Ett budskap och en knapp på Internet..

Att DP & Co företrätt förslagna bedragare som härjat på svenskt Internet sedan 15 års tid har nog knappast gått någon förbi.
Inte heller kan det faktum gått någon förbi att svensk brottsbekämpning under lika lång tid uppvisat vissa brister kring att såväl att hålla sig uppdaterad rent Internettekniskt, men även att kunna personuppklara och lagföra brottslingar på Internet.

Men jag känner behov av en djup ”face-palm” när jag läser att:

Expert hävdar att porravtalen är bindande

Christina Ramberg, professor i civilrätt vid Stockholms universitet, som anser att proceduren är ganska klar, man förstår att man ingår ett avtal och det är inte särskilt vilseledande.

– Jag är väl medveten om att Jurister och Tekniker sällan är fullt kompatibla med varandra och att det som i ovan uttalande bara landar ”väldigt plumpt”, men att sedan läsa att även Kammaråklagare Bo Birgersson i Malmö som leder förundersökningen, håller med, blir ”beklagligt”:
– Jag har ingen annan uppfattning än det som professorn säger, men det innebär inte att jag går i god gör att säga att det är ett avtal.
————

 

För den som vill veta hur det egentligen är – välkommen att läsa följande:

Jag har tidigare besökt och skärmdumpat den aktuella mobilsidan som D hävdar att alla dessa tusentals polisanmälare gått in på och klickat sig in på.

Att besöka den från en VANLIG webbläsare visas en text under OK-knappen som lyder:

By clicking OK, I confirm that I am over 18 and accept the terms below for entering this page
*Terms: Only registered paying members are allowed to download and view the contents on this site! All movies on this site are
copyrighted. Any person that downloads any of the copyrighted contents on this site without authorisation will be subject to prosecution
and will be liable to indemnify the copyright holder.

Och uppenbart så är det detta som Professorn byggt sitt uttalande på och som det verkar så har vi att göra med en professor (och åklagare) som till synes aldrig mobilsurfat eller åtminstone inte förstår skillnaden med att få en webbsida presenterad för sig från vad en mobil webbsida visar.

Skrämmande – och helt i händerna på bedragarna!

Eftersom jag vet att en av de drabbade i SVT Plus-avsnittet använder en iPhone, så visar jag samma sida med min egen iPhone.

Så här ser sidan ut – i det fall sidan inte är mobilanpassad (ganska liten text va? dessutom är villkorstexten röd mot svart bakgrund, ämnad att knappt synas):

Men med tanke på att verksamheten som D företrätt, helt uppenbart siktat in sig på JUST mobilsurfare, så är det mest troligt att det är just mobilanpassad sida som visats, och då ser den ut så här (och det är inte ens säkert att sidan varit scrollbar):

Nu är jag personligen övertygad om att de som drabbats av de falska porrskadeståndskraven har landat på sida, som vars bolag företrätts av D, genom olika sätt;
Alltså att ”ingångarna varit flera”, däremot tror jag inte en sekund att NÅGON tagit del av de påstådda villkoren, jag tror heller inte att det finns en endaste ”medlem”, eftersom det inte ens finns/funnits något sätt till att bli medlem..

– Och D säger själv i inslaget att ”man har surfat på någon av de erotiska sidor som de samarbetar med”.

Jag känner också till att de la upp så kallade ”honeypots” på The Pirate Bay (som sedan marknadsfördes på bla Flashback) – så att folk trodde att de kunde ladda ner filmerna gratis..

Och som jag tidigare skrivit i mitt förra inlägg så finns det indikationer på att det kan handla om samma typ av ”kapningar” av webbläsare, som verksamheter som D företrätt, tidigare kapade modem – alltså på ett sätt som gör att innehavaren av telefonen inte ens är medveten om att han/hon besökt sidan.

Dessutom kan den som önskar läsa den statliga utredningen (länkad i förra inlägget) om modemkapningar, där det konstaterades att oavsett vilket val man gjorde, tryckte på ja, nej eller kryssruta (för nedstängning) så blev kommandot detsamma – man laddade ner modemkapningsmjukvaran.

Och alltså – helt oavsett – så HAR ingen mobilsurfare tagit del av några villkor eller ens känt till att det skulle kosta pengar – utan det bilden uppmanar till är ”bli medlem”.

Webbteknikutbilda brottsbekämpare nu..!

Related Articles

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Nils , torsdag 11 juli 2013 @ 3:23

    Vad säger du nu då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *