Bedragarna EEC AB har fått indraget inkassotillstånd i Norge

European Economy Control AB, 556852-2444 (EEC) som är NDH Sweden AB / Nordic DomainHosting /Nordisk DomänHantering: s EGNA inkassobolag, har fått sitt norska inkassotillstånd indraget och får alltså inte längre utöva inkassoverksamhet i Norge.

Domänskojarna NDH startade upp EEC AB för att överlåta sina fordringar till.

När jag skrev om det  så valde den ”juridiskt kunniga” bolaget att polisanmäla mig för grovt förtal ..något som fick mig att närmast kvida av skratt eftersom företag inte KAN förtalas..

EEC AB som dessutom har svenska datainspektionens tillstånd att bedriva inkassoverksamhet i Sverige.
Och även av Norska motsvarigheten Finanstilsynet:s tillstånd att bedriva inkasso i Norge.

Eller fel av mig – Nu har norska Finanstilsynet dragit tillbaka tillståndet för inkasso i Norge.

(Information som EEC AB däremot inte är måna om att uppdatera på sin hemsida  utan påstår sig ha Finanstillsynet:s tillstånd.)

 ”Finanstilsynet tilbakekaller European Economy Control ABs (organisasjonsnummer 997 027 108) bevilling til å utøve oppkjøps- og egeninkasso med umiddelbar virkning.””

I Finanstilsynet:s redogörelse finns bland annat följande att läsa:

”Det synes som om EEC AB spesielt kjøper forfalte fordringer fra ett enkelt selskap som driver med salg av domenenavn.”

”Korrespondansen som har gått mellom Finanstilsynet og EEC AB viser at foretaket har liten forståelse for og vilje til å innrette seg det gjeldende regelverk og de retningslinjer og pålegg Finanstilsynet har gitt for inkassovirksomheten. Spesielt vises det til at foretaket gjentatte ganger har bekreftet at rutinene for innsigelseshåndteringen skal endres tilfredsstillende, men at det motsatte bekreftes ved at ytterligere klager basert på samme grunnlag til stadighet blir fremsatt. Det påpekes også at informasjon som fremkommer av kravs- og øvrige brev fra EEC AB til skyldnere dokumenterer overfor Finanstilsynet at retningslinjene og pålegget ikke følges korrekt.

Ovennevnte har bidratt til å svekke den tillitt Finanstilsynet må ha til at et foretak underlagt tilsyn virker på en betryggende og hensiktsmessig måte. Utilrådighetskriteriet i inkassoloven § 31 er ikke en ren sanksjonsbestemmelse, men det må foretas en vurdering av hvordan bevillingshaveren vil opptre i fremtiden. Det fremheves i denne sammenheng det relativt store antallet klager som er innkommet i løpet av den korte tiden foretaket har hatt bevilling, og at foretaket gjentatte ganger har gitt feilaktige opplysninger til Finanstilsynet ved å bekrefte at rutinene skal endres, uten at det har vært gjennomført noen faktiske endringer.”

Läs hela beslutet här

Men det svenska inkassotillståndet då?

Jo, den svenska datainspektionen är allt annat än lika handlingskraftiga och effektiva som sina norska kollegor, då den pensionerade revisorn
Källa: https://www.internetsweden.se/vincent_brudin_Annonsera.pdf som använts av NDH för inkassotillstånden, tydligen har den svenska datainspektionens fortsatta förtroende i ytterligare 4 år till.

Något som får mig att anamma hur ruskigt lätt det är att manipulera den svenska Datainspektionen – är detta verkligen optimal hantering från DI:s sida?

För är det här hela historien? ehh nej det är det inte..

För European Economy Control AB, 556852-2444 har bytt namn, först till särskrivningen ”Nordisk Provisions inkasso AB” den 2012-05-23 och sedan till ”Nordisk Provisionsinkasso AB” 2012-05-30. Men inte nog med det – den juridiske kontaktpersonen för European Economy Control AB, 556852-2444, Wincent Brudin, lämnade styrelsen 2012-05-04 och har nu ersatts av en J S.

JS som dessutom *säkert av en ren tillfällighet* råkar vara ”kontorschef” på domänskojaren NDH:s nya bolag: Bolerino

Så frågan är nu om det går att förvänta sig av Datainspektionen att de faktiskt agerar nu?

 

Related Articles

6 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • IntrumCleaner , måndag 25 juni 2012 @ 10:56

  Statliga Datainspektionen med avdelningsdirektör Håkan Meurling och hans tre ”medhjälpare” som är ansvariga för de nu över 215 inkassobolagen i Sverige. Har i åratal inte bedrivit en erforderlig tillsyn av inkassobolagen, där deras ”utredningar” består av ett enda telefonsamtal till anmält inkassobolag. Där man inte ens läser bifogad bevisning från anmälarna, utan per praxis tar sina beslut endast grundade av anmält bolags uppgifter.

  Vi på IntrumCleaner har full bevisning både skriftlig och bandinspelningar som intygar att denna statliga myndighet är att betrakta som rena skämtet, lyssna själv:

  http://www.youtube.com/user/IntrumCleaner?feature=guide

 • Benny Samuelsen , måndag 25 juni 2012 @ 12:54

  Men nå er det slik at man IKKE trenger en slik tillatelse lenger i Norge så lenge man kun driver inn egne krav….

 • Benny Samuelsen , måndag 25 juni 2012 @ 12:55

  Så dette bremser dem neppe…

 • Internet Sweden , måndag 25 juni 2012 @ 13:15

  @Benny – Det stämmer inte riktigt.

  Precis som du skriver så kan en firma driva in EGNA fordringar (detta gäller även i Sverige), men det är inte vad som är aktuellt här.

  Fordringarna överlåts från NDH till EEC – och det är EEC som busarna skapat för att med Finanstilsynet:s tillstånd bedriva inkasso för NDH:s fordringar.

  Detta får nu inte EEC fortsätta med i Norge, utan ..visst.. NDH kan göra detta i eget namn från Malmö.

  Det är dock en mycket positiv signal att norska Finanstilsynet avslutat tillståndet för EEC, då en firma med myndighetstillstånd har betydligt mer pondus, än om skojarbolaget i eget namn ska försöka driva in sina fakturor (för tjänster de ljuger om och i många fall aldrig verkställt – dvs fakturerar för registreringar som aldrig utförts eller registrerats på NDH som innehavare)

  Peter Forsman | internetsweden.se

 • Morten , tisdag 26 juni 2012 @ 14:12

  Tack trygghandel.no för detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *