it breaks my heart..

”Den 52-åriga helsingborgskvinnan lovades en kista full med pengar och ett lyckligt liv med en amerikansk soldat. Det slutade med att hon lurades på alla sina besparingar.”
Källa: Länk hittar längst ner..

Jag har försökt..

..att upplysa internetanvändare om att ”låter det för bra för att vara sant – så är det för bra för att vara sant!”

– Du har inte vunnit en massa miljoner på något eu-lotto, och det finns inte någon nigeriansk änka som vill dela en förmögenhet med dig osv osv.

Jag har försökt att skriva om nigeriascams http://www.varningslista.se/kallgranskning/nigeriabrevbluff/
där jag bla länkar till ett antal Youtubevideos som tar upp http://wp.nu/blackmoney

Det handlar alltså om det numera närmast klassiska lurendrejeriet

FÖR SJUTTON – se till att det här är sista gången en Svensk drabbas av det –  RT:a, sprid, upplys! Nästa gång kan det vara en bekant eller släkting till dig som låter sig trollbindas..

http://hd.se/skane/2010/06/11/lovades-rikedom-och-lycka-blev-av/

Related Articles

6 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Olof , måndag 14 juni 2010 @ 15:35

  Just det här fallet var ju riktigt RIKTIGT skumt. Det är ju självklart synd att de blivit lurade men hur kunde de lita på honom? Detta var ju nästan lägre än alla dessa nigeriabrev. ”Hittat en kista full med pengar i öknen”.

  Det är ju tur att tidningar och bloggar skriver om sådana här problem så att förhoppningsvis det inte sker lika ofta i fortsättningen…

 • Torkel , tisdag 15 juni 2010 @ 8:13

  Brukar säga till mina släktingar och vänner att ni ska aldrig läsa eller svara på mail som kommer från folk som ni inte känner personligen. Om den som mailar är äkta och vill något viktigt kan de ringa.

  Vi lär dock få leva med denna typen av bedrägeri tills jorden går under. Löften om guld och gröna skogar lockar alltid någon.

 • Internet Sweden , tisdag 15 juni 2010 @ 9:22

  @Olof – Det ÄR ett känt nigeriabrevsupplägg!! återfinns bland de vanligaste ”419 scams” (419 refererar till en paragraf i Nigeriansk lag som förbjuder denna typ av verksamhet). Redan i mars 2007 publicerades den här videon på Youtube http://www.youtube.com/watch?v=OJdC4R4hrHU så det är ju rimligt att gissa att detta pågått under många år innan det – och ”vi” går fortfarande på det..

  @Torkel – Stämmer, det kommer att fortsätta och fler kommer att bli drabbade, just därför så behöver vi upplysta göra vårt bästa för att begränsa skadan..
  Det är ju bara att titta på ”nigeriabreven” som funnits sedan början av 1800-talet..
  Källa:
  https://www.internetsweden.se/ty-de-dumma-aro-legio/

 • Olof , tisdag 15 juni 2010 @ 16:13

  Oj oj jag trodde detta var något nytt påhitt. Vad dåligt att det funnits ett tag och fortfarande går folk på det.
  Jag tror inte heller att det kommer bli stopp med dessa breven. Att få alla att inse att detta är fake är väl också omöjligt men man får väl bara hoppas att så många som möjligt kommer att förstå…

 • […] har detta inlägg i färskt minne: https://www.internetsweden.se/it-breaks-my-heart/ Även om det den gången var Black money scam (som är en variant) […]

 • […] Och tidigare har jag skrivit om ”Black maoney scams” som då lurade en 52-årig kvinna från Helsingborg som blev av med 700 000 https://www.internetsweden.se/it-breaks-my-heart/ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *