andra större DDOS-attack av buset bakom [hittaföretagen.se] detta pga att SFF tidigare i veckan publicerade en säljsamtal från hittaföretagen.se såväl i utskrivet form som ljudfilen. Så av den anledningen så visar jag en screen från Google cache på vad Roboss KB/Roboss Finans KB pysslar med:

Jag känner dock inte till att [EF Sverige KB] varit inblandat i oegentligheter .. ännu. Återkommer isf.

Men heller ingen ros utan lite ris:
Det jag ser som anmärkningsvärt och som förbättringsbart är att av Roboss, Maelle och Box 829 i Kalmar – så är det ENDAST Box 829 i Kalmar som finns med på Svensk Handels varningslista – och som sedan synkats till allabolag.se där detta ”lyser upp” http://allabolag.se/9697430495

Jag kan faktiskt inte ens förstå detta – riktigt dåligt av varningsinfo.se (  som enligt egen uppgift är de som är innehållsleverantörer till Svensk Handels varningslista) som själva gick ut och explicit varnade för Maelle AB och det är också ytterst sällan som Svensk Handel går ut med separata varningar, men i fallet Lokaladelen.se/ Maelle AB så gjorde dom det eftersom det var så omfattande: http://svenskhandel.se/sv/Nyheter-och-press/Nyheter/2011/Se-upp-for-lokaladelense/ Så även Svensk Handel ska ha en välriktad känga för att Lokaladelen.se / Maelle AB inte ens finns med på Svensk Handels varningslista – och därmed får allabolag.se inte korrekt information heller.

Det är bara att konstatera att Svensk Handels varningslista fortfarande lämnar en hel del att önska. Nya kommentarsfunktioner och iPhone-appar må vara bra och ha viss nytta, men så länga SH prioriterar att varna för Spanska katalogföretag sedan 1 januari 2004 istället för de svenska busverksamheter som verkligen är ett stort problem för företagare i Sverige, så kommer jag att vara ljumt inställd till innehållet. Skräp in – skräp ut..

Läs mer här

Related Articles

4 Comments

Avarage Rating:
  • 0 / 10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *